Print this page
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 11:05

ERA ΜUSICALE: Music of the Night, Οι εορταστικές εμφανίσεις τους στο κέντρο της Αθήνας, 3 & 5 Ιανουαρίου 2020

Written by
859
ERA ΜUSICALE: Music of the Night, Οι εορταστικές εμφανίσεις τους στο κέντρο της Αθήνας, 3 & 5 Ιανουαρίου 2020

ERA ΜUSICALE: Music of the Night

Οι εορταστικές εμφανίσεις τους στο κέντρο της Αθήνας 

Οι ΕRA MUSICALE με τη μουσική παράσταση Music of the Night συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους κατά την περίοδο των εορτών στον Πολυχώρο «Αίτιον» την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 και στο «Μπαράκι της Διδότου» την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, όπου το μουσικό σχήμα παρουσιάζει για πρώτη φορά δύο νέα μέλη του.

Σε μια μουσική περιπλάνηση στο μαγευτικό χώρο του Μιούζικαλ με πολυαγαπημένες μελωδίες και θεατρικές πινελιές από τα αριστουργήματα του μουσικού θεάτρου και κινηματογράφου Φάντασμα της Όπερας, Οι Άθλιοι (Les Miserables), Cats, Dracula, West Side Story, Romeo & Juliet, Jekyll and Hyde, Love Story, Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ κ.ά. μας οδηγούν η crossover σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη και ο βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 στο «Αίτιον», ενώ την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 στο «Μπαράκι της Διδότου» οι ERA MUSICALE, σε μια ξεχωριστή παράσταση για τρεις σοπράνο, καλωσορίζουν στο μουσικό σχήμα δύο νέες λυρικές φωνές, την Κατερίνα Μποτώνη (μέτζο σοπράνο) και τη Γιούλη Φιλιππίδου (crossover σοπράνο).

Ο πιανίστας Σπύρος Σουλαδάκης συνοδεύει τους ερμηνευτές στο ταξίδι τους, ζωντανεύοντας μουσικά τις συναρπαστικές ιστορίες αγάπης, πάθους, τόλμης και ανθρωπιάς των ηρώων κάθε μουσικοθεατρικού έργου.

Δημιουργός του σχήματος ERA MUSICALE και εμπνεύστρια της παράστασης Music of the Night, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, είναι η μουσικός Μάνια Βλαχογιάννη, συγγραφέας του βιβλίου Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ (Εκδόσεις Νόηση – 2015), το οποίο μεταφέρθηκε αυτούσιο στη μουσικοθεατρική σκηνή ως λιμπρέτο της επιτυχημένης ομότιτλης Μοντέρνας Όπερας (Μιούζικαλ) σε μουσική του Έλληνα συνθέτη Balsam7teen.

«Δημιούργησα ένα νέο καλλιτεχνικό σχήμα με όραμα και στόχο να παρουσιάσω στο κοινό το συναρπαστικό γνωστό - άγνωστο κόσμο του σύγχρονου Μουσικού Θεάτρου και μαζί με καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες να μυήσουμε το θεατή σε αυτό το ιδιαίτερο και απαιτητικό είδος Τέχνης, που συνδυάζει δυναμικά το τραγούδι με το θέατρο και συχνά με το χορό.» σχολιάζει η Μάνια Βλαχογιάννη, άμισθη Ειδική Σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής για Πολιτιστικά Θέματα και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Era Musicale – Music of the Night

Πολυχώρος «Αίτιον»

Τζιραίων 8 – 10, (Στάση μετρό Ακρόπολη)

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 - Ώρα έναρξης 21.30

Είσοδος: 12 ευρώ (με μπύρα ή κρασί) 

Mάνια Βλαχογιάννη, σοπράνο crossover

Βασίλης Ασημακόπουλος, βαθύφωνος

Σπύρος Σουλαδάκης, πιάνο

Κείμενα – Επιμέλεια: Μάνια Βλαχογιάννη 

Era Musicale – Music of the NightTo Μπαράκι της Διδότου

Διδότου 3 & Σίνα, Κολωνάκι

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 - Ώρα έναρξης 21.00

Είσοδος: 7 ευρώ (χωρίς ποτό) 

