Εργαστήρια Συγγραφικής Τέχνης στο iWrite

 

εργαστήρια συγγραφικής τέχνης

Με το πέρας των μαθημάτων, θα κυκλοφορήσει
ανθολογία από τις εκδόσεις iWrite.gr με διηγήματα των συμμετεχόντων!

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:
www.iWrite.gr | 2311 27 28 03 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε αυτά τα εργαστήρια συγγραφής θα περάσουμε μέσα από  τρία βασικά στάδια δημιουργώντας στο τέλος την δική μας ιστορία:

  1. Θα ερευνήσουμε και θα μελετήσουμε τρόπους μετουσίωσης της πραγματικότητας/καθημερινότητας  και των βιωμάτων μας σε λογοτέχνημα.
  2. Μέσα από επιλεγμένα κείμενα διάσημων συγγραφέων, αλλά και σενάρια ταινιών και animation μικρού μήκους, θα ανακαλύψουμε αφηγηματικές τεχνικές, καθώς και τι είναι αυτό που κάνει ένα έργο να ξεχωρίζει.
  3. Θα αρχίσουμε να γράφουμε ο καθένας την ιστορία του και θα τη μοιραζόμαστε με τους συμμαθητές μας σε κάθε εργαστήριο. Θα μάθουμε να αφηγούμαστε, έτσι ώστε να διορθώσουμε λάθη που δεν «πιάνει» το μάτι μας. Επίσης θα μάθουμε να χειριζόμαστε τους χρόνους αφήγησης, να χωρίζουμε σωστά τις προτάσεις, να χρησιμοποιούμε σημεία στίξης που ζωντανεύουν το κείμενο καθώς και ποια η διαφορά της αφήγησης σε α’ και σε γ’ πρόσωπο.

Εισηγητής, η συγγραφέας Ευλαμπία Τσιρέλη.


Μέθοδοι:
Εφαρμογή τεχνικών γραφής με ασκήσεις στο σπίτι, ηχογραφήσεις αφηγήσεων, παρατήρηση και καταγραφή περιβάλλοντος, σημειωματάριο.

 

Λογοτεχνικά είδη που θα εξεταστούν:
Φαντασία, Επιστημονική Φαντασία, Μυστήριο-Αστυνομικό, Τρόμος, Ονειρική Λογοτεχνία, Διδακτικό Παραμύθι (παιδικό ή ενηλίκων).

Τα διηγήματα που θα προκύψουν από τα εργαστήρια θα εκδοθούν σε ανθολογία διηγημάτων από τις εκδόσεις iWrite.

Το κόστος των εργαστηρίων είναι 40 ευρώ (+Φ.Π.Α.) για κάθε μήνα. Ο κάθε μήνας περιλαμβάνει 8 ώρες εργαστηρίων και η μέρα και ώρα συνάντησης θα είναι κάθε Τετάρτη 7:30-9:30μ.μ. στα γραφεία των εκδόσεων, Βενιζέλου 63 με Μπαλταδώρου 11, 2ος όροφος, Θεσσαλονίκη.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη 7 Μαΐου. Δηλώστε εγκαίρως την συμμετοχή σας στα 6981331350 /2311 272 803 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα εργαστήρια θα επιβλέπει και θα συντονίζει η συγγραφέας Ευλαμπία Τσιρέλη, που θα επιμεληθεί και των ανθολογιών. Πληροφορίες για την συγγραφέα http://tsirelievlampia.wordpress.com/ και στο FB page www.facebook.com/TsireliEvlampia

 

Ποια είναι η Ευλαμπία Τσιρέλη;


H Eυλαμπία Τσιρέλη είναι συγγραφέας και ζει στη Θεσσαλονίκη.
Έχει σπουδάσει Θεολογία στο Α.Π.Θ., και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης. Έλκεται ιδιαίτερα από τους τομείς της ανθρωπολογίας της θρησκείας, του μύθου και της ιστορίας των θρησκειών. Τα τελευταία 7 χρόνια μελετά το Δέντρο ως σύμβολο στις θρησκείες και μυθολογίες του κόσμου.
Έχει γράψει δύο βιβλία:  “Ο Θάνατος στην Κελτική Μυθολογία και Παράδοση”(2013) και “Το Ιερό Δέντρο. Οι Μύθοι και οι Συμβολισμοί του” (εκδ. Δαιδάλεος, 2014) ενώ έχει επιμεληθεί και ανθολογήσει μια ποιητική συλλογή με τίτλο “Όνειρα των Μύθων”(2013) με ποίηση του φανταστικού. Ποιήματά της και διηγήματα έχουν διακριθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε 3 ποιητικές συλλογές και μία συλλογή διηγημάτων. Γράφει διηγήματα τρόμου, ονειρικά διηγήματα, fantasy και science fiction, μυστηρίου, ποιήματα, αλλά και ιστορίες σε έμμετρη μορφή. Είναι μέλος της Κοινότητας του Μεταφυσικού και αρθρογραφεί στο Fantasy Gate. Επίσης αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά και blogs. Είναι δημιουργός του πρώτου φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα με τίτλο «The Mini Festival of Horror & Grotesque» που έχει κεντρικό άξονα τη λογοτεχνία τρόμου και αλλόκοτου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:
www.iWrite.gr | 2311 27 28 03 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.