Οι δυο τους - Ευγενία Βραδή

Rate this item
(0 votes)
Οι δυο τους - Ευγενία Βραδή
Είδος: Νουβέλα
Συγγραφέας: Ευγενία Βραδή
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Λογοτεχνική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ακριτίδης
Επιμέλεια: Παπακώστα Ελένη
Σελίδες: 160
ISBN: 978-618-5625-51-1
Μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος: 14Χ21
Έτος Έκδοσης 2024
Τιμή: 11 ευρώ

 

Μέσα από τη νουβέλα «Οι δυο τους» η συγγραφέας περιγράφει διαφορετικές περιπτώσεις ψυχικά ασθενών ανθρώπων, τους οποίους καλείται να βοηθήσει ο γιατρός τους. Πάντα σε έναν ειδικό χώρο, πάντα οι δυο τους, ψυχοθεραπευτής και ασθενής, προσπαθούν να εντοπίσουν τα προβλήματα στη ρίζα τους, ώστε να επιτραπεί στην ψυχή του νοσούντος να απελευθερωθεί από τυχόν βάρη του παρελθόντος ή της πρόσφατης ζωής του. Ο Ντυμπόν, ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, δίνει τις μάχες του στο συνειδητό, στην πραγματικότητα αλλά και στο υποσυνείδητο, που στο βιβλίο περιγράφεται ως ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Ο Ντυμπόν, πραγματοποιώντας μια βαθιά αναζήτηση στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής, αναζητά την γενεσιουργό αιτία που κρύβεται πίσω από κάθε ανθρώπινο δράμα, στην οποία πρέπει να εστιάσει προκειμένου να την φέρει στην επιφάνεια και να την αντιμετωπίσει. 

Στη λογοτεχνική της απόδοση, η μέθοδος του γιατρού είναι άκρως ευρηματική, καθώς συχνά η αντιμετώπιση της κάθε ψυχικής αντιξοότητας ή τραύματος γίνεται σε έναν φανταστικό κόσμο, με φανταστικούς πρωταγωνιστές που ο καθένας τους επιδρά αρνητικά ή θετικά στον εσωτερικό κόσμο του ασθενούς. Οι μηχανισμοί άμυνας και τα συναισθήματα προσωποποιούνται, ενώ αυτή η κατάταξη των επιπέδων βασίζεται στον Φρόυντ, ο οποίος δημιούργησε ένα “τοπογραφικό” της ψυχής, χωρίζοντάς την σε τρία επίπεδα: Συνειδητό, υποσυνείδητο και υπερεγώ. 

Οι ψυχικές διαταραχές είναι ένα αρκετά επίκαιρό ζήτημα στις μέρες μας, με αυξητικές τάσεις, ενώ σύμφωνα με έρευνες ένα στα τέσσερα άτομα στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ψυχική τους υγεία.

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/οι-δυο-τους/

 

Read 351 times Last modified on Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 13:05