Η Ιουλία Κων. Κορμέντζα γεννήθηκε το1943 στα Θεοδώριανα της Άρτας και ζει στο Αιγάλεω. Είναι μητέρα δύο παιδιών της Μαρίας και του Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών {ΠΕΛ], της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ένωσης Συνδικαλιστικών Στελεχών.

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την ποίηση και τον πεζό λόγο. Ποιήματα και διηγήματά της, είχαν δημοσιευθεί{1955-1965} στη «φιλολογική σελίδα» της εφημερίδας «Βραδυνή», την επιμέλεια της οποίας είχε ο Μπάμπης Κλάρας.Εργάστηκε μέχρι το 1976 στο Υποθηκοφυλακείο Αιγάλεω.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε Νομικές Σπουδές στη Νομική των Αθηνών, έχοντας αναπτύξει παράλληλα και έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Το 1979 από το Πανεπιστήμιο Ρούζβελτ του Σικάγου απέκτησε το πτυχίο Μάστερ στη Κοινωνιολογία.

Εργάστηκε στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος {Γ.Σ.Ε.Ε.}από το 1981 μέχρι το 1986. Το 1987 δραστηριοποιήθηκε σαν κοινωνική σύμβουλος για τρία χρόνια, εθελοντικά. Άρθρα της δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Φωνή της Γ.Σ.Ε.Ε.»

Διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν σε κοινωνικούς και πνευματικούς συλλόγους της περιοχής που ζει. Ποιήματά της δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς σε περιοδικά και εφημερίδες.Η βιογραφία της συμπεριλήφθηκε στην Εγκυκλοπαίδεια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Χάρη Πάτση, τόμος 14ος.


Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν έργα της:

1. Η ποιητική συλλογή «Σκόρπια Φύλλα», που εκδόθηκε τον Μάρτιο 2006.

2. Η ποιητική συλλογή «Φαιδρά ή Σοβαρά;»που εκδόθηκε τον Απρίλη του 2007.


Έργα της ανέκδοτα

1. « Ανάδρομες Διαδρομές» Ποίηση

2.«Η Πέμπτη Εντολή» Ποίηση

3.«Στοχασμοί περί Έρωτος και Αγάπης» Ποίηση

4. «Λυρικές Μονωδίες» Ποίηση

5. «Στη γης τα βήματα, Ψυχής Σκιρτήματα» Ποίηση

6. «Γυναίκα- Κόσμου Ανθοπηγή» Ποίηση

7. «Δρόμοι Φωτός» Ποίηση

8. «Επί παντός επιστητού» Ποίηση

9. «Θαλασσινά ειδύλλια» Ποίηση

10. «Το μισάνοικτο παραθύρι» Ποίηση

11. «Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη» Ποίηση

12. «Εγώ.. Εσύ.. Ο άλλος.. Το πλήθος εμείς» Ποίηση

13. «Προσωπογραφίες» Ποίηση

14. «Προσήλυτα κι Αμίλητα» Ποίηση

15. «Στάσεις… Θέσεις… κι Αντιθέσεις» Ποίηση

16. «Τραγούδια της σιωπής» Ποίηση