Η Κασσάνδρα Αλογοσκούφι είναι γεννημένη τον Ιούλη του 1982, με καταγωγή από το Κιάτο του Φιλύρα και το Χάνι της Γραβιάς. Έχει σπουδάσει Πληροφορική στην Αθήνα με μεταπτυχιακό πάνω στον ίδιο τομέα. Τα πρώτα θεμέλια ωστόσο μπήκαν με πολυετές σπουδές σε κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό, μικρογλυπτική και ζωγραφική. Στον χώρο της λογοτεχνίας εμφανίστηκε με μυθιστόρημα, διήγημα, πρόζα και τώρα τελευταία η Κασσάνδρα Αλογοσκούφι έχει την χαρά να καταπιάνεται με το λεγόμενο μπονζάι διήγημα(very short short-story). Το 2005 το ΕΚΕΒΙ της χορήγησε υποτροφία διαμονής στην Πάρο σα νέο συγγραφικό ταλέντο. Το 2007 μπήκε στο Ίδρυμα Τ. Σινόπουλος με διετή υποτροφία εργαστηρίων ποίησης κοντά στην Τ. Καραγεωργίου και Κ. Κουτσουρέλη. Το 2009 η ΠΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας επέλεξαν την Κασσάνδρα Αλογοσκούφι για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην αμφιλεγόμενη Μπιενάλε Νέων Δημιουργών στα Σκόπια όπου και έκανε experimental performance ανάγνωσης (a singing-reading writing) συνοδεία πρεσβείας και αστυνομίας σε Εκκλησιές που είχαν γίνει τζαμιά, μουσεία (BJCEM, 27 χώρες-700 καλλιτέχνες). Έχει βραβευτεί στο διήγημα απ' το περιοδικό Λογοτεχνικό Μπιστρό(κριτ. επιτροπή Δ. Σωτάκης). Ενώ πρόσφατα διακρίθηκε στον Μαραθώνιο Γραφής(8 συν 1) που διοργάνωσε το περιοδικό «Μετρόπολις» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (Δεκέμβρης 2011). Γνωρίζει αγγλικά, φιλανδικά, γερμανικά, ιταλικά, νορβηγικά και πειραματίζεται στη συγγραφή σε άλλες γλώσσες(linguistic prism of literature). Έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις: Μονοδιάλογοι (Ash in Art, 2007), Mind the Gap(Ash in Art, 2011), Υπάρχουν Ποιητές/Μη Βία (Μαλλιάρης), Τετράδια του Ελπήνορα, κ.α.

Έχει διακριθεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς(Τσαγερί Ζώγια, Καφενείο των Ιδεών, Ένωση Κυπρίων Λογοτεχνών, Ιωνικού Συνδέσμου, Ίδρυμα Κουτσοχέρα, Αντίποδες, κ.α.).

Συνεργάζεται με τα εξής λογοτεχνικά περιοδικά: Βακχικόν, Περί Γραφής, Σοδειά, Ρωγμές, Λογοτεχνικό Μπιστρό, Μετρόπολις, Φανταστική Λογοτεχνία, Μανδραγόρας, E-poema, Λυχνάρι, Νέα Εποχή.

Μπορείτε να επισκεφτείτε και να υποστηρίξετε τον διαδικτυακό της χώρο:

http://cassandrasbox.wordpress.com