Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 18:45

Η «σχεδία» της εξοικονόμησης και του μύθου

Written by
523
Η «σχεδία» της εξοικονόμησης και του μύθου

Η «σχεδία» της εξοικονόμησης και του μύθου

Βάζουμε τον πλανήτη στην κούπα μας, ανοίγουμε το πορτοφόλι ενός μύθου, ακούμε την ηχώ, θωρούμε το κλίμα στην αυλή μας, περιηγούμαστε στον οίκο της φαντασίας, κάνουμε την επανάσταση στο άστυ, ασκούμαστε στη σωτηρία, απαλλασσόμαστε από τη σκόνη της αμαρτίας, επιδιδόμαστε σε μια ιερή πάλη.

Φωτογραφία: Unsplah/ Naja Bertolt Jensen

«Ο πλανήτης στην κούπα μας». Από τη βιώσιμη μόδα και μια ζωή χωρίς πλαστικό ώς την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και της οικιακής κατασπατάλησης του νερού, η σωτηρία του κόσμου περνάει (και) από το δικό μας χέρι.

Σκίτσο: Jingshan (Από την έκδοση του World Press Cartoon 2015)

«Το πορτοφόλι ενός μύθου». Μπορεί να περιβάλλονται από μία αντισυστημικότητα, ωστόσο, τα κρυποτονομίσματα ελάχιστα έχουν να μας προσφέρουν, προ το παρόν, τουλάχιστον, πέρα από μία άκρως επισφαλή επένδυση.

Από την έκδοση του λευκώματος Ηνωμένοι Φωτορεπόρτερ- Συλλογή Ν.Ε.Τόλη

«Η ηχώ της παιδικότητας». Μια νομικός και μία φιλόλογος δίνουν φωνή στα κορίτσια που βρέθηκαν έγκλειστα στα αναμορφωτήρια, περιγράφουν το παρελθόν και το παρόν της νεανικής παραβατικότητας στον τόπο μας και αναζητούν μη ιδρυματικές λύσεις για την αντιμετώπισή της.

«Το κλίμα στην αυλή μας». Το παιδί-θαύμα του περιβαλλοντικού ακτιβισμού μάς καλεί να λάβουμε επειγόντως δράση, εξηγεί γιατί η κρίση είναι, στην ουσία, κοινωνική κρίση, πώς τα μίντια θα μπορούσαν να γίνουν η «φωνή» των επιστημόνων, αλλά και για ποιο λόγο η αλλαγή του καθενός μας δεν στερείται σημασίας.

Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» Οκτωβρίου (τεύχος #93), που θα βρίσκεται από σήμερα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στους δρόμους της πόλης.

 

Read 523 times

Latest from apostaktirio team