O 5ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ

O 5ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ
Ο ενημερωτικός ιστότοπος VIOTIAPLUS.GR και οι εκδόσεις Momentum προκηρύσσουν τον 5o Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ που φέτος είναι αφιερωμένος στον Βρετανό Νομπελίστα ποιητή Τ.Σ. Έλιοτ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τον θάνατό του.
Οι όροι του 5ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ είναι οι ακόλουθοι:
1. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Ελληνίδες και Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας, γραμματικών γνώσεων, επαγγελματικών ασχολιών κ.λπ. είτε κατοικούν στην Ελλάδα και Κύπρο είτε διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, εφόσον έχουν την ελληνική ή κυπριακή υπηκοότητα και μπορούν να γράφουν στη νεοελληνική γλώσσα.
2. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να στείλουν ένα (1) αδημοσίευτο ποίημά τους (κι όχι περισσότερα του ενός ποιήματα με διαφορετικά ψευδώνυμα), θέματος της επιλογής τους. Διευκρινίζεται ότι το ποίημα που θα σταλεί ΔΕΝ πρέπει να έχει λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό.
3. Ο αποστολέας θα χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο τόσο για την αποστολή όσο και για την υπογραφή του ποιήματος. Στον φάκελο που θα εμπεριέχει το ποίημα θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του αποστολέα. Στον ίδιο όμως φάκελο θα τοποθετηθεί ένας μικρότερος, στο εσωτερικό του οποίου θα αναγράφονται τα πραγματικά στοιχεία του ποιητή (ονοματεπώνυμο, γραμματικές γνώσεις, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας και αριθμοί τηλεφώνου: σταθερό και κινητό). Οι μικροί φάκελοι εκείνων που ΔΕΝ θα διακριθούν ΔΕΝ θ’ ανοιχτούν. Έτσι, θα παραμείνει μυστική η συμμετοχή τους.
4. Το ποίημα, που θα σταλεί, για συμμετοχή στον διαγωνισμό, θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένο με Η/Υ ή δακτυλογραφημένο και απαραιτήτως σε έξι (6) πανομοιότυπα αντίτυπα (καλής, ευανάγνωστης εκτύπωσης), υπογεγραμμένα όλα με το ίδιο ψευδώνυμο. Ο φάκελος θα σταλεί με απλή επιστολή στη Διεύθυνση: Βύρωνος 19 Λιβαδειά 32100, με την ένδειξη VIOTIAPLUS.GR /Συμμετοχή στον 5ο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ.
5. Η Επιτροπή Κρίσης του 5ου Πανελληνίου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ θα αποτελείται από 4 ανθρώπους των γραμμάτων. Η βαθμολόγηση θα γίνει από το 1 έως το 20.
6. Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία και τρεις (3) έπαινοι (Α΄, Β΄ και Γ΄).
Τα 3 πρώτα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα ως εξής:
1ο Βραβείο: 1000 ευρώ
2ο Βραβείο: 300 ευρώ
3ο Βραβείο: 200 ευρώ
Το συνολικό χρηματικό ποσό των τριών βραβείων είναι χορηγία της εταιρείας «Αλουμίνιον της Ελλάδος» που ανήκει στον Όμιλο Μυτιληναίος. Οι 3 έπαινοι θα συνοδεύονται από δώρο/βιβλίο. Διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις ισοψηφιών τα βραβεία, χρηματικά έπαθλα και έπαινοι θα μοιράζονται ισομερώς. Στον καθένα που θα διακριθεί είτε με βραβείο είτε με έπαινο θα του απονεμηθεί τιμητικό-ονομαστικό δίπλωμα καλλιτεχνικά εκτυπωμένο.
7. Από τις Εκδόσεις Μomentum θα εκδοθεί ένας αναμνηστικός τόμος για τον 5ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ με τα 40 ποιήματα που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή.
8. Θεσπίζεται και τέταρτο βραβείο (με χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ) για ένα ποίημα με θέμα τη Βοιωτία.
Για αυτόν τον ειδικό κλάδο του 5ου διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ οι συμμετέχοντες θα αποστείλουν και δεύτερο ποίημα (εκτός του πρώτου για τη συμμετοχής τους στον κύριο 5ο διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ) ή εφόσον επιθυμούν μόνο για αυτό το έπαθλο ποίημα με θέμα τη Βοιωτία. Και για το βραβείο τούτο θα ακολουθηθεί η ως άνω διαδικασία και θα κριθεί από τους 4 κριτές.
