Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 21:08

Η πατρίδα μου με τα λόγια (γίνεται)

Written by
564
Η πατρίδα μου με τα λόγια (γίνεται)

Η πατρίδα μου με τα λόγια (γίνεται)

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις

«Με τα λόγια (γίνεται)», συνεχίζουν την 11η περίοδό τους με μια εκδήλωση που επιμελείται η ποιήτρια και κριτικός Μαρία Τοπάλη. Οκτώ ποιήτριες και ποιητές που δεν κατοικούν στην Αθήνα συνθέτουν ένα δικό τους ποίημα και μεταφράζουν ένα ξένο ποίημα με θέμα την πατρίδα. Η εκδήλωση προβάλλεται την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, στις 19:30, στα κανάλια YouTube της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Με τα λόγια (γίνεται) και στο Facebook της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Συμμετέχουν: Ένο Αγγόλι, Βασίλης Αμανατίδης, Δήμητρα Κατιώνη, Μαίρη Κλιγκάτση, Δημήτρης Λεοντζάκος, Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος, Γιώργος Χαντζής και Χάρης Ψαρράς.

Αυτή την πρώτη χρονιά της δεύτερης δεκαετίας του “Με τα λόγια (γίνεται)”, o  ιδρυτής και επιμελητής του Παναγιώτης Ιωαννίδης προσκαλεί “εν λευκώ” βασικούς συντελεστές των μέχρι τώρα εκδηλώσεων –ποιητ(ρι)ες και μεταφραστ(ρι)ες- να επιμεληθούν πέντε από τις έξι φετινές εκδηλώσεις. Την εκδήλωση του Ιανουαρίου επιμελείται η Μαρία Τοπάλη.

Η Μαρία Τοπάλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964 και σπούδασε νομικά στην Αθήνα και τη Φρανκφούρτη (υπότροφος Ιδρύματος Daimler Benz). Εργάστηκε ως διευθύντρια παραρτήματος Ελλάδας του γερμανικού πολιτικού Ιδρύματος Friedrich Ebert (1998-2001) καθώς και ως διευθύντρια του think tank ΟΠΕΚ (2002-2003). Σήμερα εργάζεται στο ΕΚΚΕ (Τμήμα επιστημονικής πληροφόρησης και εκδόσεων). Έχει δημοσιεύσει τέσσερεις ποιητικές συλλογές, ένα βιβλίο πρόζας από κοινού με τον Κ. Ματσούκα και την ανθολογία ελληνικής ποίησης του 21ου αιώνα Ποίηση με πείσμα (Αθήνα, 2020· πρωτοεκδόθηκε σε γερμανική μετάφραση του Torsten Israel από τις edition Romiosini στο Βερολίνο το 2018). Από το 2006, είναι τακτική συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» όπου, από το 2018, δημοσιεύει ένα μηνιαίο κριτικό άρθρο με αντικείμενο την ποίηση σε μόνιμη στήλη της εφημερίδας. Είναι επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Ποιητική». Συμμετείχε στο πρόγραμμα του Αρχείου Καβάφη / Ιδρύματος Ωνάση «Ο Καβάφης πάει σχολείο» (2014-2018). Συνεργάζεται με την ΑΜΚΕ «art in art» και τη φωτογράφο Μαριλένα Σταφυλίδου σε προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης με αντικείμενο την ποίηση και τη φωτογραφία. Μαζί με την εικαστικό Μάρω Μιχαλακάκου επιμελήθηκε το εργαστήριο «Κολάζ και λογοτεχνία» του ΚΠΙΣΝ (Μάρτιος-Ιούνιος 2021).

Ημερομηνία

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, 19:30

Διεύθυνση

YouTube-Ελληνοαμερικανική Ένωση / Facebook-Ελληνοαμερικανική Ένωση

YouTube-Με τα λόγια (γίνεται)

Παρακολούθηση

Ελεύθερη online

Πληροφορίες

Διεύθυνση Πολιτιστικών (2103680052), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.hau.gr/culture 

Με τα λόγια (γίνεται), www.facebook.com/me.ta.logia.ginetai/ , metalogiaginetai.blogspot.gr

Read 564 times

Latest from apostaktirio team