Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 06:50

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της Πολωνικής ταινίας Goat Mountain τα οποία πραγματοποιήθηκαν στη Νίσυρο!!!

Written by
388
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της Πολωνικής ταινίας Goat Mountain τα οποία πραγματοποιήθηκαν στη Νίσυρο!!!

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της Πολωνικής ταινίας Goat Mountain τα οποία πραγματοποιήθηκαν στη Νίσυρο.

Ο Σκηνοθέτης Andrej Jakimowski μαγεμένος από το νησί επέλεξε ως φόντο το ηφαίστειο, αλλά γυρίστηκαν και σκηνές στο Μανδράκι και τον Εμπορειό. O Jakimowski έχει αναλάβει και το μέρος της παραγωγής σε συμπαραγωγή με την ελληνική εταιρεία peace of cake.

Ένα πολυπληθές συνεργείο απαρτιζόμενο από κατασκευαστές σκηνικών, σκηνογράφους, ενδυματολόγους. Το διευθυντή φωτογραφίας και το team της κάμερας. Τον ηχολήπτη και το team του αλλά και πολλές άλλες ειδικότητες που επιμελούνταν το σκηνικό και την ομαλή διεξαγωγή του γυρίσματος έμεινε στο νησί για πάνω από ένα μήνα.

Οι λίγοι Έλληνες που συμμετείχαν στην Πολωνική παραγωγή έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των κατοίκων του νησιού και των ανθρώπων του γυρίσματος.

Η διαδικασία του γυρίσματος έφερε ζωή στο νησί και οι κάτοικοι ήταν ενθουσιασμένοι που επιλέχθηκε το νησί τους για να προβληθεί στα κινηματογραφικά φεστιβάλ και να πάρει έκταση ένα ελληνικό νησί και οι ομορφιές του, στον υπόλοιπο κόσμο.

Πολλοί κάτοικοι της Νισύρου και της Κω δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην ταινία ως βοηθητικοί ηθοποιοί πλαισιώνοντας έτσι τα πλάνα της ταινίας με μία φυσική κίνηση στο βάθος του κάδρου.

Οι Πολωνοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι και θα ήθελαν πολύ να συνεχίσουν να ζουν για λίγες μέρες ακόμα στο νησί. Όσο για τους Έλληνες αγκαλιάστηκαν αμέσως από τους ντόπιους και γίναν ένα μαζί τους. Δεν ήταν λίγες οι βραδιές που Πολωνοί και ΄Έλληνες διασκέδασαν μαζί με τους Νισύριους.

Το νησί κατά το παρελθόν έχει φιλοξενήσει και άλλα γυρίσματα για Ελληνικές και ξένες ταινίες. Η Πολωνική ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Νίσυρο.

Ο δήμος Νισύρου είναι ένας φιλόξενος δήμος και αυτό συνέβαλε στην ομαλή συνεργασία και λειτουργία των γυρισμάτων.

Στην ταινία εκτός από τον Πολωνό ηθοποιό Mateusz Kościukiewic πρωταγωνιστούν ο Θέμης Πάνου, ο Ευθύμης Χαλκίδης και η Ιφιγένεια Τζόλα.  Ο ηθοποιός Κώστας Πέτρου που έχει αναλάβει την θεατρική ομάδα της Νισύρου είχε έναν ρόλο στην ταινία και πολλοί άλλοι ντόπιοι έκαναν ένα πέρασμα με τις υπέροχες φυσικές τους ικανότητες και όχι με την τεχνική ενός επαγγελματία ηθοποιού.

H ταινία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία μοντάζ και όλοι αναμένουν το αποτέλεσμα.

Read 388 times

Latest from apostaktirio team