Print this page
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 10:15

«Στους μαγεμένους χρόνους», το νέο άλμπουμ του συνθέτη Γιάννη Σκαρή

Written by
722
«Στους μαγεμένους χρόνους», το νέο άλμπουμ του συνθέτη Γιάννη Σκαρή

Γιάννης Σκαρής | «Στους μαγεμένους χρόνους» 

Ο “Καθρέφτης ήχων αληθινών” συνεργάζεται με το συνθέτη Γιάννη Σκαρή και μας συστήνουν τη νέα του
πολυσυμμετοχική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Στους μαγεμένους χρόνους», αποτέλεσμα της συνεργασίας
του δημιουργού με καταξιωμένους ερμηνευτές. 

Πρόκειται για 12 ολοκαίνουργια τραγούδια στα οποία ο Γιάννης Σκαρής υπογράφει εξολοκλήρου τη μουσική, ενώ στιχουργικά του ανήκουν τα έξι από αυτά. Όντας καταξιωμένος σολίστ του μπουζουκιού, ευλόγως στη συλλογή κυριαρχεί το λαϊκό στοιχείο, δοσμένο με σύγχρονο τρόπο, εναλλασσόμενο ωστόσο με ήχους κλασικούς αλλά και παραδοσιακούς, με πλούσιες ενορχηστρώσεις και αξιοσημείωτες ερμηνείες μουσικών και ερμηνευτών. Οι στίχοι άλλοτε ποιητικοί, άλλοτε λαϊκοί, άλλοτε με αινίγματα ή μύθους, πάντα όμως με απλότητα και αμεσότητα, εκφράζουν κάθε πτυχή της εποχής αλλά και της ανθρώπινης ύπαρξης, μιλώντας για την κοινωνία, τον έρωτα, το χθες και το σήμερα! 

Συνοδοιπόροι του οι αξιόλογοι στιχουργοί Κώστας Λάζαρης, Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης, Πέτρος Ζήκος, Στέλλα Πετρίδου, Σταυρούλα Βαλάρη και Μαρίνα Ξένου-Κασσιανού. 

«Στους μαγεμένους χρόνους» μας ταξιδεύουν με τις φωνές τους σπουδαίοι ερμηνευτές, ο καθένας ξεχωριστός για το χρώμα του και την καλλιτεχνική του πορεία. Αλφαβητικά τραγουδούν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, Νίκος Ανδρουλάκης, Διαμάντη Δαγιάση, Λάμπρος Καρελάς, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Σοφία Παπάζογλου, Μαρία Σκαρή, Μαρία Σουλτάτου και Ασπασία Στρατηγού. Ο Γιάννης Σκαρής συμμετέχει και ερμηνευτικά στο δίσκο, σε ένα ντουέτο με τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο, αφιερώνοντας ένα τραγούδι στη μνήμη του αξέχαστου Γιώργου Ζαμπέτα. 

Ο ίδιος γράφει για την έκδοση:

«Οι καιροί είναι δύσκολοι φίλε κι αδερφέ μου. Μην τα παρατάς. Η μουσική πάντα υπήρξε στήριγμα για όλες τις γενιές, σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες. Μη φοβηθείς τον άνεμο που δυνατά σφυρίζει, ένας τροχός είναι η ζωή που πάντοτε γυρίζει. Η δημιουργία του κύκλου τραγουδιών “Στους Μαγεμένους Χρόνους”, ήταν για μένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα, όντας δέκτης και παρατηρητής των μηνυμάτων της καθημερινότητας, που βαθειά μέσα μου κατοικούν και αναμένουν την εκτόνωση, μέσω της τέχνης με την οποία εκφράζομαι. Έτσι έγραψα τη μουσική για το έργο αυτό και έχω τη μεγάλη χαρά να το ερμηνεύουν σπουδαίοι καλλιτέχνες. Εμείς μαζευόμασταν και φτιάχναμε τραγούδια, κάποια από αυτά έμελλε να είναι τα τυχερά και να ταξιδέψουν “Στους Μαγεμένους Χρόνους”. Κάποιοι έγραψαν τους στίχους, άλλοι κέντησαν με τα παιξίματα τους ως μουσικοί και κάποιοι έβαλαν την ψυχή τους με τις σπουδαίες ερμηνείες τους. Όλοι τους ξεχωριστοί! 

Τους ευχαριστώ όλους και τους εύχομαι καλή επιτυχία μέσα απ’ την καρδιά μου! Η μουσική στα δύσκολα, πάντα κοντά μας!» 