Mάνια Βλαχογιάννη, σοπράνο crossover

Κατερίνα Μποτώνη, μέτζο σοπράνο

Γιούλη Φιλιππίδου, σοπράνο crossover

Σπύρος Σουλαδάκης, πιάνο

Κείμενα – Επιμέλεια: Μάνια Βλαχογιάννη 

Λίγα λόγια για τους ERA MUSICALE

Μάνια Βλαχογιάννη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών με Α' Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως και της Ακαδημίας του Ρίχαρντ Στράους (Μόναχο) σπούδασε παράλληλα Μονωδία και Musical Τheater Performance. Φοίτησε στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης, τη Δραματική Σχολή του H.D.Trayer και ολοκλήρωσε τoν προπτυχιακό κύκλο της Νομικής Σχολής Αθηνών. Συμμετείχε σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα ενώ σε νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ (Μόναχο). Σήμερα ζει στην Αθήνα, συνεργάζεται δισκογραφικά με σύγχρονους συνθέτες ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε μουσικοθεατρικές - θεατρικές παραστάσεις. Από το Δεκέμβριο 2013 μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 15 δισκογραφικές δουλειές της σε ποικίλα είδη μουσικής, αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν ελληνικά και ευρωπαϊκά Charts. Η Μάνια Βλαχογιάννη είναι μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, συνεργάζεται στενά με το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πορτοχελίου και ασχολείται παράλληλα με τη λογοτεχνία.

Το λογοτεχνικό έργο της Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ ενέπνευσε ως λιμπρέτο τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Λεκάκο ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το βιβλίο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας σύγχρονης Όπερας, η οποία από το 2016 μέχρι σήμερα συνεχίζει σε δύο εκδοχές με επιτυχία την πορεία της σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας, ενώ πρόσφατα ποιήματα της απέσπασαν Βραβεία Ποίησης σε Διεθνείς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.

Το Σεπτέμβριο 2019 ανέλαβε καθήκοντα άμισθης Ειδικής Συμβούλου Δήμου Αγίας Παρασκευής σε θέματα Πολιτισμού καθώς και τακτικού μέλους Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού στον ίδιο Δήμο. 

Βασίλης Ασημακόπουλος

O βαθύφωνος Βασίλειος Ασημακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε το δίπλωμά του στο κλασικό τραγούδι το 2011 με Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο από το Αττικό Ωδείο. Έχει ερμηνεύσει διάφορους ρόλους σε χώρους όπως το Κτίριο Ηνωμένων Εθνών (Νέα Υόρκη), Royal College of Music (Λονδίνο), το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Παρίσι), την Εθνική Όπερα και Μπαλλέτο της Σόφιας (Βουλγαρία), Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε διάφορες παραγωγές: Ναμπούκο, Φάουστ, Τροβατόρε, Σικελικοί Εσπερινοί, Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει, Τραβιάτα, Μαντάμα Μπαττερφλάι, ο Κουρέας της Σεβίλλης, Μούζικα κ.ά. 

Σπύρος Σουλαδάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με την Ίντα Λώρη Μαργαρίτη και την Μαρίνα Κουτούβαλη (Δίπλωμα Πιάνου με 1ο Βραβείο Παμψηφεί) καθώς καανώτερα θεωρητικά (πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας). Συνέχισε τις πιανιστικές σπουδές του στο Royal College of Music του Λονδίνου πλάι στους διακεκριμένους John Blakely και Nigel Clayton, απ' όπου αποφοίτησε με Bachelor of Music, ενώ παρακολούθησε και μαθήματα ενορχήστρωσης - σύνθεσης. Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια διακεκριμένους καθηγητές και σολίστ πιάνου, όπως Paul Badura Skoda, Murray Perahia, Pierre Boulez, Nelly Acopian-Tamarina, Konstantin & Julia Ganev, Aleksandar Raichev, κ.α. Έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ το 2002 απέσπασε πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό πιανιστικής συνοδείας “Robert Sutherland” στη Μ. Βρετανία. Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ πιάνου, συνοδείας τραγουδιού και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Νέα Υόρκη (Carnegie Hall), Λονδίνο (Wigmore Hall, National Gallery κ.α.), Ρώμη, Παρίσι, Μιλάνο, Βαϊμάρη, Κύπρο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο κ.α. Συνεργάζεται με τη Λυρική Σκηνή, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αιγαίου και άλλους φορείς σε μουσικά/εκπαιδευτικά προγράμματα ανά την Ελλάδα.

