Θέατρο της Έρευνας-Εκπαίδευση Θεατρικών Εκπαιδευτών
Τρίμηνο εργαστήριο «Εκπαίδευση Θεατρικών Εκπαιδευτών» με εισηγητή τον Φάνη Κατέχο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τη Fabrica Athens.
Το εργαστήριο «Εκπαίδευση Θεατρικών Εκπαιδευτών» αφορά την διάπλαση εκπαιδευτών μέσω της θεατρικής πρακτικής «Θέατρο της Έρευνας» του Φάνη Κατέχου.
Πρόκειται για μια σειρά βιομαθημάτων κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες δημιουργούν τη προσωπική τους εργαλειοθήκη και κατ' επέκταση το δικό τους σύστημα για να οδηγήσουν και να εργαστούν με ένα σύνολο ανθρώπων μέσω της θεατρικής διαδικασίας.
Πιο συγκεκριμένα, στην εκπαίδευση θεατρικών εκπαιδευτών οι ασκούμενοι:
Γνωρίζουν και εξασκούνται σε γνωστές θεατρικές μεθόδους και τεχνικές (τεχνικές των Jerzy Grotowski, Odin Teatret, Tadashi Suzuki, Susan Batson, τεχνικές μιμικής, θεατρικού clown και θεάτρου Noh), σε πρακτικές και τεχνικές που βρίσκουν εφαρμογή στο θέατρο (ακροβατικά εδάφους, yoga, qigong, juggling – χειρισμός αντικειμένων επιδεξιότητας), αλλά και σε τεχνικές του Θεάτρου της Έρευνας.
Συζητούν και διαμορφώνουν τον Δεοντολογικό Κώδικα που χρειάζεται να ακολουθούν ως εκπαιδευτές και που χρειάζεται να διέπει τη μαθησιακή εμπειρία.
Μέσα από πρακτικά και θεωρητικά ερεθίσματα και οδηγίες, μαθαίνουν να οργανώνουν και να εφαρμόζουν την προσλαμβάνουσα γνώση της εκπαίδευσης τους.
Μαθαίνουν τις μεταβλητές που καθορίζουν το σύστημά τους (χρόνος, χώρος, πλήθος, πολυπολιτισμικότητά, φύλο, σωματική, συναισθηματική και νοητική κατάσταση κ.α.) και το πως να είναι ευέλικτοι και να το προσαρμόζουν στις εκάστοτε συνθήκες.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορευτές, performer, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων, σπουδαστές θεατρικών σχολών, ανώτερων επαγγελματικών σχολών και σχολών παραστατικών τεχνών, κοινωνικούς λειτουργούς, σπουδαστές και επαγγελματίες των θετικών και θεωρητικών επιστημών που επιθυμούν να εφαρμόσουν τη θεατρική διαδικασία στον κλάδο τους.
Στόχος της εκπαίδευσης είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια πολυδιάστατη οπτική του θεάτρου και να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να δημιουργήσουν την προσωπική πρακτική – μέθοδο με βάση το θέατρο που θα εφαρμόζουν αποτελεσματικά στις ομάδες με τις οποίες εργάζονται:
1. Θεατρικές ομάδες
2. Σπουδαστές θεάτρου, χορού και άλλων παραστατικών τεχνών
3. Σπουδαστές των θεωρητικών και θετικών επιστημών
4. Παιδιά και Νέοι
5. Άτομα με ειδικές ανάγκες
6. Μετανάστες
7. Πρόσφυγες
8. Ομάδες σε κοινωνικές δομές (π.χ. φυλακές, ψυχιατρεία κ.α.), δομές υγείας
(π.χ. νοσοκομεία), επαγγελματικές δομές (π.χ. εταιρείες) κ.ο.κ.
Οι συμμετέχοντες του τρίμηνου εργαστηρίου θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο ΡΕΚΤΙΦΙΕ – Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών κάθε Πέμπτη 17:00 με 20:00 από 6 Φεβρουαρίου 2025 έως 1 Μαΐου 2025 (θα υπάρξει 1 εβδομάδα κενό λόγω Πάσχα: 14 με 20 Απριλίου 2025).
