Στο πλαίσιο των εργαστηρίων και σεμιναρίων που διοργανώνει η Ένωση Δραματοθεραπευτών Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας προσφέρει για την χρονική περίοδο 2014-2015 τους κύκλους των 'Δημιουργικών Ταξιδιών'. Πρόκειται για εισαγωγικούς κύκλους στη Δραματοθεραπεία και την Παιγνιοθεραπεία, διάρκειας 30 ωρών, οι οποίοι εισάγουν τους ενδιαφερόμενους στη διαδικασία της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας και τους δίνουν την ευκαιρία να το αξιοποιήσουν στη συνέχεια στην αντίστοιχη εκπαίδευση.

Tον Νοέμβριο ξεκινούν τα Δημιουργικά Ταξίδια στη Δραματοθεραπεία!
Στόχος σε αυτές τις συνεδρίες των 30 ωρών, είναι η ανακάλυψη και η ανάδυση της δημιουργικής «πηγής» των συμμετεχόντων. Η προσωπική πηγή θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο εξερεύνησης και αυτοπραγμάτωσης. Η δημιουργική διαδικασία προσφέρει αισθητική ικανοποίηση, χαρά κι ελπίδα. Το άτομο έρχεται στη θέση του «δημιουργού», του ανθρώπου που όχι μόνο παίζει, αλλά κι αυτού που δημιουργεί τον ίδιο του τον εαυτό.
Η Δραματοθεραπεία είναι μια ολιστική μέθοδος ψυχοθεραπείας. Το σώμα, το συναίσθημα, η σκέψη και το πνεύμα συνθέτονται και αλληλοτροφοδοτούνται,  με αρωγό όλες τις μορφές τέχνης και ειδικότερα τις τεχνικές του θεάτρου. Οι μύθοι τα παραμύθια, οι ρόλοι, οι μάσκες, η ζωγραφική γίνονται ένας χώρος δημιουργίας και επαναδιαπραγμάτευσης της σχέσης του ατόμου με τον εαυτό του και με τους άλλους, τόσο σε θεραπευτικό όσο και σε δημιουργικό επίπεδο.
Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζονται γνώσεις, εμπειρία ή ιδιαίτερα ταλέντα. Τα «δημιουργήματα» τους αντιμετωπίζονται κι αξιολογούνται ως αυθεντικές και προσωπικές καταγραφές- εμπειρίες ζωής. Η εσωτερική σκηνή του άτομου, οι εσωτερικευμένοι ρόλοι, η προσωπική ιστορία  μέσω της μεταφοράς, έρχονται στην εξωτερική σκηνή μέσω ενός δημιουργικού σχήματος παραμύθι, ιστορία, ποίημα ή μάσκα επιτυγχάνοντας τόσο την έκφραση  αλλά και το ίδιο το δημιουργικό αποτέλεσμα για την περαιτέρω θεραπευτική επεξεργασία.
Ο συγκεκριμένος κύκλος θα αναπτυχθεί  σε 15 δίωρες συνεδρίες (30 ώρες συνολικά). Ο χαρακτήρας του θα είναι δημιουργικός κι εκπαιδευτικός. Μέσα σε αυτές τις συναντήσεις, τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορες δραματοθεραπευτικές τεχνικές. Όπως αναφέρει ο Jones «η ποικιλία αποτελεί τον πυρήνα της δραματοθεραπείας». Θα εργαστούμε κυρίως με τη φόρμα δημιουργίας ιστοριών και χρήσης ρόλων. Θα ακολουθήσουμε  το εξελικτικό μοντέλο "ενσωμάτωση-προβολή-ρόλος".
Συνιστάται άνετο ντύσιμο.
Θα προηγηθεί ατομική συνέντευξη με τα μέλη πριν την έναρξη της ομάδας.
Συντονίστριες: Νάνα Μπούτου, Δήμητρα Ραμπαούνη
Η Νάνα Μπούτου είναι Εκπαιδευτικός - Δραματoθεραπεύτρια, και κάτοχος του E.C.Ps (Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας). Είναι τακτικό μέλος της ΕΔΠΕ. Διατηρεί ένα ιδιωτικό κέντρο Δραματοθεραπείας «ΤΟ ΣΕΛΑΣ», όπου εργάζεται σε ατομικές συνεδρίες και διοργανώνει  εργαστήρια κι ομάδες.
Η Δήμητρα Ραμπαούνη είναι Κοινωνική Λειτουργός και Δραματοθεραπεύτρια τακτικό μέλος της ΕΔΠΕ. Έχει πολλά χρόνια εμπειρίας σε δημιουργικές και θεραπευτικές ομάδες. Έχει εργαστεί και αναλάβει υπεύθυνη θέση σε πολλά πλαίσια, δουλεύοντας με παιδιά προσχολικής ηλικίας, γονείς, ηλικιωμένους, εξαρτημένους, οικογένειες, γυναίκες, νέους. Σήμερα, απολαμβάνει την πετσοκομμένη σύνταξη της και παίζει ...
Στοιχεία εργαστηρίου:
Διάρκεια: Νοέμβριος 2014- Μάρτιος 2015
Ημέρα: Πέμπτη
Ώρα: 16.00-18.00
Έναρξη: 27 Νοεμβρίου 2014
Συνολικό κόστος (για τέσσερις μήνες): 500€
(Προκαταβολή 50€ και 112,5€ κάθε μήνα μέχρι την εξόφληση)
Η κατάθεση γίνεται στην Eurobank 0026.0240.32.0101393845 στα ονόματα Σταύρος Καλός και Ευγενία Παλαβού (Ταμίας και Πρόεδρος της ΕΔΠΕ αντίστοιχα) και θα πρέπει να μας σταλεί με email ο αριθμός κατάθεσης, ώστε να κοπεί η αντίστοιχη απόδειξη.
Έκπτωση για φοιτητές / ανέργους: 20%
Διεύθυνση: ΕΔΠΕ, Δανάης 5, 116 31 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 7523682
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για όσους ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σπουδές στην Δραματοθεραπεία, οι ώρες των δημιουργικών ταξιδιών θα μετρήσουν ως ώρες σεμιναριακής εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Αιών.
Για πληροφορίες και αιτήσεις απευθύνεστε στην γραμματεία της ΕΔΠΕ:
Δευτέρα: 18.00-20.00 μ.μ,
Τετάρτη: 18.00-20.00 μ.μ.
Πέμπτη: 11.00-13.00 π.μ.