Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 08:56

3o PHOTONET GALLERY: 52 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ 116 ΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Written by
17
3o PHOTONET GALLERY: 52 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ 116 ΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Εγκαίνια: Τετάρτη 2/10/24 από τις 5μμ ως τις 9μμ, με κληρώσεις σημαντικών δώρων από τον “Τροχό της Τύχης” του περιοδικού! Ποιο ειναι το καθημερινό ωράριο λειτουργίας και ποιοι (-ες) φωτογράφοι συμμετέχουν!

H εξαιρετική επιτυχία του πρώτου χρόνου διεξαγωγής των Photonet Gallery ολοκληρώνεται θριαμβευτικά με την τρίτη και τελευταία σχετική διοργάνωση του 2024, η οποία θα φιλοξενηθεί εκ νέου στον υψηλής αισθητικής χώρο τέχνης “Μελάνυθρος” (Ζάππα 4, Καλλιμάρμαρο) από την Tετάρτη 2 ως την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο και βασικό θεματικό άξονα τη φωτογραφία πορτρέτου! Μεγάλος χορηγός η Canon Greece, Χορηγός Εκτυπώσεων το Filmora Professional Photo Lab.

Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ PHOTONET GALLERY

Η εξαγγελία της νέας μας αυτής δράσης στον τομέα των καλλιτεχνικών εκθέσεων υπήρξε προϊόν μιας διαδικασίας μακρόπνοου σχεδιασμού, καθώς επί σειρά ετών διαπιστώναμε πως η ποιότητα των δικών σας λήψεων, που φτάνουν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας με διάφορους τρόπους, καθίσταται ολοένα και πιο υψηλή ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται θεαματικά και σε ποσότητα.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τη σταθερή μας αντίληψη ότι η διαδρομή μιας λήψης βρίσκει την ιδανικότερη κατάληξη μόνο όταν οδηγεί σε μια τυπωμένη εικόνα (η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να συναντήσει το κοινό της και να “συνδιαλλαγεί” με αυτό στις βέλτιστες δυνατές συνθήκες) μας οδήγησε στην απόφαση να σχεδιάσουμε αυτή τη σειρά νέων events στα οποία η εικόνα (και μόνο αυτή) είναι ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος.

Συνολικά, μέσα στο 2024 εκτέθηκαν πάνω από 320 λήψεις, οι οποίες υπογράφτηκαν από 250+ δημιουργούς! Ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή δόθηκε προκειμένου κάθε μια από τις τρεις διοργανώσεις του Photonet Gallery για 2024 να έχει τη δική της αυθύπαρκτη ταυτότητα:

Η πρώτη (από τις 3 ως τις 6 Μαρτίου) φιλοξένησε λήψεις τόσο από τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς που διενεργήσαμε το 2023 (Your Best Photo, EISA Maestro, Instagram Photo of the Week, Drone Photo Contest, διαγωνισμοί σε συνεργασία με το photocontest.gr) όσο και από τα σεμινάρια του έτους.

Η δεύτερη (από τις 26 Μαΐου ως την 1 Ιουνίου) εστίασε πρωτίστως σε δουλειές μελών φωτογραφικών ομάδων, λεσχών και κοινοτήτων που αγαπούν το μέσο.

Η τρίτη περιστρέφεται γύρω από μια ενιαία θεματική (αυτή του πορτρέτου) και δίνει για πρώτη φορά σε όλους (-ες) όσους (-ες) συμμετέχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα πιο συγκροτημένο σώμα δουλειάς, αφού πολλοί (-ες) εξ’  αυτών θα εκθέσουν ακόμα και τέσσερις (4) εικόνες τους!

