Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 15:04

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Faidra Project στην Ιταλία: Η προσφυγιά και η μετανάστευση, όπως βιώθηκε πραγματικά

Written by
470
Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Faidra Project στην Ιταλία: Η προσφυγιά και η μετανάστευση, όπως βιώθηκε πραγματικά

Faidra Project

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα στην Ιταλία

Η προσφυγιά και η μετανάστευση όπως βιώθηκε πραγματικά  

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "FAIDRA" που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Creative Europe, ολοκληρώνει τις εργασίες του στην πόλη της Modena της Ιταλίας, με παρουσίαση των αποτελεσμάτων του, παρόντων πολιτικών παραγόντων της Ιταλίας και παρουσίαση της έκθεσης «Χαμένες Πατρίδες». 

Το project Faidra ξεκίνησε το 2016 με επικεφαλής τον εμπνευστή και συντονιστή του προγράμματος κ. Νίκο Καμτσή, διευθυντή του Κέντρου Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου, που είναι η σχολή και το ερευνητικό κέντρο του θεάτρου «Τόπος Αλλού». Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου συνεργάστηκε με άλλους 6 ευρωπαϊκούς οργανισμούς από την Ευρώπη: από την Ιταλία «TEATRO DEI VENTI», τη Σουηδία «TEATRE «SAGOHUSET», τη Ρουμάνια «ARTEMIS» , την Πολωνία  «DOBRA WOLLA», τη Βουλγαρία «PRO-RODOPI FOUNDATION» και τον Ελληνικό Ευρωπαϊκό οργανισμό ΠΡΙΣΜΑ. Στόχος του προγράμματος ήταν η προσφυγιά και η μετανάστευση στην πρόσφατη Ευρωπαϊκή ιστορία.

Μέσα από τη συλλογή πραγματικών αφηγήσεων μεταναστών, workshop και πολύμηνης έρευνας δημιουργήθηκε η παράσταση: «Διαβατήριο: ένα πράσινο κουμπί», η οποία παρουσιάστηκε στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου τον  Ιούνιο του 2017. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η έκθεση «Χαμένες Πατρίδες», βασισμένη σε ανάλογο υλικό στην Αθήνα, το Smolyan της Βουλγαρίας και τώρα στη Modena της Ιταλίας. 

Ο κύκλος του προγράμματος Faidra ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, έχοντας επιτύχει τον πρωταρχικό του στόχο: ενίσχυση του πολιτισμού και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών, αλλά κυρίως, μία μελέτη του φαινομένου της μετανάστευσης, όχι μέσω ιστορικών στοιχείων, αλλά μέσα από την ψυχή, τα λόγια, τα συναισθήματα των ίδιων των πρωταγωνιστών: των ανθρώπων που βίωσαν τη μετανάστευση.

 

 

Read 470 times

Latest from apostaktirio team