Tον Ιανουάριο ξεκινά ο δεύτερος κύκλος
στα Δημιουργικά Ταξίδια στην Παιγνιοθεραπεία!

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων και σεμιναρίων που διοργανώνει η Ένωση Δραματοθεραπευτών Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας προσφέρει για την χρονική περίοδο 2014-2015 τους κύκλους των 'Δημιουργικών Ταξιδιών'. Πρόκειται για εισαγωγικούς κύκλους στη Δραματοθεραπεία και την Παιγνιοθεραπεία, διάρκειας 30 ωρών, οι οποίοι εισάγουν τους ενδιαφερόμενους στη διαδικασία της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας και τους δίνουν την ευκαιρία να το αξιοποιήσουν στη συνέχεια στην αντίστοιχη εκπαίδευση.

Η Παιγνιοθεραπεία θεωρεί ότι το παιχνίδι , εκτός από τη χαρά και την αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει, αποτελεί για το παιδί διεργασία, καθώς επίσης και τρόπο εξερεύνησης κατανόησης και κυριαρχίας  στον εξωτερικό του κόσμου και στις  εσωτερικές του συγκρούσεις. Μέσα από τη σχέση του με την Παιγνιοθεραπεία, το παιδί  διευκολύνεται να έρθει σε επαφή με τη δημιουργικότητά του, να εκφράσει, να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τις δυσκολίες του και τέλος  να κυριαρχήσει πάνω στα θέματά του.
Σε αυτόν τον εισαγωγικό κύκλο των 10 τρίωρων συναντήσεων θα γίνει βιωματική διερεύνηση της δημιουργικής διάστασης των θεραπευτικών υλικών της Παιγνιοθεραπείας. Επίσης θα γίνει υπενθύμιση των τρόπων που αυτά προσεγγίζονται και χρησιμοποιούνται. Τέλος θα κατανοηθεί η διεργασία του παιχνιδιού μέσα από τις εσωτερικές συνειδητοποιήσεις που θα αναδυθούν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.
ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ:
. Τα ομαδικά παιχνίδια
. Το σώμα - η κίνηση
. Αντικείμενα - Τα ζώα
. Αντικείμενα - Οι κούκλες
. Τα άχρηστα υλικά
. Ακατέργαστα υλικά
. Μουντζουρώματα
. Οι αισθήσεις
. Τα παιχνίδια ρόλων- αυτοσχεδιασμοί
. Τα παραμύθια
Οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα
Συντονίστρια: Ανθή Κασταμονίτου, εκπαιδευτικός, δραματοθεραπεύτρια, παιγνιοθεραπεύτρια.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ:

19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 9 & 23ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 9 & 30 ΜΑΡΤΙΟΥ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 4 & 25 ΜΑΙΟΥ, 8 & 22 ΙΟΥΝΙΟΥ.
Ώρα συναντήσεων: 18.00-21.00
Συνολικό κόστος (για πέντε μήνες): 500?
(Προκαταβολή 50? και 90? κάθε μήνα μέχρι την εξόφληση)
Η κατάθεση γίνεται στην Eurobank 0026.0240.32.0101393845 στα ονόματα
Έκπτωση για φοιτητές / ανέργους: 20%
Σταύρος Καλός και Ευγενία Παλαβού (Ταμίας και Πρόεδρος της ΕΔΠΕ αντίστοιχα) και θα πρέπει να μας σταλεί με email ο αριθμός κατάθεσης, ώστε να κοπεί η αντίστοιχη απόδειξη.
Διεύθυνση: ΕΔΠΕ, Δανάης 5, 116 31 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 7523682
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για όσους ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σπουδές στην Παιγνιοθεραπεία, οι ώρες των δημιουργικών ταξιδιών θα μετρήσουν ως ώρες σεμιναριακής εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Αιών.
Για πληροφορίες και αιτήσεις απευθύνεστε στην γραμματεία της ΕΔΠΕ:
Δευτέρα: 18.00-20.00 μ.μ,
Τετάρτη: 18.00-20.00 μ.μ.
Πέμπτη: 11.00-13.00 π.μ.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ανθή Κασταμονίτου είναι εκπαιδευτικός, δραματοθεραπεύτρια και παιγνιοθεραπεύτρια.
Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δασκάλα και από το 1993 συνεργάζεται με διάφορα κέντρα και φορείς εφαρμόζοντας τη δραματοθεραπεία  και την παιγνιοθεραπεία  στο δημιουργικό και στο θεραπευτικό τους μοντέλο.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης  Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ) και εργάζεται με στόχο τη διάδοση και την εφαρμογή των δύο αυτών προσεγγίσεων σε διάφορα πλαίσια από το 1986  .
Κατέχει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ) της οποίας και αποτελεί μέλος από το 2008.
Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια ως εισηγήτρια και έχει συντονίσει πολλά σεμινάρια με πληθυσμό ενδιαφερόμενο τόσο στη δραματοθεραπεία  όσο και στην παιγνιοθεραπεία.