Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 09:38

Ατομική έκθεση με τίτλο: "Άσμα Ασμάτων", της εικαστικού Στέλλας Χαβιαροπούλου, με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Written by
264
Ατομική έκθεση με τίτλο: "Άσμα Ασμάτων", της εικαστικού Στέλλας Χαβιαροπούλου, με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Η Spice Art Gallery ( Μητροπόλεως 66, Θεσσαλονίκη) θα φιλοξενήσει την εικαστικό Στέλλα Χαβιαροπούλου, - Stella Caviart- σε ακόμη μία ατομική της έκθεση. Καλεί το φιλότεχνο κοινό να τιμήσει με την παρουσία του την καλλιτέχνιδα της οποίας τα 19 έργα είναι εμπνευσμένα όλα από την Αγάπη,  με τίτλο « ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ». Ο Ιταλός κριτικός τέχνης και επιμελητής Pietro Franesi θα προλογίσει την έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος του οποίου η καλλιτέχνιδα είναι και η Πολιτιστική της Εκπρόσωπος για την πόλη της, την Θεσσαλονίκη.

Τα 19 έργα αποτελούν έναν ύμνο στις μορφές αγάπης του ανθρώπου, είναι όλα αφαιρετικά και συμβολικά και τονίζουν την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να διατηρήσει τον πυρήνα της ύπαρξής του, με γνώμονα την αξία της αγάπης. Η Αγάπη, δεν είναι κάτι αφηρημένο ή δεδομένο. Απαιτεί κόπο, φροντίδα, αγώνα, καλλιέργεια που μόνο ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει. Όλα τα έργα καταδεικνύουν την προσπάθεια και τους λεπτούς χειρισμούς του ανθρώπου που ξέρει καλά την αξία της αγάπης και επιθυμεί να την διατηρήσει στη ζωή του.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μεταξύ 13-19 Μαΐου, 2023 και τα εγκαίνια της. Θα  πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 13 Μαΐου, 2023 και ώρα 17 :30.

Read 264 times

Latest from apostaktirio team