Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 11:14

ΜΙΚΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Hippo theatre group

Written by
716
ΜΙΚΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Hippo theatre group

 Hippo Theatre e-School 

“Μικρά" σεμινάρια 

νέα διαδικτυακά διήμερα σεμινάρια από την ομάδα ΗΙΡΡΟ 

Το Hippo Theatre e-School εγκαινιάζει μια σειρά από διήμερα εντατικά σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses που αποσκοπούν στη συμπυκνωμένη μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών. 

Τα εργαστήρια είναι και θεωρητικής και πρακτικής κατεύθυνσης με στόχευση στο θέατρο και τις παραστατικές τέχνες, αλλά και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με την Τέχνη. 

Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου ποικίλει. Συνήθως η διάρκεια είναι 6-8 ώρες ανάλογα με το αντικείμενο και ολοκληρώνεται σε διάστημα 2-3 ημερών. 

Τα σεμινάρια συνοδεύονται από γραπτό εκπαιδευτικό υλικό ή προτεινόμενη σχετική βιβλιογραφία για την περαιτέρω αφομοίωση και επεξεργασία της διδασκόμενης ύλης ή της πρακτικής άσκησης και είναι ανοιχτά για όλους όσους ενδιαφέρονται. 

"Μικρά" σεμινάρια για το μήνα ΝΟΕΜΒΡΗ 

- Εφαρμοσμένο θέατρο: τεχνικές Θεάτρου και Εκπαιδευτικού Δράματος για ομάδες παιδιών, εφήβων κι ενηλίκων - διδάσκει η Ιωάννα Λιούτσια. 

Το επιμορφωτικό σεμινάριο είναι συμμετοχικό και ερευνά τις έννοιες του Εφαρμοσμένου Θεάτρου (Applied Theatre) και συγκεκριμένα του Εκπαιδευτικού Δράματος (Drama in Education). Έχει θεωρητικό και βιωματικό χαρακτήρα και κατά τη διάρκειά του θα αναπτυχθούν βασικές τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος και του θεατρικού παιχνιδιού. Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς οι δημιουργικές πρακτικές μπορούν να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αλλά και σε όσους χρησιμοποιούν ή θέλουν να χρησιμοποιήσουν την θεατρική έκφραση στη δουλειά τους (διεξαγωγή σεμιναρίων, εμψύχωση ομάδων κτλ.). 

Μέρες: Το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Νοέμβρη   -   Ώρες: 14.00 – 17.00 

- Αυτοσχεδιασμός: η τεχνική της ελεύθερης έκφρασης - διδάσκει η Χριστίνα Μπακαστάθη. 

Πώς θα ήταν, αν τον περιορισμένο-καθημερινό μας χώρο τον μεταμορφώναμε σε ένα δικό μας πεδίο έρευνας για το σώμα μας; Η κ. Μπακαστάθη αντλεί το ασκησιολόγιο της από τον Jerzy Grotowski, τον Augusto Boal και τον σύγχρονο χορό. 

Απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να ερευνήσουν την προσωπική τους κίνηση, την σωματική τος έκφραση και τις σωματικές τους διεξόδους. Δεν απαιτείται προηγούμενη σχέση με θέατρο ή χορό (αν και δεν είναι απαγορευτική). 

Μέρες: το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Νοέμβρη  -   Ώρες: 18.00 - 21.00 

Κόστος ανά σεμινάριο 

Συνολική διάρκεια: 6 ώρες

Κόστος: 50€ 

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης (μη μοριοδοτούμενη). 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. 

Κλείστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας:

·       με τηλ.: (+30) 2313095148, (+30) 6986513929 (Καθημερινές 10:00- 14:00) 

·       με e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

·       με μήνυμα στο fb: https://www.facebook.com/hippotheatreschool 

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.hippotheatreschool.com/-workshops 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ HIPPO 

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ράπτη και Φώτη Δούσο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. 

Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α. 

Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη (Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο), Η.Π.Α. (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες), Καναδάς (Τορόντο, Μοντρεάλ), Αυστραλία (Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Καμπέρα). 

Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας και η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικο στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας. 

Το Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο της ομάδας με τίτλο kinemo από τις εκδόσεις Αγγελάκη που συνοψίζει την θεωρητική προσέγγιση της ομάδας στο σωματικό θέατρο. 

Website: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group

 

 

Read 716 times

Latest from Super User