Οσδελnet - Βιβλιογραφική Βάση Δεδομένων του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου
H πλατφόρμα Βιβλιογραφικής Βάσης Δεδομένων του ΟΣΔΕΛ, μετά την περίοδο πιλοτικής εφαρμογής της, είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους χρήστες με ένα μόνο κλικ (http://www.osdelnet.gr/). H οσδελnet είναι πλέον πραγματικότητα. Μετά από εργασίες τριών ετών, είναι σε θέση να εξυπηρετήσει και τους χρήστες του Διαδικτύου εκτός από τους επαγγελματίες του βιβλίου.
Προσφέρει πλούσιες πληροφορίες για κάθε έργο, ενώ η λειτουργία της έχει σχεδιαστεί με στόχο τόσο την ενημέρωση όσο και την ευχάριστη εμπειρία κάθε χρήστη. Αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές interface, ο κάθε χρήστης μπορεί να βρει τις πληροφορίες που αναζητά μέσα από έναν αριθμό πεδίων αναζήτησης ή και εμφανιζόμενων λέξεων αναζήτησης με ένα απλό κλικ ή την εισαγωγή του όρου που τον ενδιαφέρει (εκδότες, είδος έργου, θέματα, λέξεις-κλειδιά, κ.ά.).
Ελπίζουμε να εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες, ευρωπαϊκές και μη, οι οποίες διασυνδέονται με την πλατφόρμα ARROW. Προσβάσιμη, πιλοτικά, στους συμβασιούχους εκδότες μας από την 24η Ιουνίου 2014, η οσδελnet έτυχε θερμής υποδοχής και αποδοχής. Έτσι, την επισκέφτηκαν από τότε 564 εκδότες από όλη την Ελλάδα. Είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν και να τροποποιήσουν τους τίτλους τους, να εμπλουτίσουν τα πληροφοριακά στοιχεία και να επιμεληθούν τη συνολική εικόνα της παραγωγής τους.
Η ενημέρωση της Βιβλιογραφικής Βάσης Δεδομένων έχει περάσει πλέον στα χέρια των ίδιων των εκδοτών. Ο ΟΣΔΕΛ θα προσφέρει την οσδελnet ως άλλη μία παροχή, όχι μόνο προς τους συμβασιούχους του εκδότες και δημιουργούς, αλλά και τους επαγγελματίες του βιβλίου (συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές), καθώς και τους απλούς αναγνώστες, ερευνητές, κ.ά. Με την οσδελnet και την πλατφόρμα ARROW, το ελληνικό βιβλίο, αμέσως μετά την κυκλοφορία του, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.
Ο ΟΣΔΕΛ παρακολουθεί τις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της βιβλιοπαραγωγής και πρωτοπορεί, όχι μόνο σε ελληνικό επίπεδο, προετοιμάζοντας και άλλες καινοτομίες.
Ευχόμαστε καλή πλοήγηση.
-
Στράτος Κύπρος "Δυο αγκαλιές" : Νέο τραγούδι και video
Read 45 times -
Ελληνική υπογραφή στο Hollywood από τις Duo Z (Zoe Tiganouria & Zizi Bologna) είναι γεγονός! Στις 3 Μαΐου κυκλοφορεί το soundtrack της πολυβραβευμένης ταινίας "Forbidden Tango"
Read 30 times -
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 14ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2025, Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος (έως 18/7)
Read 54 times -
Απολαύστε το νέο Video Clip της κωμικής παράστασης «Νύχτα Φόνου» σε ερμηνεία Φάνη Μπουχλαριώτη!
Read 41 times -
«Ο Αιώνας του Μίμη Πλέσσα»: Ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα για το MDA Ελλάς, 18 Ιουνίου 2025
Read 36 times -
Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής: Αποτελέσματα 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Διηγήματος
Read 55 times -
Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ H' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΟΓΟTΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024-2025
Read 30 times -
Για 8η συνεχόμενη χρονιά, το Chania International Photo Festival (CIP Festival) ανοίγει τις πύλες του από τις 20 έως τις 24 Ιουλίου 2025
Read 37 times -
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΟΓ. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2025 - ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΜΙΧΑΗΛΑΣ ΑΒΕΡΩΦ - ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ - ΔΙΗΓΗΜΑ KAI ΠΟΙΗΣΗ
Read 78 times -
Νίκος Καββαδίας - Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων 14ου Διαγωνισμού Ποίησης ΣΠΕΚ “των Θαλασσών τα Λόγια”
Read 37 times -
3ος Δρόμος Θυσίας «Κακολύρι 1944» . Όταν η Μνήμη μετουσιώνεται σε Δύναμη
Read 29 times -
Βραβεία 3ου Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού Σεναρίου εκ Διασκευής Ελληνικού Διηγήματος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος
Read 59 times -
Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη (Εύοσμος, 11/6)
Read 25 times -
Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (Καλαμάτα, 31.5.2025)
Read 51 times -
«Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια» του Γεώργιου Κεχλιμπάρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (26.5.2025 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών)
Read 59 times -
ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (25.5.2025)
Read 90 times -
Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη, Εκδόσεις Αποστακτήριο (Λάρισα - 23.5.2025)
Read 58 times -
Blank Wall Gallery Παγκόσμιες Εκθέσεις: Η Τρίτη Pop-Up Έκθεση πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη
Read 57 times -
"Το Τόξο και η Λέξη" του Αλέκου Βασιλάτου
Read 59 times -
Εντυπωσιακό finissage της ομαδικής έκθεσης ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, την Παρασκευή, 16 Μαΐου και παράλληλη έναρξη των 3ήμερων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων του ομώνυμου Πολιτιστικού Φεστιβάλ
Read 219 times -
Σεμινάριο Θεατρικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας
Read 39 times -
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Jocasta M. - Yπό το βλέμμα του Χρώματος - Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ
Read 52 times -
4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025
Read 257 times -
Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στις Σέρρες, Κυριακή 18 Μαΐου 2025
Read 61 times -
Παρουσίαση συλλογικού έργου "ANTE PORTAS" - Εκδόσεις Αποστακτήριο (17.5.2025 - Αξιούπολη Κιλκίς)
Read 54 times -
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
Read 168 times -
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
Read 114 times -
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
Read 112 times -
''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
Read 87 times -
Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
Read 67 times -
3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
Read 85 times -
Παρουσίαση βιβλίου: «Ρήγας ο Βελεστινλής» της Αγγελικής Θάνου από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο (6/5, Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης)
Read 85 times -
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)
Read 75 times -
Παρουσίαση της νέας νουβέλας της συγγραφέα Χάρι Παπαδοπούλου «Θύμησις» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2/5/2025)
Read 83 times -
Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
Read 102 times -
Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025
Read 68 times -
Πρόσκληση για Έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Συνάντηση στην Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου"
Read 68 times -
6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο λογοτεχνικό είδος του πεζοτράγουδου, από το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό Σωματείο ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.
Read 257 times -
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
Read 154 times -
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
Read 511 times
Βιβλιογραφική Βάση Δεδομένων του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου
- Λεπτομέρειες
- Γράφτηκε από τον/την Super User
- Κατηγορία: PRESS
- Εμφανίσεις: 1255