Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 18:04

Ατομική έκθεση "Η σιωπή των εικόνων" της Ιφιγένειας Αποστολοπούλου | Art Appel Gallery

Written by
417
Ατομική έκθεση "Η σιωπή των εικόνων" της Ιφιγένειας Αποστολοπούλου | Art Appel Gallery

Ατομική έκθεση της ζωγράφου

Ιφιγένειας Αποστολοπούλου

με τίτλο:

"Η σιωπή των εικόνων"

Εγκαίνια:

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

ώρα 18:00 - 23:00

Κείμενο έκθεσης:

Αλέξανδρος Κεφαλάς

Ιστορικός Τέχνης

Διάρκεια Έκθεσης: 12 Οκτωβρίου  – 6 Νοεμβρίου 2021

 Κείμενο έκθεσης

Φευγαλέα αστικά τοπία που δηλώνουν τη μοναξιά που αφήνει στη μνήμη ένα αβέβαιο ίχνος.

Σχήματα απροσδιόριστα που παγιδεύονται στο φως ή το σκοτάδι.

Τυχαίες ματιές στις σιωπηλές εικόνες δίνουν το έναυσμα για μια εσωτερική, προσωπική διαδρομή.

Ιφιγένεια Αποστολοπούλου

Εικαστικός

«Η τελευταία δουλειά της εικαστικού, συνεχίζοντας στα πλαίσια της εξπρεσιονιστικής μανιέρας που διακρίνει τη μέχρι τώρα πορεία της, πραγματεύεται το βουβό αποτύπωμα που αφήνει στο νου η σύγχρονη αστική αρχιτεκτονική. Άπιαστοι όγκοι, αντικατοπτρισμοί στιγμιαίοι και μυστηριακές διαθλάσεις συνθέτουν εικόνες γνώριμες μα ταυτόχρονα απόκοσμες, στέρεες μα και άυλες μαζί. Η ανθρώπινη φιγούρα απούσα μα τα κτίρια παρόντα, επιβλητικά και συνάμα απειλητικά, κυριαρχούν στον καμβά. Σα θεατές στο κουπέ κάποιου τρένου που ταξιδεύει με ταχύτητα ιλιγγιώδη, αφηνόμαστε στη φευγαλέα θέα του τοπίου έξω να μας μεταφέρει σε ένα εσώτερο ταξίδι αναζήτησης.

Ερεθίσματα που η ζωγράφος αντλεί από την απτή πραγματικότητα που μας περιβάλλει μετουσιώνονται, μετασκευάζονται κι εκδηλώνονται τέλος σε ζωντανή ζωγραφική έκφραση χωρίς περιοριστικά ρεαλιστικά περιγράμματα. Η αφαιρετική γραφή κυριαρχεί χωρίς ποτέ όμως να εγκαταλείπει την παραδοσιακή περιγραφικότητα του θέματος. Η πλάνη του πρόσκαιρου, η ψευδαίσθηση του εφήμερου καταγράφεται σε κάθε χειρονομιακή πινελιά επικεντρώνοντας το βλέμμα του θεατή σε ένα ομιχλώδες πλέγμα μνήμης, εντυπώσεων και βιωμάτων. Η εικονιστική πραγμάτευση δίνει τον κυρίαρχο ρόλο στο χρώμα κι όχι στο σχέδιο καθιστώντας τις αισθήσεις ως τον μοναδικό αποδέκτη των μηνυμάτων των έργων της Αποστολοπούλου. Η θερμή κατά βάση χρωματική παλέτα αποδίδει εύγλωττα τις εστίες έμπνευσης της εικαστικού. Ζωγραφική διεισδυτική, έντονα ενδοτροπική, ζώνη σύγκλισης θερμών και υγρών τόνων, αποτυπώνει αλληγορικά τις προβολές του υποσυνείδητου, δημιουργώντας ένα άχρονο περιβάλλον.

Καλειδοσκοπικά σπαράγματα έντονης χρωματικής όσμωσης και σχεδιαστικής τόλμης γεννούν έργα έντονης αισθητικής απόλαυσης και κοινωνικού προβληματισμού για τη μοναξιά των σύγχρονων πόλεων.»

Αλέξανδρος Κεφαλάς

Ιστορικός Τέχνης

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 12 Οκτωβρίου, ώρα: 18:00 - 23:00

Διάρκεια έκθεσης: 12 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου 2021

Στην γκαλερί τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί.

ART APPEL GALLERY

Νεοφύτου Βάμβα 5 106 74 Αθήνα | Τηλ: 211 11 540 30 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | social media: @appel.gallery

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη έως Παρασκευή 15:00 - 20:00 | Σάββατο 11:00 – 15:00 | Κυριακή κλειστά | Δευτέρα κατόπιν ραντεβού

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Read 417 times

Latest from apostaktirio team