Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 18:27

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ: μουσική εκδήλωση αφιέρωμα «Μεγάλοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες»

Written by
1438
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ: μουσική εκδήλωση αφιέρωμα «Μεγάλοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ

  «στον καθρέφτη τ’ ουρανού» 

Ο Βασίλης Γισδάκης θα παρουσιάσει μια μουσική εκδήλωση αφιέρωμα,  «Μεγάλοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες»  με τίτλο «Στον καθρέφτη τ’ ουρανού»

Ένα ταξίδι που ξεκινά από τις μουσικές γειτονιές του Μάνου Χατζιδάκι,  και επισκέπτεται τους έλληνες συνθέτες που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, όπως: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Ξαρχάκο, Θάνο μικρούτσικο, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Δήμο Μούτση, Νίκο Ζούδιαρη, Μίμη Πλέσσα Γιώργο Καζαντζή  κ.α, με αναφορές  στο ρεμπέτικο καθώς και τραγούδια από την  παράδοσης μας. 

Σημείο αναφοράς η πρόσφατη  δισκογραφική δουλειά του  «ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ», σε μουσική του νέου  συνθέτη  Δαμιανού Πάντα και στίχους των Αντώνη Παπακωνσταντινίδη και της Βασιλικής Βουρνά.  Τραγούδια που τα χαρακτηρίζει η Ελληνικότητα, η μελωδική τους τρυφερότητα  η δυναμική τους διάθεση και ο διεισδυτικός  και επίκαιρος στίχος. Τραγούδια που  χαράζουν τη δική τους χαρακτηριστική  πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή, και έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. 

Ο Βασίλης Γισδάκης ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης γενιάς  υπήρξε ο τελευταίος ερμηνευτής συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι.   

Με την αφηγηματική φωνή, μα πάνω από όλα παραστατική γεμάτη ευαισθησία ,λυρική ζεστασιά, και την πολύπλευρη ερμηνευτική του δυνατότητα, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει. 

Μαζί του στο πιάνο και το τραγούδι η   Δέσποινα Στεφανίδου. 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ 

Ώρα Προσέλευσης : 20:45

Ώρα έναρξης: 21:00

Ημέρα Παράστασης : Σάββατο 1 Απριλίου

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

           

Galerie Δημιουργών  Χελιδονούς 28, Κηφισιά

www.galeriedimiourgon.gr

www.facebook.com/galeriedimiourgon

Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9

Πληροφορίες   -  Κρατήσεις :   210 6251732

 

 

 

 

 

Read 1438 times

Latest from apostaktirio team