Σάββατο, 22 Μαϊος 2010 22:00

Γεωργία Παπαδαρατσάκη

Written by
2411

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης , όπου και έζησε μέχρι 18 ετών. Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας. Ασχολείται με την ποίηση , την πεζογραφία και τη μουσική και έχει πάρει πτυχίο Αρμονίας από το Σύγχρονο Ωδείο Ηρακλείου Κρήτης.

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» , «ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΒΡΟΧΗΣ» και το παιδαγωγικό βιβλίο «ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ». Έχει γράψει το παιδικό διήγημα «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ» και το παραμύθι περιβαλλοντικού περιεχομένου «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» , το οποίο έχει τιμηθεί με το 1ο Βραβείο από το Φυσιολατρικό Σύνδεσμο Πατρών.

Έχει πάρει το 2° Βραβείο ποίησης από το Σύνδεσμο Φιλολόγων του νομού Χανίων, το 1° Βραβείο ποίησης από την Ομοσπονδία των Φυσιολατρικών Σωματείων Ελλάδας και το 2° Βραβείο Κοινωνικής ποίησης για το ποίημα «ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ» από τον πολιτιστικό οργανισμό Σαλαμίνας Το Καφενείο Των Ιδεών, επίσης το 3° Βραβείο Πεζογραφίας για το διήγημα «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ». Το Μάρτιο του 2008 απέσπασε το Αριστείο από το περιοδικό Τέχνης και Λόγου «ΚΕΛΑΙΝΩ» στην Αθήνα , του λογο­τεχνικού ομίλου Ζαλώνη , για το βιβλίο «ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ», το οποίο έχει προταθεί για έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας. Έχει πάρει Επαίνους από τους δήμους Ηρακλείου και Αγ.Νικολάου Κρήτης.

Ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο ως εκπαιδευτικός. Είναι παντρε­μένη και έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Είναι τακτικό μέλος της Παγκρήτιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Read 2411 times

Latest from Super User