Η Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου αρίστευσε και πρώτευσε, ενώ έχει πραγματοποιήσει και σπουδές στον τομέα της αγροτικής οικονομίας. Γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και άριστα την ισπανική γλώσσα, την οποία, επίσης, διδάσκει. Έλαβε μέρος σε ερευνητικό πρόγραμμα του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., σχετικό με τη γλώσσα και τον πολιτισμό. Συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικά με τη διδακτική των ξένων γλωσσών και την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών. Παρακολούθησε σεμινάρια παιδοψυχολογίας και ψυχοκοινωνικής ένταξης των μαθητών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια ιταλικής σε Γυμνάσια της Κεφαλοννιάς και των Ιωαννίνων.

Με τη συγγραφή ασχολείται από τα μαθητικά της χρόνια. Ποιήματά της δημοσιεύονταν σε μαθητικά περιοδικά, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών, έχοντας σκοπό να μεταφέρει στα παιδιά μηνύματα για τη ζωή, την κοινωνία και το περιβάλλον. Το 2011 συνεργάστηκε εθελοντικά και δημοσίευσε παραμύθια της στο περιοδικό ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ της ΜΚΟ “ΟΝΑΡ”. Στον Ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης 2011 με θέμα “Ποιήματα σε διάφορες αρχιτεκτονικές του στίχου”, που διοργανώθηκε από το περιοδικό Λόγου, Τέχνης και Πολιτισμού  ‘’ΚΕΛΑΙΝΩ’’, βραβεύτηκε για μικρή ποιητική συλλογή της σε διάφορες ποιητικές φόρμες.

Το βιβλίο “Ένας κύβος παραμύθια” των εκδόσεων ΩΡΙΩΝΑΣ, Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2011, είναι η πρώτη προσωπική της συλλογή παραμυθιών, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λόγου και Τέχνης ‘’Σικελιανά 2011’’ και βραβεύτηκε από το ‘’ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ’’ και τον Όμιλο UNESCO Νήσων - Πειραιώς, στο 27ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας.

Από τη νέα συλλογή παραμυθιών (ανέκδοτη), το παραμύθι της ‘’Η Πηγή της Γνώσης’’ έχει επιλεγεί για να συμπεριληφθεί στον επόμενο τόμο της Εγκυκλοπαίδειας Χ.Πάτση.

Είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων-Λογοτεχνών Ευρώπης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.