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τετάρτη 2/10/24: 5μμ – 9μμ (ημέρα εγκαινίων)

Πέμπτη 3/10/24: 5:30μμ – 9μμ

Παρασκευή 4/10/24: 5:30μμ – 9μμ

Σάββατο 5/10/24: 12μμ – 6μμ

Κυριακή 6/10/24: 12μμ – 6μμ

Δευτέρα 7/10/24: 5:30μμ – 9μμ

Τρίτη 8/10/24: 5:30μμ – 7μμ

ΠΟΙΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Η παράθεση γίνεται με αλφαβητική σειρά επωνύμου:

  1. Αράπογλου Κλεοπάτρα
  2. Βεντούρης Δημήτρης
  3. Γιαννακόπουλος Στάθης
  4. Γιούγλης Νικήτας
  5. Γκαϊσίνα Χριστίνα
  6. Γκοτσοπούλου Μαρία
  7. Γούδα Σασα
  8. Δακούρος-Τόφαλος Γιάννης
  9. Δασκαλοπούλου Βιβή
  10. Δημητράντζου Ευθαλία
  11. Δήμου Αθανάσιος
  12. Εvelyn A. Kamilaki
  13. Καββαδίας Γιώργος
  14. Καζάζης Γιώργος
  15. Κeyra
  16. Καραβούλιας Τάσος
  17. Καρασμάνογλου Ρίτσα
  18. Καρτσακλής Κώστας
  19. Κουζέλη Χριστιάνα
  20. Κουκουλάκης Νικόλαος
  21. Κουλουρίδης Γιώργος
  22. Κυπριωτάκης Γιώργος
  23. Κώνστα Ειρήνη
  24. Λεούση Αννίτα
  25. Μέσσιου Ιωάννης
  26. Μπαμίδου Θεοδώρα
  27. Μπατσούλη Αρχοντία
  28. Μπερδένη Τζένη
  29. Μποζίκη Μαρία
  30. Μωραϊτου Κατερίνα
  31. Παπαδάτος Σπύρος
  32. Παπαδημητρίου Θοδωρής
  33. Παπακώστας Λάμπρος
  34. Παπαρουσοπούλου Νικολέττα
  35. Πατραμάνης Ηρακλής
  36. Πεκοπούλου Ειρηάννα
  37. Πιερράκου Χριστίνα
  38. Ρόβα Βασιλική
  39. Ρουσσογιάννης Αργύρης
  40. Σπιθάκη Αννίτα
  41. Σταμάτης Δημήτρης
  42. Σωτηριάδου Νόπη
  43. Τατάκης Αυγουστής
  44. Τέντης Ευάγγελος
  45. Τερλέγκα Σοφία
  46. Τζώρου Nάντια
  47. Τσάβαλος Θωμάς
  48. Τσιλιγκιρίδης Γιώργος
  49. Τσιπούρα Μαρία
  50. Τσιτσιρίγκος Λεωνίδας
  51. Φραντζέσκος Γιάννης
  52. Χριστόπουλος Άρης

Για να είναι ακόμα πιο πλήρης η εμπειρία των φωτογράφων που συμμετέχουν με εικόνες τους στο 3o Photonet Gallery, έχουν την ευκαιρία να μας παραχωρήσουν αποκλειστικά κατά την ημέρα των εγκαινίων (Τετάρτη 2/10/24: 5μμ – 9μμ) μια mini συνέντευξη on camera, η οποία θα παρουσιαστεί στη συνέχεια online! Δείτε παρακάτω όσα δήλωσαν 50+ συμμετέχοντες (-σες) του 1ου & 2ου Photonet Gallery:

Η διενέργεια του 3oυ Photonet Gallery θα πλαισιωθεί από την κυκλοφορία ενός ειδικού συλλεκτικού τεύχους του Photonet (σε διάσταση 16.3×23.7) το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις φωτογραφίες που θα εκτεθούν (με το ονοματεπώνυμo των δημιουργών & τα απαραίτητα σχετικά credits για κάθε φωτογράφο).

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ – ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ PHOTONET

Την Τρίτη 8/10/24, μετά το πέρας της έκθεσης (μεταξύ 7μμ και 9μμ) όποιος (-α) φωτογράφος επιθυμεί (ο ίδιος/-α ή διά αντιπροσώπου) μπορεί να παραλάβει τόσο τη φωτογραφία του όσο και (εφόσον είναι ήδη διαθέσιμο) το δωρεάν αντίτυπο της ειδικής έκδοσης του Photonet με τις εικόνες της έκθεσης απευθείας από το Μελάνυθρο.

Eφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, θα έχει στη διάθεσή του/της μια περίοδο δέκα (10) ημέρων προκειμένου να παραλάβει, κατόπιν ραντεβού, τόσο την εκτυπωμένη λήψη του όσο και ένα αντίτυπο του τεύχους που θα ετοιμάσουμε από τα γραφεία μας (Εφέσου 46, Νέα Φιλαδέλφεια). Εφόσον διαμένει εκτός Αθηνών αρκεί να επικοινωνήσει σχετικά μαζί μας.

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΩΡΩΝ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 400€

Αποκλειστικά την ημέρα των εγκαινίων (Τετάρτη 2/10/24: 5μμ – 9μμ) θα γίνουν κληρώσεις φωτογραφικών βιβλίων & λευκωμάτων, προσφορά του Photonet, ενώ θα κληρωθούν και τρεις φωτοχημικές εκτυπώσεις σε Fuji DPII, με επικόλληση σε Dibond 3mm, προσφορά του Χορηγού Εκτυπώσεων της έκθεσης Filmora Professional Photo Lab.

Αναλυτικά θα κληρωθούν:

1. Μια εκτύπωση 30x45cm αξίας 36€

2. Μια εκτύπωση 40x60cm αξίας 84€

3. Μια εκτύπωση 50x75cm αξίας 122€

Όλες οι κληρώσεις θα γίνουν μέσω του “Τροχού της Τύχης” του περιοδικού. Το μόνο που χρειάζεστε για να συμμετέχετε είναι να έχετε μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο!

XOΡΗΓΟΙ

H οργανωτική προσπάθειά μας θα ήταν πολύ πιο απαιτητική αν δεν είχαμε για άλλη μια φορά δίπλα μας την Canon Greece που επιβεβαιώνει και πάλι έμπρακτα το πόσο κοντά στέκεται στον Έλληνα και την Ελληνίδα, που αγαπούν τη φωτογραφία, σε κάθε τους βήμα!

Η Canon είναι μια εταιρία με ιστορία 87 ετών (ιδρύθηκε το 1937) σταθερά αφοσιωμένη στο στόχο της να βοηθά τους ανθρώπους να επανεφευρίσκουν και να υπερβαίνουν τα όρια των δυνατοτήτων τους μέσω των τεχνολογιών απεικόνισης. Η ιαπωνική λέξη “Kyosei” είναι ο πυρήνας της εταιρικής φιλοσοφίας της, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των χορηγιών της: σημαίνει “συμβίωση και συνεργασία για το κοινό καλό”.

Κομβικός υποστηρικτής του 2oυ Photonet Gallery είναι και το Filmora Professional Photo Lab που έχει αναλάβει την ιδιαίτερα σημαντική ευθύνη των εκτυπώσεων όλων των φωτογραφιών του event!

Δημιουργήθηκε το 1997 από τον κ. Γιάννη Κυπριώτη με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του επαγγελματία φωτογράφου. Από τότε ως σήμερα, ο φωτογραφικός κλάδος εξελίχθηκε ραγδαία και η εταιρία με συνεχή έρευνα και πάντα σε ανοιχτή γραμμή με τους πελάτες της, κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή των προτιμήσεών τους, εισάγοντας νέα προϊόντα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις. Εδρεύει στην περιοχή των Εξαρχείων (στην οδό Μπουμπουλίνας 18) σε έναν χώρο 300 τετραγωνικών, που στεγάζει τόσο τα υπερσύγχρονα εκτυπωτικά μηχανήματα που διαθέτει όσο και το τμήμα χειροποίητης βιβλιοδεσίας. Προσφέρει αξιόπιστες λύσεις σε άριστα υλικά “με τις καλύτερες τιμές τις αγοράς” σύμφωνα με τους ανθρώπους της: από απλές εκτυπώσεις, εμφανίσεις φίλμ και επεξεργασίες μέχρι φωτοχημικές εκτυπώσεις σε μεγάλα μεγέθη, στήσιμο σαλονιών άλμπουμ καθώς και χειροποιήτη βιβλιοδεσία πολλών τύπων άλμπουμ!

 

Read 17 times

Latest from apostaktirio team