Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 16:38

Γνωρίζουμε τον Λογοτέχνη Κωνσταντίνο Λίχνο

Written by
947
Γνωρίζουμε τον Λογοτέχνη Κωνσταντίνο Λίχνο

Ο Κωνσταντίνος Λίχνος γεννήθηκε στη Πάτρα, με καταγωγή απο τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας όπου και διέμεινε μέχρι να φύγει για σπουδές στις Σέρρες και να αποφοίτησε ως Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Επικοινωνιών .  Με τη λογοτεχνία ασχολήθηκε εντατικά απο μικρή ηλικία. Τα τελευταία χρόνια διακρίθηκε σε διάφορους πανελλαδικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ενω Πολλά δοκίμιά και διηγήματα του δημοσιεύτηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά (Π.χ. Λογοτεχνικό Βήμα) καθώς και σε ιστολόγια του διαδικτύου λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Το Διήγημα του "Οι πορτοκαλιές" εκδόθηκε φετος απο τον Εκδοτικό οίκο Σύγχρονη εποχή. 

Το 2018 απέσπασε για το διήγημα του "Οι πορτοκαλιες" Γ' βραβείο διηγήματος στον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διεξήγαγε η Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού 2018 καθώς και το Γ' βραβείο διηγήματος στο Διαγωνισμό Λογοτεχνικού Έργου που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ το 2018, με αφορμή τα 100 χρόνια του ΚΚΕ 

Το 2019 πέτυχε συνολικά 10 πανελλαδικές διακρίσεις στις κατηγορίες του Δοκιμίου και του Διηγήματος. Το Δοκίμιο του "Ο ρεαλισμός του εξωπραγματικού" κέρδισε το Α' βραβείο Δοκιμίου στον Παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του ΕΠΟΚ,  Α' βραβείο Δοκιμίου στον 19ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου (Ε.Τ.Ε.Π.Κ.)   καθώς και έπαινο στον στον ΛΕ´ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό από το Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Το διήγημα του "Νόστος" απέσπασε Έπαινο στην κατηγορία του Διηγήματος στον Παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του ΕΠΟΚ  καθώς και στον 9ο πανελλαδικό διαγωνισμό  που προκηρύχτηκε απο την  Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού. 

Το διήγημα του "Η επιστολή" κέρδισε τιμητική διάκριση στον 1ο πανελλαδικό διαγωνισμό πεζογραφίας που διοργάνωσε το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος, ενω στον ίδιο διαγωνισμό το διήγημα του "Ονείρου μονόπρακτο" απέσπασε το Γ βραβείο στην κατηγορία διηγήματος του φανταστικού. 

Για το σύνολο των διακρίσεων , το έργο και την ενεργή του παρουσία στα γράμματα, στη διανόηση και στη σύγχρονη πνευματική δραστηριότητα  Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς του απένειμε το ειδικό «Βραβείο Πεζογραφίας ''Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης'' (η βραβευση θα πραγματοποιηθει στις 2 Νοεμβρη στην αιθουσα της Εταιριας Ελληνων Λογοτεχνων).

Read 947 times

Latest from Super User