Έπαιξαν οι μουσικοί: 

Θωμάς Δρόσος: Κλαρίνο, φλογέρα Μάνος Γρυσμπολάκης: Πλήκτρα (4)
Βασίλης Μαντόγλου: Ούτι, τζουρά, μπάσο, κρουστά
Σωτήρης Μαργώνης: Βιολί (8, 10) Γιώργος Πάλλης: Πιάνο, πλήκτρα, ακορντεόν (6)
Γιάννης Σκαρής: Μπουζούκι, μπαγλαμά, κιθάρα, κρουστά, ακορντεόν (11, 12)
Γιώργος Στογιώργης: Κανονάκι Ανδρέας Χανιώτης: Βιολί (9) 

Φωνητικά στα 7, 9, 12 έκανε η Διαμάντη Δαγιάση 

Ενορχήστρωση:

Γιάννης Σκαρής (1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12)
Μάνος Γρυσμπολάκης (4) 

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο:

Vision Studio από το Γιάννη Σκαρή
Studio Diva από το Βασίλη Μαντόγλου 

Η ηχογράφηση των φωνών της Σοφίας Παπάζογλου, Μαρίας Σουλτάτου,
Ασπασίας Στρατηγού έγινε στο Studio της Zefxis Music από το Μάνο Γρυσμπολάκη. 

Μίξη και Programming:

Βασίλης Μαντόγλου στο Studio Diva (1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12)
Μάνος Γρυσμπολάκης στο Zefxis Studio (4) 

To Mastering έγινε στο Studio Diva από το Βασίλη Μαντόγλου. 

Φωτογράφιση: Βασίλης Παπαθεοχάρης & Διαμάντη Δαγιάση
Μακέτες & Δημιουργικό: Γιάννης Σκαρής 

Βιογραφικό Σημείωμα Γιάννη Σκαρή

Ο Γιάννης Σκαρής με καταγωγή από την Τήνο, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Η ενασχόλησή του με τη μουσική και το μπουζούκι ξεκίνησε στην ηλικία των δώδεκα ετών, σπουδάζοντας στο Απολλώνιο ωδείο με καθηγητή το Νικόλαο Παπαποστόλου. Δάσκαλοί του στο μπουζούκι στα χρόνια της μαθητείας του, υπήρξαν επίσης ο Αντώνης Αντωνίου και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Σπούδασε Πληροφορική στην Αθήνα και διετέλεσε τραπεζικό στέλεχος επί σειρά ετών, διαγράφοντας σημαντική σταδιοδρομία, η οποία αδιαμφισβήτητα διαμόρφωσε την μετέπειτα πορεία του. Ωστόσο, ήταν αναπόφευκτο να τον κερδίσει η σύνθεση και ο ευρύτερος χώρος της μουσικής, όπου δραστηριοποιείται ως ακούραστος εργάτης.

Συμμετείχε για χρόνια σε μουσικά συγκροτήματα και το 2003 ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή παίζοντας μπουζούκι σε μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους και βραδινά κέντρα στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία. Το 2009 ιδρύει το συγκρότημα “Ασμάτων Εραστές”, με το οποίο εμφανίζεται σε ποικίλα στέκια τέχνης στην Αθήνα.

Επί σειρά ετών συμμετείχε με το μπουζούκι του ως σολίστ, στην κερκυραϊκή χορωδία και την χορωδία της Τζιάς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάγκου Χαρτοφύλακα, με εμφανίσεις σε όλη την επικράτεια.

Υπήρξε μέλος της έντεχνης – λαϊκής ορχήστρας του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων του ΟΤΕ και συμμετείχε σε σημαντικά αφιερώματα Ελλήνων καλλιτεχνών και δημιουργών όπως Μίμη Πλέσσα, Μάριου Τόκα, Στέλιου Καζαντζίδη, Γιώργου Ζαμπέτα, Χρήστου Νικολόπουλου κ.α, συνοδεύοντας καταξιωμένους ερμηνευτές όπως την Πίτσα Παπαδοπούλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Κωνσταντίνα, Πέγκυ Ζήνα, Στάθη Αγγελόπουλο, Σοφία Βόσσου, Ηλία Κλωναρίδη, Νάντια Καραγιάννη, Λάμπρο Καρελά, κ.α.

Δισκογραφικά συστήνεται στο κοινό το 2014 κυκλοφορώντας από τη “Zefxis Music” την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά ως δημιουργός, με τίτλο “Εκτός εποχής” και ερμηνευτές το Θανάση Παπαβασιλείου και τη Μαρία Σκαρή.

