Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 10:10

Online Σεμινάριο "Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα" από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Online Σεμινάριο

Πολιτιστική επιχειρηματικότητα:

Σχεδιασμός και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων

στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών

Γνωρίζατε ότι ένα σημαντικό ποσοστό επιχειρηματιών υπήρξαν κάποτε καλλιτέχνες ή είχαν καλλιτεχνική παιδεία;

Ποιο ήταν το μοντέλο που ακολούθησε ο Walt Disney, προκειμένου να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες;

Τι σημαίνει πολιτιστική επιχειρηματικότητα και ποια είναι τα εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, για να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια (business plans) στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και οι περίπλοκες δυναμικές που αναπτύσσονται στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης αποτελούν το επίκεντρο του online σεμιναρίου «Πολιτιστική επιχειρηματικότητα: Σχεδιασμός και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών» που συντονίζει η Δρ. Λήδα Τσενέ. Με έμφαση σε διαφορετικά μοντέλα και στρατηγικές ανεύρεσης πόρων, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη επιχειρηματικών πλάνων για πολιτιστικούς και κοινωνικούς οργανισμούς.

Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Επιχειρηματικότητα και η κουλτούρα των startups

Lean methodology και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων με τη χρήση του business model canvas

Στρατηγικές και εργαλεία fundraising

Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Ανάπτυξη και διεύρυνση κοινού

Το σεμινάριο πραγματοποιείται πλήρως online και είναι ασύγχρονο, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται και ανεξαρτήτως του προσωπικού τους προγράμματος και χρόνου.

Έναρξη σεμιναρίου: 6 Απριλίου. Διάρκεια: 1 μήνας

Οι εγγραφές άρχισαν!

Γενικές πληροφορίες

Με την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των θεματικών ενοτήτων κι εφόσον συμπληρώσουν τουλάχιστον το 70% των εργασιών, οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση υπολογιστών παρά μόνο βασικές γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο (internet) και χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Απαιτείται καλή γνώση Αγγλικών για την ανάγνωση μέρους της βιβλιογραφίας.

Πληροφορίες και εγγραφές:

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), www.hau.gr/culture

Βιογραφικό

H Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Διδάσκει επικοινωνία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πολιτιστική Επικοινωνία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στον τομέα της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει διοργανώσει φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press. Με την Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεργάζεται στην διοργάνωση του Comicdom Con Athens που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 15.000 άτομα, ενώ συντονίζει επίσης από το 2012 το online σεμινάριο «Social Media & Πολιτιστική Διαχείριση».

Latest from Super User