Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 17:55

Διαγωνισμός συγγραφής θεατρικού έργου - Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού

Written by
95
Διαγωνισμός συγγραφής θεατρικού έργου - Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού

“Acting for children’s rights |  Τα δικαιώματα του παιδιού γίνονται θεατρικό έργο ”

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού παρουσιάζει τον πανελλαδικό εφηβικό διαγωνισμό “Acting for children’s rights! |  Τα δικαιώματα του παιδιού γίνονται θεατρικό έργο”.

O διαγωνισμός απευθύνεται σε έφηβους ηλικίας 12 έως 18 ετών, με θέμα το δικαίωμα κάθε παιδιού να ζει χωρίς διακρίσεις. Μέσα από τον διαγωνισμό, το Δίκτυο στοχεύει στην ενημέρωση των ίδιων των παιδιών, αλλά και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στο ζήτημα των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως ορίζονται και προστατεύονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία αποτελεί νόμο του Ελληνικού κράτους από το 1992 (Ν.2101/1992). Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σκοπός είναι η Σύμβαση να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα παιδιά! Ειδικότερα, καλούνται να συγγράψουν ένα πρωτότυπο θεατρικό μονόπρακτο, εμπνευσμένο από το άρ.2 της Σύμβασης, στο οποίο κατοχυρώνεται η απαγόρευση κάθε είδους διάκρισης εις βάρος των παιδιών (φυλής, φύλου, θρησκείας κ.ά.). Το Δίκτυο ενθαρρύνει όλους τους έφηβους συγγραφείς να στείλουν τις συμμετοχές τους, ώστε να λάβει ορατότητα η δική τους οπτική πάνω στο ζήτημα των διακρίσεων που υφίστανται τα παιδιά! 

Η επιλογή των έργων στο 1ο στάδιο αξιολόγησης θα γίνει από ειδική Επιτροπή, η οποία έχουμε τη χαρά να απαρτίζεται από: τον Αλέξανδρο Βάρθη, την Εύη Γεροκώστα, τη Τζωρτζίνα Κακουδάκη, τη Θεώνη Κουφονικολάκου και τη Στέλλα Σερέφογλου! 

Η Επιτροπή θα επιλέξει δέκα έργα (Μάρτιος 2023), τα οποία θα παρουσιαστούν υπό μορφή θεατρικού αναλογίου από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Νέο Ελληνικό Θέατρο και θα βιντεοσκοπηθούν, με σκοπό να αναρτηθούν στο κανάλι Υoutube του Δικτύου (Μάιος 2023). Εκεί, θα παραμείνουν ανοιχτά σε ψηφοφορία για το κοινό (Ιούνιος 2023), ώστε να διακριθούν τα δυο επικρατέστερα έργα, τα οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό υπό μορφή παράστασης σε συνεργασία με το Νέο Ελληνικό Θέατρο, σε Φεστιβάλ που θα διοργανώσει το Δίκτυο τον Οκτώβριο του 2023!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, καθώς και τους όρους και τις φόρμες συμμετοχής θα βρείτε εδώ: Acting for childrens rights! - Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ddp.gr)

Περίοδος υποβολής έργων: 03.10.2022 - 31.01.2023.

*Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

** Το πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του ΙΕΠ. 

Δωρητής προγράμματος: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σχετικά με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με εμπειρία δύο δεκαετιών στην προώθηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, με στόχο τη διάδοση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Δικτύου στο https://ddp.gr/.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

 Τηλ:+30 211 0133 919 | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε τo Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Facebook, Instagram, LinkedIn

 

 

 

Read 95 times

Latest from apostaktirio team