Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 07:28

Περιοδικό «ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ» και αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού του ΕΑΠΣ Μελβούρνης 2021

Written by
569
Περιοδικό «ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ» και αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού του ΕΑΠΣ Μελβούρνης 2021

Περιοδικό «ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ» και αποτελέσματα του λογοτεχνικού διαγωνισμού του ΕΑΠΣ Μελβούρνης 2021

Κυκλοφορία του ετήσιου, δίγλωσσου, λογοτεχνικού περιοδικού Αντίποδες, τεύχος 67, 2021, και αποτελέσματα του ετήσιου, δίγλωσσου, Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, 2021.

Με μεγάλη ικανοποίηση ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Μελβούρνης σας αναγγέλλει την κυκλοφορία του ετήσιου, δίγλωσσου, λογοτεχνικού περιοδικού Αντίποδες, τεύχος 67, 2021.

Παρά τους μεγάλους περιορισμούς, τις πολλές απαγορεύσεις και τις ακυρώσεις που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19 στον Σύνδεσμό μας, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου,  ο Σύνδεσμος, παρουσίασε το ετήσιο δίγλωσσο λογοτεχνικό περιοδικό ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ, μία έγχρωμη, ειδική έκδοση για να γιορτάση τα 200 χρόνια της έναρξης του αγώνα της απελευθέρωσης της Ελλάδας από την Τουρκική τυραννία και να αποδώσει τιμή στην γνωστή και φημισμένη ποιήτρια και συγγραφέα, Γιώτα Κριλή.

Ο αυξημένος αριθμός των συμμετεχόντων και η διαφορετικότητα των άρθρων έδωσαν μεγάλη προβολή στην Ελληνο-Αυστραλιανή λογοτεχνία και στην καλλιτεχνική παρουσία. Επίσης συμπεριλαμβάνει τα αποτελέσματα του ετήσιου, δίγλωσσου, Λογοτεχνικού Διαγωνισμού και την λογοτεχνική εργασία των πρώτων βραβευθέντων του διαγωνισμού της κάθε κατηγορίας.

Το ενδιαφέρον και η ικανότητα της καλλιτεχνικής ομάδος του Δ.Σ. βοήθησε, παρά τις απαγορεύσεις της πανδημίας να οργανώσουμε την καλλιτεχνική έκθεση στους δρόμους της Μελβούρνης και ηλεκτρονικώς με εργασίες 14 καλλιτεχνών από την Αυστραλία με θέμα- Μεταμόρφωσης.

Ευχαριστούμε τον James Pasakos, για την συγκατάθεση του να συμπεριλάβουμε το έργο του “Boat Metamorphosis” στο εξώφιλλο του περιοδικού.

Εκείνοι που ενδιαφέρονται να πάρουν το περιοδικό να έλθουν σε επαφή μαζί μας για να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος παραλαβής του στην δύσκολη διάρκεια του COVID-19. Αποτανθείτε: Καίτη Αλεξοπούλου – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 0428968715. Τα μέλη που έχουν πληρώσει την συνδρομή τους για το 2021, θα λάβουν το περιοδικό ταχυδρομικώς.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την πνευματική τους εργασία, τους υποστιρικτάς για την οικονομική τους βοήθεια, καθώς επίσης όλους που βοήθησαν στην σύνταξη, σχεδιασμό και στην έκδοση του περιοδικού.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό και συγχαίρουμε όλους τους επιτυχόντες, ευχόμενοι σ’αυτούς κάθε επιτυχία στην ζωή τους. Ευχαριστούμε τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την ανεκτίμητη υπηρεσία τους στην εκλογή των επιτυχόντων στο διαγωνισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μας τον επόμενο χρόνο μπορούν να μεταχειρισθούν τον ιστότοπο του Συνδέσμου μας-www.gacl.com.au, από τον Μάρτιο, 2022.

Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2021

Ποίηση Ελληνική γλώσσα 

1ο Βραβείο:Στον Μπαμπά- Χριστίνα Σούμη

2ο Βραβείο: Εκπλήρωση – Γιώργος Θεοδωρίδης

3ο Βραβείο: Για ένα νόημα ζωής- Γεράσιμος Μ. Λυμπεράτος

Πεζό Ελληνική γλώσσα

3ο Βραβείο: Το Σχέδιο – Θέκλα Σκαρσέλλα

Έπαινος: Ηταν που ήταν Φθινόπωρο-  Γεράσιμος Μ. Λυμπεράτος

Poetry in English

1st Prize: Laskarina Bouboulina – Jena Woodhouse

Joint 2nd Prize:At the Heart of a Fading Life- Kondilo Sideris

Joint 2nd Prize: Here and There- Caterina Koufomanolis

Short Story in English

1st Prize: Preveza – Chris Papachristos

2nd Prize Bingo at the Sunset RSL- Anna Bourozikas

3rd Prize: The Lady in Black- Konstantina Dounis

Highly commended: Finding Australia– Phil Kafkaloudis

Panel of Judges

Coordinator: Cathy Alexopoulos, OAM, (President GACL)

Members:

Dr Angela Evangelinou-Yiannakis (Academic – ACU, UWA; Honorary Research Fellow – UWA).

Mr Konstantinos Kalymnios (Lawyer, Writer, Columnist)

Mrs Connie Gregory ( Writer, Editor)

 

 

 

Read 569 times

Latest from apostaktirio team