Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 15:18

''Ύμνος εις την ελευθερίαν''

Written by
543
''Ύμνος εις την ελευθερίαν''

 ''Ύμνος εις την ελευθερίαν''

΄΄Εδώ και ένα χρόνο δεν μπορούμε να κάνουμε θέατρο. Αν έκανα μια παράσταση φέτος θα έκανα κάτι με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Διαβάζοντας για το πως έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός τον ύμνο εις την ελευθερία θέλησα να ενεργήσω. Απευθύνθηκα σε φίλους και γνωστούς ηθοποιούς στέλνοντάς τους από μία στροφή του ποιήματος. Το ποίημα γράφτηκε το 1824 αλλά η ορμή και ο στόχος αυτού του ανθρώπου με ενέπνευσε. Τα βίντεο είναι από όλους τους ηθοποιούς που ζουν και υπάρχουν χωρίς θέατρο αλλά έχουν ακόμα το πάθος και τη θέρμη για ό,τι κάνουν. Είχα μόνο την ιδέα και δεν έχω επιμεληθεί σκηνοθετικά την απόδοση του καθενός. Όμως αυτό θέλω, να είναι η αρχή να γεμίσει το διαδίκτυο ποίηση.’’

Με αυτό το μήνυμα και τα παρακάτω ΄΄χασταγκ΄΄

#έναςχρόνοςχωρίςθέατρο. #200χρόνιααπότηνελληνικήεπανάσταση. #ύμνοςειςτηνελευθερίαν. #Σολωμός

Δημιούργησα μια σελίδα στο facebook Ύμνος εις την ελευθερίαν και ανέβασα τα βιντεάκια των ηθοποιών και κάποια στο youtube.

Έχοντας βαθιά θλίψη απογοήτευση και προβληματισμό για ό,τι συμβαίνει γύρω μας αποφάσισα να δράσω με αυτό τον τρόπο.

Αν πραγματικά έκανα μία παράσταση θα προσπαθούσα να φωτίσω το παρελθόν αποκαλύπτονας πόσο σύγχρονο εξακολουθεί και είναι.

Ο Σολωμός με γέμισε φως και ιδέες . Διαβάζοντάς τον ένιωσα ότι αυτό που έγραψε είναι ένα αριστούργημα που χαρακτηρίζει το έθνος μας και είναι τόσο φλογερό ακόμα που κανείς δεν το πιστεύει.

Κλεοπάτρα Σβανά

Σκηνοθέτης 

39η στροφή απαγγέλλει ο Αθανάσιος Καρκαφίρης

https://www.youtube.com/watch?v=U2_kdWblIvs

Read 543 times

Latest from apostaktirio team