Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2023 18:06

«Περιπέτεια»: Το 1ο πολιτιστικό περιοδικό για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών

Written by
370
«Περιπέτεια»: Το 1ο πολιτιστικό περιοδικό για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών

«Περιπέτεια»

Το 1ο πολιτιστικό περιοδικό για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών που απευθύνεται στα παιδιά

με ωριμότητα μόλις κυκλοφόρησε!

Μια νέα Περιπέτεια πλανιέται στην πόλη...

Βιβλίο, θέατρο, μουσική, μουσεία, εικαστικά, περιβάλλον, αθλητισμός, παιχνίδια, σειρές και ταινίες, διατροφή και υγεία. Μια νέα Περιπέτεια πλανιέται στην πόλη...

Η «Περιπέτεια» είναι το πρώτο πολιτιστικό περιοδικό για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών, που απευθύνεται στα παιδιά με ωριμότητα. Δεν έχει και ούτε σκοπεύει να αποκτήσει ύφος διδακτισμού, που απωθεί μικρούς και μεγάλους.

Στόχος είναι η Περιπέτεια να φτάσει όπου υπάρχουν παιδιά και να τους δώσουμε τα ερεθίσματα για να ξεκινήσουν τη δική τους περιπέτεια στη γνώση και γιατί όχι, να δημιουργήσουν τα δικά τους έντυπα στο πλαίσιο της παιδικής τους κοινότητας.

Το περιοδικό θα κυκλοφορεί κάθε έξι μήνες (Δεκέμβριος - Ιούνιος). Τον Ιανουάριο του 2023, θα είναι διαθέσιμη και η ιστοσελίδα του περιοδικού www.peripeteiamag.gr, που θα ανανεώνεται εβδομαδιαίως.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού κυκλοφορεί με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την αιγίδα και τη συνεργασία του Ελληνικoύ Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σωματείο πολιτιστικό εθελοντικό μη κερδοσκοπικό.

Στο τεύχος της Περιπέτειας που κυκλοφορεί:

Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μιλά για τα παιδικά του χρόνια και η 13χρονη Έβελιν Στεφανάκη ζωγραφίζει την ειρήνη και την ελευθερία. Το έργο της κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού. Ο 15χρονος Ορφέας Παπακωνσταντίνου αφηγείται το ταξίδι του στη γραφή, η Αγγελική Δαρλάση μάς συστήνει το αγόρι στο θεωρείο και ο Τάκης Τζαμαργιάς μάς προσκαλεί στον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» της Άλκης Ζέη. Το ΙΒΒΥ μάς προτείνει τα βραβευμένα του βιβλία και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γράφει για την Αγγελική Βαρελλά.

Η Νέλλη Σταύρου και η Στέργια Κάββαλου μάς προσκαλούν σε νέες βιβλιοπεριπέτειες και ο Αλέξης Γούδας έχει ετοιμάσει για όλους παιχνιδόλεξα. Ο Στέλιος Κερασίδης κάθεται στο πιάνο του και γράφει νέες μελωδίες, η Βασιλική Γώγου μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε τη δική μας φωλιά και ο Γεράσιμος Σεραφειμίδης προτείνει σειρές και ταινίες. Παράλληλα, με αφορμή το «Λογοτεχνικό έτος 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης», διαβάζουμε το κείμενο «Το παιδί και η ποίηση», που πλαισιώνεται από έργα με πενάκι του ίδιου του συγγραφέα. Οι καραγκιοζοπαίκτες Άθως Δανέλλης, Σωκράτης Κοτσορές και ο 15χρονος Νικόλας Τσούρτης μάς διηγούνται την ιστορία τους στο Θέατρο Σκιών.

Ο Γιώργος Ψάχος περιηγείται στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστας Κοτσανάς. Η Άντα Κουγιά συστήνει ωραίες λιχουδιές, και μαζί με τον Γιάννη Ζέρβα και τη Νέλλη Σταύρου επιμελούνται τη θεατρική ατζέντα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η Έρρικα Πρεζεράκου και η Κατερίνα Στεφανίδη μιλούν για τον αθλητισμό ως επιλογή ζωής. Ο Δημήτρης Παππάς δίνει τα βήματα για νέες περιπέτειες στη γνώση. Ο Αντώνης Τσαπατάκης μάς οδηγεί σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου και η Ράνια Παπαδοπούλου με τους φίλους της, μάς αποκαλύπτουν τι σημαίνει να είσαι ένα «μεγάλο παιδί» σαν όλα τα παιδιά της γης.

Διαβάστε αυτά και άλλα πολλά στο τεύχος της «Περιπέτειας», που μόλις κυκλοφόρησε!

Γραφιστικός σχεδιασμός – εικονογράφηση: Πέτρος Καλλιγάς, Αγγελική Μυλωνίδου

Επικοινωνία: Culture Press

Έκδοση - Παραγωγή: Blue Rosebud Productions Α.Μ.Κ.Ε.

Περιοδικό «Περιπέτεια»

Πολιτιστική περιοδική έκδοση

για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών

ISSN: 2945-0071

Το περιοδικό «Περιπέτεια» πραγματοποιείται με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Read 370 times

Latest from apostaktirio team