Print this page
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 08:22

Φώτης Σώλος & Αθηνά Δημοπούλου "Συννεφάκι μου"

Written by
712
Φώτης Σώλος & Αθηνά Δημοπούλου "Συννεφάκι μου"

Φώτης Σώλος & Αθηνά Δημοπούλου "Συννεφάκι μου"

Ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση του νέου τραγουδιού του Φώτη Σώλου με τίτλο “Συννεφάκι μου”. Ένα μεστό, τρυφερό και μελωδικό ζεϊμπέκικο το οποίο ερμηνεύει ο ίδιος ο δημιουργός μαζί με την εξαιρετική Αθηνά Δημοπούλου.

Το “Συννεφάκι μου” αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή του ταξιδιού του ενώ αποσπά θετικότατες κριτικές από το κοινό κατά το άκουσμα του.

Info :

στίχοι, μουσική: Φώτης Σώλος

ερμηνεία: Φώτης Σώλος & Αθηνά Δημοπούλου

ενορχήστρωση: Νίκος Πιτλόγλου

Στέλιος Τσουκάτος - ακορντεόν

Παντελής Καπλατζής - τύμπανα,

Νίκος Πιτλόγλου - κιθάρα, μπάσο, πιάνο

Ηχογράφηση, βίντεο: studio Arionmusic

Λίγα λόγια για τον Φώτη Σώλο :

Ο Φώτης Σώλος γεννήθηκε στον Κάλαμο, το μικρό πανέμορφο και ιστορικό νησάκι του Ιονίου και είναι μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.

Εκεί είχε τα πρώτα μουσικά του ακούσματα, τα λαϊκά τραγούδια που έπαιζαν τα ραδιόφωνα και τα πικ απ, καθώς και τα παραδοσιακά που ακούγονταν στους γάμους και στα πανηγύρια.

Μεγάλωσε στον Πειραιά με τους ήχους του λαϊκού, του ρεμπέτικου και της ροκ μουσικής. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΑΣΟΕΕ) και εργάστηκε στη Τράπεζα Εργασίας μέχρι το 2003, απ’ όπου αποχώρησε όταν έγινε Eurobank. Επέστρεψε στον Κάλαμο όπου είχε διάφορες δραστηριότητες (μαγαζί και αργότερα αντιδήμαρχος Λευκάδας) και επέστρεψε στον Πειραιά από το 2017 όπου εργάζεται στις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη. Τη πρώτη δισκογραφική δουλειά ως στιχουργός την έκανε το 2001 με το γνωστό τραγουδοποιό Γιάννη Νικολάου (Λαθρεπιβάτες) στο δίσκο της Μαρίας Ρουσσέα "Να είσαι εδώ στα δύσκολα" με το τραγούδι "Ας ήμουν" όπου ξανατραγουδήθηκε το 2005 από το Νίκο Ανδρουλάκη στο άλμπουμ με τίτλο "Στο Νότο Έρωτας Φυσά".

Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του Φώτη Σώλου έγινε το 2010 με τίτλο "Ταξιδεύουν τα στιχάκια μου" στην οποία τραγούδησαν ο Τάσος Ζαφειρίου, ο Πάνος Μπούσαλης, ο Δημήτρης Ρέππας και η Ιφιγένεια Κορολόγου. Το 2012 συμμετέχει στο άλμπουμ του Κώστα Χανιά ως στιχουργός, σε μουσική του Νίκου Πιτλόγλου με τρία τραγούδια. "Στου παραλόγου τον καιρό", "Που να πάω απόψε" και "Χτύπα καρδιά μου".

Το 2013 έγραψε στίχους στα "Μικρά Νησιά του Ιονίου" τα οποία αναρτήθηκαν στο YouTube από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας. Το 2018 παρακολουθεί τα Mαθήματα Τραγουδοποιίας του Νίκου Πορτοκάλογλου και το 2020 συμμετέχει στο άλμπουμ του Νίκου Παπαντώνη "Τραγούδια ΙΧ χρήσεως" γράφοντας στίχους για το τραγούδι "Πασαλιμάνι Σούρουπο" το οποίο ερμηνεύει η Μαρία Βασιλοπούλου και τέλος το 2020 γράφει το "Συννεφάκι μου" (Στίχοι - Μουσική) σε ενορχήστρωση του Νίκου Πιτλόγλου το οποίο τραγουδά ο ίδιος μαζί με την Αθηνά Δημοπούλου.

Ο Φώτης Σώλος στο Facebook

Λίγα λόγια για την Αθηνά Δημοπούλου :

Κατάγεται από το Ξινό Νερό Φλώρινας και τελείωσε το μουσικό σχολείο Αμυνταίου. Η μουσική υπήρχε από πάντα στη ζωή της με μελωδίες από ρεμπέτικη, λαϊκη, ποπ, ροκ, έντεχνη μουσική και πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι είναι αυτό που ήθελε να ακολουθήσει. Στην εφηβεία παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού και παράλληλα συμμετείχε σε διάφορες συναυλίες με μπάντες και εκδηλώσεις του σχολείου σαν τραγουδίστρια.

Μετά την αποφοίτησή της από το μουσικό σχολείο, κατέβηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τα μαθήματα φωνητικής και μουσικής σε διάφορα ωδεία και επιπλέον άρχισε να αναζητά σχήματα, μουσικούς και μαγαζιά. Το 2018 είχε την τύχη και τη χαρά να γνωρίσει τον Φώτη Σόλο και το «Συννεφάκι» του στα πλαίσια ενός πρότζεκτ σύνθεσης τραγουδιών με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και αμέσως τους έφερε κοντά η αγάπη και ο σεβασμός για αυτό που κάνουν. Κι έτσι δυο χρόνια μετά αντάμωσαν ξανά για να ταξιδέψουν το «Συννεφάκι» στον κόσμο.

Read 712 times

Latest from apostaktirio team