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , στέλνοντας τα παρακάτω στοιχεία:
Θέμα email: ΕΘΕ 2025
Σώμα email: Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και email επικοινωνίας
Συνημμένα αρχεία (pdf):
Βιογραφικό
Λόγο που θέλετε να συμμετάσχετε
Φωτογραφία πορτρέτο
Το κόστος συμμετοχής μέχρι 16 Ιανουαρίου 2025 είναι 150 ευρώ (earlybird). Μετά την παραπάνω ημερομηνία η τιμή είναι 180 ευρώ.
Πληροφορίες:
Μάθημα: Εκπαίδευση Θεατρικών Εκπαιδευτών, Φάνης Κατέχος
Που: ΡΕΚΤΙΦΙΕ – Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών
Πότε: Κάθε Πέμπτη, 17:00-20:00 (Από 6/2/2025-1/4/2025)
Κόστος: Earlybird έως 16/1/2025 – 150 ευρώ, μετά τη παραπάνω ημερομηνία – 180
ευρώ
Πληροφορίες: +30 6973597570 (τηλεφωνικά)
Δηλώσεις συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Latest from apostaktirio team
- Blank Wall Gallery, Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Καψιάνη "CUBA – Ο Χρόνος Σταμάτησε στον ΤΣΕ”
- Τα πάθη της Αγάπης του Θανάση Σάλτα σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μαστοράκη στο Θέατρο Xώρος Tέχνης Aσωμάτων
- Κατερίνα Βρανά: "Anti-Valentine's Show" | Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, 12 & 13/2
- Παρουσίαση βιβλίου: "Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια" του εκπαιδευτικού-συγγραφέα Γεώργιου Σ. Κεχλιμπάρη (Βαμβακόφυτο Σερρών - 24/1/2025)
- Σμάρι "Βόρειο σέλας" Μάρθα Μαυροειδή
- Vultus est index animi - Το πρόσωπο είναι δείκτης της ψυχής - Ομαδική Εικαστική Έκθεση | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κηφισιά
- Ο καινοτόμος καλλιτέχνης της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Ιταλός Alessandro Cortini, μέλος των Nine Inch Nails, ζωντανά στην Αθήνα. 31/ 01 στο Arch Club
- Ο Paal Flaata των Midnight Choir φέρνει τον λυρισμό και τη μελαγχολία της Νορβηγίας σε μία αξέχαστη βραδιά στο Arch Club – Live Stage.
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | ΠΡΑΣΙΝΟ - GREEN - Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Κολωνάκι | Διάρκεια έκθεσης: 13 - 25 Ιανουαρίου 2025
- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 15ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024-2025 ΚΑΙ Θ' ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024-25
- 9ος Εθνικός Διαγωνισμός | ΔΠΜΣ Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και της Πνευμονολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Λ
- Διαγωνισμός Ιστορικού Μυθιστορήματος Ιδρύματος Κυριαζή
- ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ Πρεμιέρα 11 Ιανουαρίου στο Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
- ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΕΡΑ, Τρίτη 14 Ιανουαρίου, Θέατρο ΕΜΣ (3/1/2025)
- Έκθεση Φωτογραφίας – Κοπή πίτας στο Cinemarian την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025 στις 19:30
- Εργαστήρι Φωτογράφισης Film Noir | Φωτογράφιση σε εξωτερικούς χώρους στην Αθήνα 18/01
- «Με Πάθος...» το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στην Galerie Δημιουργών!
- Παράταση παραστάσεων μέχρι τέλος Ιανουαρίου για το έργο "Η Κληρονομία" του Γιώργου Πετρούνια στο Θέατρο Καλλιρόης.
- Κάλεσμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εκπαίδευσης Break the Beat 2025 - Berlin, Germany
- Blank Wall Gallery, Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας "΅White"