Print this page
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 11:43

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ single “Τραγουδίστρια”

Written by
619
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ single “Τραγουδίστρια”

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ single “Τραγουδίστρια”

Γεννημένη στην Αθήνα, η Χριστίνα Ιωαννίδη μυήθηκε στη μαγεία της τέχνης στην ηλικία των 6 ετών, συμμετέχοντας στο αγγλόφωνο μιούζικαλ A dream come true. ¨Ηταν μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία με την επιμέλεια της μητέρας της Ελένης  που βρήκε τη στήριξη της αείμνηστης Αλίκης και έτσι ανέβηκε στο θέατρό της.

Αργότερα, μεγαλώνοντας στην Πάτρα και σε ηλικία 8 χρονών ξεκινάει μαθήματα κλασικού πιάνου, ωστόσο το αυστηρό πλαίσιο των σπουδών την ωθούν να σταματήσει στα τέσσερα χρόνια. Φοιτήτρια πλέον στην Οδοντιατρική Αθηνών, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του πρώτου της δασκάλου Θεόφιλου Μήτση να ξεκινήσει εμφανίσεις στην ιστορική μπουάτ Απανεμιά στην Πλάκα.

Το 2010 εγγράφεται στο τμήμα σύγχρονου τραγουδιού της Στέλλας Χροναίου στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, λαμβάνοντας παράλληλα μαθήματα αρμονίας και άλλων θεωρητικών. Στο μεταξύ γίνεται μέλος της soul - funk πολυφωνικής μπάντας Soul Mates με πολυάριθμες εμφανίσεις εντός και εκτός Αθήνας. Το 2014 παίρνει με βαθμό ¨Αριστα παμψηφεί το πτυχίο του σύγχρονου τραγουδιού.

Ωστόσο τα μουσικά της σχέδια διακόπτονται καθώς λίγους μήνες αργότερα αναγκάζεται να φύγει για οικονομικούς/επαγγελματικούς λόγους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα τέσσερα χρόνια της παραμονής της εκεί δεν πάυει να εξελίσσεται καλλιτεχνικά αφού συνεργάζεται με ντόπιους μουσικούς και ξεκινά να γράφει σε αγγλικό στίχο.

Η νοσταλγία για την πατρίδα όμως εντείνεται με τον καιρό, τα ακούσματά της σταδιακά αλλάζουν σε ελληνικά, έντεχνα, ρεμπέτικα, αλλά και γενικότερα ήχους της Μεσογείου.

Το 2018 επιστρέφει στην Ελλάδα επικεντρώνοντας στη μουσική της πορεία, γράφει το πρώτο της κομμάτι στα ελληνικά, τη Μινιατούρα, σε μουσική επίσης δική της.

Συνεχίζει τις σπουδές της στη φωνητική και στη διδασκαλία τραγουδιού,  ξεκινά μουσικές συνεργασίες και παράλληλα γράφει: το δεύτερό της κομμάτι, η 'Τραγουδίστρια' στάθηκε η αφορμή για την συνεργασία της με την Spider Music.

 

 

Read 619 times

Latest from apostaktirio team