Η Καλλιόπη Δημητροπούλου του Ιωάννη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στους καταπράσινους κάμπους της Ολύμπιας γης και στις παράκτιες  αμμουδιές του Ιονίου. Υπέροχες καταβολές, που παρέμειναν ανεξίτηλες  και την επηρέασαν στη ζωή  και την πορεία της. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή  και Θεολογία, όλα στο Εθνικό Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως εκαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι παντρεμένη  και έχει ένα γιο. Αγαπά τη ζωή, τα βιβλία και τους μαθητές της. Γράφει ποίηση και υπογράφει ένα μικρό δείγμα γραφής της στο http://litsadimitropoulou.blogspot.gr/

Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και σε λογοτεχνικούς διαδικτυακούς ιστοτόπους (Βακχικόν, το Αποστακτήριο του Λόγου και της Τέχνης, τοβιβλίο.νετ, microstory, 25η ώρα, αντί × λόγου).

Η πρώτη διάκριση ήρθε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Έλαβε το Α Βραβείο με τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό  Έκθεσης, ο οποίος είχε  διοργανωθεί από τους  φοιτητές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 


Διακρίσεις:


B βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων Ημαθίας.

Β έπαινος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης  "Βραυρώνια 2014" της Ομοσπονδίας  Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος- Σπάτων.