Print this page
Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022 13:34

Μια διεθνής διάκριση για τη «σχεδία»

Written by
411
Μια διεθνής διάκριση για τη «σχεδία»

Μια διεθνής διάκριση για τη «σχεδία» 

Το ελληνικό περιοδικό δρόμου είναι υποψήφιο για βράβευση, αναφορικά με την κυκλοφορία του στον κώδικα Μπράιγ. 

Δεν συμβαίνει συχνά και είναι άκρως τιμητικό για ένα ελληνικό περιοδικό να αναγνωρίζεται διεθνώς για το έργο του, όχι μόνο το δημοσιογραφικό, αλλά και για το κοινωνικό. Το ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία» βρίσκεται στη βραχεία λίστα («short list») σε μία από τις πέντε συνολικά κατηγορίες των φετινών βραβείων του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων και Περιοδικών Δρόμου (INSP) και συγκεκριμένα στην κατηγορία της «Καλύτερης Καμπάνιας» (Best Campaign), αναφορικά με την κυκλοφορία του περιοδικού -από τον Δεκέμβριο του 2021- και σε κώδικα Μπράιγ (Braille). 

Είναι το μοναδικό περιοδικό δρόμου στον πλανήτη (και ίσως, το μοναδικό, από το σύνολο των περιοδικών εντύπων), που εκδίδεται και στον κώδικα Μπράιγ, δείχνοντας το δρόμο της συμπερίληψης, της πρόσβασης στην απόλαυση της ανάγνωσης, αλλά και της ενημέρωσης, στους συνανθρώπους μας με οπτική αναπηρία. 

Πρόκειται για εγχείρημα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ). «Η συνεργασία μας με το περιοδικό δρόμου "σχεδία" ήταν ένα όραμα που κατάφερε να γίνει πράξη. Η κοινωνία μας γίνεται πλέον πιο ανοιχτή και πιο προσβάσιμη για όλους. Τέτοιες συνεργασίες συνεισφέρουν στην προαγωγή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, την άρση των διακρίσεων σε βάρος τους και την ουσιαστική συμμετοχή τους στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα», είχε μοιραστεί μαζί μας η κ. Σοφία- Λευκή Χαμονικολάου, διοικήτρια και Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες των βραβείων του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων και Περιοδικών Δρόμου περιλαμβάνουν: τα Βραβεία Σύνταξης (ειδικό βραβείο ειδησεογραφικής υπηρεσίας INSP, καλύτερο ειδησεογραφικό αφιέρωμα, καλύτερο πολιτιστικό αφιέρωμα, καλύτερη συμβολή προμηθευτή, καλύτερο εξώφυλλο, καλύτερος σχεδιασμός, καλύτερη φωτογραφία, καλύτερη ειδική έκδοση) και τα Βραβεία Κοινωνικού Αντικτύπου (καλύτερο έργο, καλύτερη καμπάνια, καλύτερη συνεργασία). 

Συμμετοχές, δε, από ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία και Σουηδία συμπληρώνουν την πεντάδα των υποψηφίων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης του Δικτύου, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Μιλάνο.

Read 411 times

Latest from Super User