Πέμπτη, 11 Μαϊος 2017 17:29

«ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ο Υπέρτατα Ανδρείος»: Θεατρική παράσταση στο Φάληρο από το ομώνυμο έργο της ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΤΟΥΡΑ-ΚΑΒΒΑΔΙΑ

Written by
852
«ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ο Υπέρτατα Ανδρείος»: Θεατρική παράσταση στο Φάληρο από το ομώνυμο έργο της ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΤΟΥΡΑ-ΚΑΒΒΑΔΙΑ

Το Σάββατο 13 Μαϊου και ώρα 18.00 υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου θα ανέβει στον Πολυχώρο του Δήμου Π. Φαλήρου η θεατρική παράσταση από το ομώνυμο βραβευμένο έργο της λογοτέχνιδος ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΤΟΥΡΑ-ΚΑΒΒΑΔΙΑ με τίτλο «ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ο Υπέρτατα Ανδρείος», που τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, από μαθητές της Ε’ και ΣΤ’τάξης των Εκπαιδευτηρίων ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, σε επιμέλεια-σκηνοθεσία της Δασκάλας τους κας Μαρίνας Γρηγοριάδη. Το βιβλίο διδάχθηκε σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης των εκπαιδευτηρίων και ενέπνευσε τόσο τους μικρούς όσο και μεγάλους μαθητές του σχολείου και έγινε αφορμή για διάφορες εργασίες καθώς και e-book

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Αρναούτη μιλάει για τα διαχρονικά ιδανικά και τις αρετές των ηγετικών φυσιογνωμιών των ηρωικών προγόνων μας και πλέκει το εγκώμιο του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα, ψάλλοντας ωδή στη μνήμη του εν είδει αρχαίας τραγωδίας. 

Στο Β’ μέρος της εκδήλωσης θα γίνει αφιέρωμα στο αγγλικό βιβλίο της συγγραφέως Ειρήνης Ντούρα-Καββαδία με τίτλο “Indie, for Independence!” (Εκδόσεις Archer) και θέμα κατά του παντός είδους εκφοβισμού. Το βιβλίο, που αποτελεί ύμνο στην ελευθερία του ατόμου, έχει εικονογραφηθεί σαν παραμύθι από την εικαστικό κα Βούλα Γκατσονίδου-Ασκονίδου, και πραγματεύεται τα διάφορα είδη εκφοβισμού (ενδοοικογενειακό, σχολικό, κοινωνικό και τον μοντέρνο εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο). Πρόκειται για μια απολαυστική διασκευή της γνωστής σε όλους Σταχτοπούτας και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που καλούνται στην εποχή μας να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα αυτή που ολοένα τρανώνεται. 

Στο Γ’ μέρος της εκδήλωσης θα απολαύσουμε τη θεατρική απόδοση παραμυθιών – σκετς και projects στην αγγλική γλώσσα από τους μικρούς μαθητές της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Ξένων Γλωσσών – Μετάφρασης & Σεμιναρίων ΝΤΟΥΡΑ-ΚΑΒΒΑΔΙΑ. 

Την εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος συντονίζει ο αριστούχος φοιτητής της Φιλοσοφικής Ιωάννης Κατωχωρίτης

Λίγα λόγια για την λογοτέχνιδα Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία: 

Η Ειρήνη Ντούρα – Καββαδία με καταγωγή από την Άνδρο, γεννήθηκε στην Αθήνα. Απέκτησε ειδίκευση (ΜΑ) στη Συγκριτική Γλωσσολογία μοντέρνων Ευρωπαϊκών γλωσσών, και κατόπιν συνέχισε στο  Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Γλωσσικής Τεχνολογίας-Μηχανολογίας (MSc) (Συνεργασία του τμήματος Γλωσσολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, του τμήματος  Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Ινστιτούτου Ψηφιακής Φωνής και Επεξεργασίας του Λόγου – ΙΕΛ Αθηνά). Ως λογοτέχνης (συγγραφέας, ποιήτρια, δοκιμιογράφος, χρονογράφος, αρθρογράφος, μεταξύ άλλων) η Ειρήνη Ντούρα – Καββαδία έχει λάβει μέρος σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει αποσπάσει βραβεία, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), της Διεθνούς Ένωσης Συγγραφέων και Ποιητών “World Poets Society”, της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών και Συγγραφέων Αμερικής (IWA), του Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ, της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς Αυστραλίας, καθώς και της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, ενώ αναγορεύθηκε σε High Rank Executive Member της διεθνούς εκστρατείας “World Peace Academy Campaign”, που προωθεί παγκοσμίως την έννοια της παγκόσμιας Ειρήνης. Ως ιδιοκτήτρια της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία διδάσκει τη νέα γενιά ξένες γλώσσες και συμμετέχει σε πολλές χορηγίες που ενισχύουν το έργο σχολικών συλλόγων και άλλων ιδιωτικών φορέων της Αθήνας, σε διάφορες ημερίδες σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού ως εισηγήτρια και/ή χορηγός, καθώς και εκδηλώσεις ή άλλα δρώμενα που προάγουν τις γλώσσες, τις τέχνες και τον πολιτισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

 

Read 852 times

Latest from apostaktirio team