9. Ως τελευταία προθεσμία αποστολής, από τους ενδιαφερομένους, των συμμετοχών τους ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2015. Οι ημερομηνίες της αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των ΕΛ.ΤΑ.
10. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Μάιο του 2016.
Τα βραβεία, οι έπαινοι και τα τιμητικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή η οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2016.
Περισσότερες πληροφορίες, δίνονται στους ενδιαφερομένους, στο τηλέφωνο: 69 44 73 44 90/Δημήτρης Λάμπρου.
Latest from Super User
- Θανάσης Βούτσας - DIATOPO SESSIONS ON STAGE 7, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 21:00
- Οι The Veils (UK / NZ) ζωντανά στην Αθήνα I Σκοτεινή ποίηση σε πλήρη ένταση I Μαζί τους οι The Black Tabasco I Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2026, ARCH Club
- «Τι να λησμονήσω, τι να θυμηθώ»: Η Πένυ Ξενάκη και ο Θάνος Γεωργουλάς την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026 στο STAGE 7
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς: Για συμμετοχή στην ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο: "Ωδή στο χρώμα – Κόκκινο σε πέντε διαστάσεις", 7 – 11 Δεκεμβρίου 2026, Αίθουσα Τέχνης Ελληνογαλλικού Συνδέσμου.
- Blank Wall Gallery Έκθεση Φωτογραφίας των Maxim Rosenbauer και Tobias Ulbrich
- AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Λίλας Στεργιοπούλου ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής | Εγκαίνια: Σάββατο, 7 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 – 21:30 | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κηφισιά | Διάρκεια έκθεσης: 3-15 Νοεμβρίου 2026
- Οι BaBa ZuLa, ένα από τα πιο ξεχωριστά σχήματα της σύγχρονης τουρκικής ψυχεδελικής σκηνής, ζωντανά στην Αθήνα Ι Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2026, ARCH CLUB
- Ο Αλέκος Δημητρίου επιστρέφει δισκογραφικά με το : Έχεις Δίκιο
- O EAGLE-EYE CHERRY για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ι Μαζί θα τραγουδήσουμε το ‘Save Tonight’ και άλλες μεγάλες pop rock επιτυχίες Ι Γιος του θρυλικού τζαζίστα Don Cherry και αδελφός της Neneh Cherry I Κυριακή 29 Νοεμβρίου – WE – Θεσσαλονίκη και Δευτέρα 30
- ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΟΡΟΦΟΣ at ΚΑΦΩΔΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
- ΜΟΥΣΙΚΗ - RE:ENDLESS: Breath After Coma, Snake Eyes (UK), Contra Limit live – Το νέο κεφάλαιο του ENDLESS DAZE, αφιερωμένο στον σύγχρονο alternative, grunge και heavy rock ήχο Ι Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026, AUX CLUB
- The Future (Το Μέλλον) ένα MusiCoMedia show του Γιώργου Πατεράκη & της χορωδίας String Theory 6,7,13,14 Νοεμβρίου στις 21:00 Πολυχώρος τέχνης Baumstrasse
- «Παραμονή Πρωτοχρονιάς»: Η βραβευμένη μαύρη κωμωδία του Κώστα Καραφύλλη έρχεται από 11 Νοεμβρίου στο Θέατρο 104 (Blackbox)
- Θέατρο Σκιών στο Μουσείο Νεότερου Πολιτισμού: Ο Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής αναβιώνει μια ξεχασμένη κωμωδία του Καραγκιόζη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
- The Joint Awards Ceremony in Athens for the milestone 20th London Greek Film Festival 2026 and the 5th International Epidaurus Film Festival 2026 concluded with great success.
- ΣΤΑ 250 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ...
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | ΗΧΩ | Ηχ-ώ - Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, Κολωνάκι | Εγκαίνια: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 5-9μ.μ. | Διάρκεια έκθεσης: 20 - 31 οκτωβρίου 2026
- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- Fm Records - «Σε γκρίζους δρόμους» – Ένα σύγχρονο ντουέτο από τη Ζωή Λιαντράκη και τον Γιάννη Ζουγανέλη.