Το 2019 κυκλοφορεί από την εταιρεία «Καθρέφτης ήχων αληθινών» η δισκογραφική συλλογή νούμερο 3 του Τάκη Κωνσταντακόπουλου, όπου εμπεριέχεται το τραγούδι ”Ήλιε μου” σε στίχους και μουσική του Γιάννη Σκαρή.

Το ίδιο έτος οι εκδόσεις “Μετρονόμος” κυκλοφορούν το δίσκο “Στου ονείρου τον ανθό” της νέας ερμηνεύτριας Διαμάντης Δαγιάση, που περιέχει δέκα ολοκαίνουργια τραγούδια σε στίχους και μουσική δικά του.

Συνεχίζοντας τη δημιουργική του παρουσία, το 2020 συνεργάζεται δισκογραφικά με την ποιήτρια και στιχουργό Στέλλα Πετρίδου, με αφορμή την κυκλοφορία της συλλογής της με τίτλο “Έλα Ξανά”, όπου μελοποιεί τρία ποιήματα, μεταξύ αυτών και το ομώνυμο του album.

Το ίδιο διάστημα, συνεργάζεται με τον καταξιωμένο ερμηνευτή Γεράσιμο Ανδρεάτο, στα πλαίσια της κυκλοφορίας απο την “Reload – General Music” του προσωπικού δίσκου του ερμηνευτή, με τίτλο “Ψυχές Γενναίες”, όπου υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στο τραγούδι “Για τους Ανέμους”.

Το 2021 κυκλοφορεί από την εταιρεία “Καθρέφτης ήχων αληθινών” η νέα προσωπική του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Στους Μαγεμένους Χρόνους”. Τα 12 ολοκαίνουρια τραγούδια ερμηνεύουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, Νίκος Ανδρουλάκης, Μαρία Σουλτάτου, Σοφία Παπάζογλου, Ασπασία Στρατηγού, Διαμάντη Δαγιάση, Λάμπρος Καρελάς, Μαρία Σκαρή και Τάκης Κωνσταντακόπουλος. Στο album ο Γιάννης Σκαρής υπογράφει τη μουσική στο σύνολο των τραγουδιών και τους στίχους στα έξι από αυτά. Στα υπόλοιπα έξι τραγούδια συνεργάζεται με τους στιχουργούς Κώστα Λάζαρη, Στέλλα Πετρίδου, Μαρίνα Ξένου-Κασσιανού, Πέτρο Ζήκο, Δημήτρη Σχοινοπλοκάκη και Σταυρούλα Βαλάρη.

Ως μουσικός και ενορχηστρωτής έχει δώσει την παρουσία του σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές συναδέλφων του, βάζοντας τον προσωπικό του ήχο και την ψυχή του, με αγάπη και πίστη για τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Track List:

Μουσική: Γιάννης Σκαρής

1. Στους μαγεμένους χρόνους – Γεράσιμος Ανδρεάτος 2:30
Στίχοι: Γιάννης Σκαρής  

2. Πώς χάνονται τα μάτια μου – Νίκος Ανδρουλάκης 3:50
Στίχοι: Γιάννης Σκαρής & Διαμάντη Δαγιάση  

3. Η σκάλα – Μαρία Σουλτάτου 3:33
Στίχοι: Στέλλα Πετρίδου  

4. Ταξίδια κάνουμε – Ασπασία Στρατηγού 3:03
Στίχοι: Κώστας Λάζαρης  

5. Αμαρυλλίδα κόρη – Γεράσιμος Ανδρεάτος 3:37
Στίχοι: Σταυρούλα Βαλάρη  

6. Τα κεριά – Σοφία Παπάζογλου 3:02
Στίχοι: Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης  

7. Το άδικο – Τάκης Κωνσταντακόπουλος 3:47
Στίχοι: Πέτρος Ζήκος  

8. Έρωτας ψεύτης – Μαρία Σκαρή 3:14
Στίχοι: Μαρίνα Ξένου-Κασσιανού  

9. Στον κόσμο τον παράλογο – Λάμπρος Καρελάς 3:17
Στίχοι: Γιάννης Σκαρής  

10. Μυστικέ μου καημέ – Διαμάντη Δαγιάση 4:01
Στίχοι: Γιάννης Σκαρής  

11. Το σεργιάνι – Τ. Κωνσταντακόπουλος & Γ. Σκαρής 3:43
Στίχοι: Γιάννης Σκαρής  

12. Το λεωφορείο – Γεράσιμος Ανδρεάτος 2:37
Στίχοι: Γιάννης Σκαρής

 

 

Read 722 times

Latest from Super User