Μια όμορφη, συγκινητική και αισθαντική βραδιά ποίησης χθες Κυριακή 13 Ιουλίου, συνεπήρε το πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε στην ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας. Ο λόγος για την παρουσιάση των δύο ποιητικών συλλογών του Χρήστου Δασκαλάκη, του Υδραίου ταλαντούχου Συγγραφέα. Τα δυο βιβλία που παρουσιάστηκαν ήταν: «Η στιγμή που θα φεύγω» και «Χιλιόμετρα», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Στοχαστής».
Το πάνελ της εκδήλωσης πλαισίωσαν η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Αρχειονόμος-Ιστορικός, Ντίνα Αδαμοπούλου, η Δημοσιογράφος, Εκδότρια της «Φωνής της Ύδρας», Ελένη Χριστοδούλου, η Φιλόλογος και Συγγραφέας, Γιάννα Πετροχείλου και φυσικά ο ποιητής Χρήστος Δασκαλάκης.
Από τις ομιλήτριες ακούστηκαν διεξοδικά, σημεία που διέπουν το έργο του συγγραφέα, έγιναν σαφείς αναφορές στον χαρακτήρα του ίδιου και στον τρόπο που «παίζει» με τις λέξεις, αλλά και στη μέχρι τώρα ανοδική πορεία του στα εκδοτικά πράγματα. Επίσης αναλύθηκαν δύο ποιήματά του από τη φιλολογική τους σκοπιά.
Κατόπιν τον λόγο έλαβε η Φιλόλογος Μαρία Μαρσέλου, η οποία υπήρξε Καθηγήτρια του ποιητή κατά το παρελθόν, και έδωσε πληροφορίες για εκείνη την εποχή ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε και για το έργο του.

Από τις ομιλήτριες διαβάστηκαν ποιήματα που είχαν επιλέξει οι ίδιες από τις δύο συλλογές και το κοινό ιδιαίτερα συγκινημένο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

 

Διαβάστε περισσότερα....