Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 12:16

«Above the borders» - Ταινία ενάντια στη ξενοφοβία και το ρατσισμό

Written by
896
«Above the borders» - Ταινία ενάντια στη ξενοφοβία και το ρατσισμό

«Above the borders» - Ταινία ενάντια στη ξενοφοβία και το ρατσισμό 

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Above the borders” σε σκηνοθεσία και σενάριο του Σωκράτη Ρωμυλίου θα προβληθεί στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, από 15/11/2020 έως 21/11/20, στο θέατρο Art Πάνθεον της Λευκωσίας. Η ταινία κέρδισε πρόσφατα υποψηφιότητα ως η καλύτερη ταινία μικρού μήκους, στο Florence Film Festival και στο Sweden Film Awards

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί του Αιγαίου, το οποίο δέχεται χιλιάδες πρόσφυγες καθημερινά. Η Έλλη είναι μια νεαρή κοπέλα που ερωτεύεται ένα πρόσφυγα από τη Συρία

Σύντομα όμως αρχίζει να αντιμετωπίζει τη ξενοφοβία, το ρατσισμό και την προκατάληψη, αφού αυτή η σχέση κρίνεται από πολλούς, ως ακατάλληλη. Η ίδια θα κληθεί σύντομα να επιλέξει ανάμεσα στις κοινωνικές επιταγές και στην ελευθερία. 

Σε αυτή την περίοδο τεράστιων παγκόσμιων αλλαγών, η ταινία «Above the borders» είναι μία ηχηρή καλλιτεχνική απάντηση απέναντι στις διακρίσεις. Υπερβαίνει γεωγραφικές, πολιτικές και γλωσσικές διαφορές για να αφηγηθεί μία ιστορία για την ανθρώπινη φύση που μας ενώνει. 

Ο στόχος της ταινίας η ανάδειξη της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Οι διακρίσεις εναντίον των αλλοδαπών έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη σαν μια μάστιγα, οδηγώντας την ήπειρο σε μια σπειροειδή δίνη πόλωσης και μίσους. 

Η αγάπη μπορεί να εξαλείψει το μίσος και να ενώσει τις ψυχές των ανθρώπων. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι πολιτισμοί εξελίσσονται όταν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. 

Συντελεστές ταινίας 

Πρωταγωνιστούν οι Χριστίνα Μαθιουλάκη, Πάνος Μπόρας, Μαρία Ελευθεριάδη, Έλενα Τσούνου, Ισμήνη Τσαπαλιάρη, Στέλιος Παρασκευάς, Γιώργος Μαργέλος, Maggie Popesku. 

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=023-I4fPias&t=32s 

Cyprus International Film Festival: https://www.cyiff.eu/en/2020-all-films/item/305-%E2%80%9Cabove-the-borders%E2%80%9D-sokratis-romilios,-greece,-2020,-11-18 

IMDb: https://www.imdb.com/title/tt13260304/

 

Read 896 times

Latest from Super User