Print this page
Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 08:06

Νέα κυκλοφορία: Λάμπρος Βασιλείου σε μουσική Ζωής Τηγανούρια - "Ταξιδευτής" που "Έμεινε μόνος"

Written by
999
Νέα κυκλοφορία: Λάμπρος Βασιλείου σε μουσική Ζωής Τηγανούρια - "Ταξιδευτής" που "Έμεινε μόνος"

 

Ο Λάμπρος Βασιλείου, ένας νέος ερμηνευτής με μεστή και αισθαντική φωνή, κάνει το δισκογραφικό του ντεμπούτο με δύο γνήσια λαϊκά τραγούδια σε μουσική Ζωής Τηγανούρια

Το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο "Ταξιδευτής" σε στίχους της εξαίρετης Μαρίας Παπαδάκη, μας ταξιδεύει σε ήχους και εικόνες μιας άλλης εποχής, πιο αυθεντικής και ρομαντικής, με το video clip του Θάνου Λυμπερόπουλου και τη συμμετοχή της ταλαντούχας ηθοποιού Φιλιώς Τσομπανίδου. 

Το δεύτερο τραγούδι του άλμπουμ υπογράφει ο αείμνηστος μεγάλος στιχουργός μας Ηλίας Κατσούλης, σε μουσική και πάλι της συνθέτριας & βιρτουόζου του ακορντεόν.
Το "Έμεινε μόνος", είναι ένα θαυμάσιο ζεϊμπέκικο που συγκινεί τον ακροατή από τις πρώτες κιόλας νότες που μας χαρίζει με τον τζουρά του ο εξαιρετικός μουσικός Νίκος Κατσίκης. 

Τα δύο τραγούδια που επέλεξε ο ερμηνευτής από το ακυκλοφόρητο υλικό του προσωπικού αρχείου της συνθέτιδος, μοιάζουν σαν δύο συνεχόμενες ενότητες από την ίδια ιστορία. Ο "Ταξιδευτής" που "Έμεινε μόνος" με τον Λάμπρο Βασιλείου.. Η 1η ενότητα στο video clip. Η 2η προσεχώς..!

Η Ζωή Τηγανούρια συνεχίζει, με τις ιδιαίτερες συνθέσεις της, να συνεργάζεται και να προβάλλει και νέες ταλαντούχες φωνές, προσφέροντας καλλιτεχνικά μία αυθεντική και πιο ανθρώπινη όψη στο Ελληνικό τραγούδι του σήμερα.. 

Κυκλοφορεί σε όλα τα διαδικτυακά καταστήματα από τη Zoe Music Ltd. 

Λίγα λόγια για τον Λάμπρο Βασιλείου: 

Ο Λάμπρος Βασιλείου με καταγωγή από τη Σαλονίκη Θεσπρωτίας ξεκινάει τα πρώτα του μουσικά βήματα σε πολύ μικρή ηλικία, μαθαίνοντας μπουζούκι και κιθάρα.

Ταυτόχρονα παρακολουθεί μαθήματα θεωρίας & αρμονίας και στα 18 του χρόνια ανακαλύπτει το φωνητικό του ταλέντο. Αποφοιτώντας από το οικονομικό πανεπιστήμιο Πατρών όπου σπούδασε, το 2013 κατεβαίνει στην Αθήνα και μαζί με την κιθάρα του, ξεκινάει την καλλιτεχνική του πορεία σε γνωστές μουσικές σκηνές, όπου συνεργάζεται με σπουδαίους συνθέτες και μουσικούς όπως ο Τάκης Σούκας, ο Μανώλης Πάππος, ο Νίκος Κατσίκης, ο Γιώργος Αλτής και ο Χρήστος Ζέρβας.

Η συνεργασία όμως που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του δισκογραφικά, είναι αυτή με την συνθέτη Ζωή Τηγανούρια. Γνωρίστηκαν πριν λίγο καιρό, αλλά τα μουσικά τους "χνώτα" ταίριαξαν αμέσως. Επηρεασμένοι κι οι δύο από στοιχεία της Λαϊκής και Παραδοσιακής μας μουσικής, συνθέτουν ένα καλλιτεχνικό δίδυμο που θα μας απασχολήσει τον επόμενο καιρό. 

Για επικοινωνία με το Λάμπρο Βασιλείου: Labros Vasileiou - Facebook Official Page

 

 

Read 999 times

Latest from apostaktirio team