Κατερίνα Μποτώνη

Σπούδασε μονωδία στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας και έλαβε το δίπλωμα της με Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Συνεχίζει τις σπουδές της υπό την καθοδήγηση της mezzo soprano Λίνας Τέντζερη, σολίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στο 18ο πανελλήνιο διαγωνισμό κλασικού τραγουδιού της ΧΟΝ της απενεμήθη το Α' Βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε Master Class λυρικού τραγουδιού με τη mezzo soprano Bruna Baglioni και τον μαέστρο Alberto Varonesi και παρακολούθησε σεμινάριο του John Rutter στη Μουσική Ακαδημία της Ρίγα (Λεττονία). Έχει συμπράξει σολιστικά με τη «Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα» της Νίνας Πατρικίδου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στην καλλιτεχνική περίοδο 2018-2019 συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Νέοι της Όπερας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου ερμήνευσε τον ρολό του Άννιο στην όπερα του W. A. Mozart «La Clemenza di Tito». Συμμετείχε στο μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου» της Μανιας Βλαχογιάννη στο Δημοτικό θέατρο Παλαιού Φαλήρου και το Βεάκειο Θέατρο και το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την τέχνη και τον πολιτισμό. Έχει ερμηνεύσει κατ’ επανάληψη τον ρόλο της Θεάς Αθηνάς και της Βίας στην όπερα  «Προμηθέας Δεσμώτης » του Παναγιώτη Καρούσου και τον ρόλο της Αλκμήνης στην όπερα «Τραχίνιες» του ιδίου συνθέτη. 

Γιούλη Φιλιππίδου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε Δίπλωμα Μονωδίας με Αριστεία με τη σοπράνο Ρωξάνη Παπαδημητρίου.

Στη συνέχεια μελέτησε τραγούδι με τη σοπράνο Μαριάννα Ρηγάκη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Eric Whitacre, John Rutter, Joan La Barbara, κ. ά. Έχει συμμετάσχει ως χορωδός στα «Καλλιτεχνήματα» με μαέστρο τη Μαρία Μιχαλοπούλου και σήμερα είναι στη «Μικτή Χορωδία Νέων του πολιτιστικού κέντρου Κηφισιάς» με μαέστρο τον Θανάση Αρβανίτη.

Ως μονωδός στο μοντέρνο τραγούδι συμμετείχε σε συγκροτήματα έντεχνης μουσικής και σε παρουσιάσεις λογοτεχνικών βιβλίων. Έχει ηχογραφήσει τραγούδια του Γιώργου Μελέκη τα οποία είχαν παρουσιαστεί στους Αγώνες ελληνικού τραγουδιού της Κέρκυρας που είχαν εκπονηθεί από τον Μάνο Χατζηδάκη το 1981. Σήμερα ασχολείται με την κλασική crossover μουσική.

Στη ροκ όπερα «Ναλιμάρ-Αστέρι της Ερήμου» συνεργάζεται με την crossover σοπράνο και συγγραφέα του έργου Μάνια Βλαχογιάννη, το οποίο παρουσιάζεται σε θεατρικές σκηνές, φεστιβάλ και βιβλιοχώρους. Συνθέτης του έργου είναι ο Balsam7teen. Έχει τραγουδήσει στη Ρουμανία, τη Λετονία και την Ελλάδα σε χώρους όπως το Καλλιμάρμαρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού. Έχει συνεργαστεί μαέστρους όπως ο Παναγής Μπαρμπάτης, η Νίνα Πατρικίδου, ο Δημήτρης Δημητριάδης.

 

Read 859 times

Latest from apostaktirio team