Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 20:02

Εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε ο "Ορέστης" στην πρεμιέρα στο Θέατρο Δάσους

Written by
639
Εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε ο "Ορέστης" στην πρεμιέρα στο Θέατρο Δάσους

Το Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, ήταν ο πρώτος σταθμός για το θεατρικό ταξίδι του «Ορέστη», της μεγάλης καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ με την οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2018 (Παρασκευή 3 & Σάββατο 4 Αυγούστου) και θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.
 
Πάνω από 2.500 θεατές καταχειροκρότησαν συντελεστές και ηθοποιούς στην πρεμιέρα της παράστασης που  δόθηκε με μεγάλη επιτυχία την  Πέμπτη 12 Ιουνίου 2018. Πρόκειται για μια σύγχρονη ματιά στην «αντιηρωική» τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάζεται σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη.
 
«Αντέχει λένε ο άνθρωπος...»
 Μπροστά στο εντυπωσιακό σκηνικό που υπογράφει ο ταλαντούχος Γιάννης Θαβώρης τρεις νέοι- ο Ορέστης, η Ηλέκτρα και ο Πυλάδης-  κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή.
 
Στο ρόλο του Ορέστη ο Χρίστος Στυλιανού.
Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.
 
Επόμενες παραστάσεις  του «Ορέστη» στην Κύπρο στις 20 & 21 Ιουλίου(Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος) και στην Επίδαυρο στις 3 & 4 Αυγούστου (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Φεστιβάλ Αθηνών  & Επιδαύρου)

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου.

Read 639 times

Latest from apostaktirio team