Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 09:09

«Μαρία Κάλλας, μια ζωή σαν παραμύθι» - Από τη συγγραφέα Μαρίνα Πετρή στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Written by
346
«Μαρία Κάλλας, μια ζωή σαν παραμύθι» - Από τη συγγραφέα Μαρίνα Πετρή στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

«Μαρία Κάλλας, μια ζωή σαν παραμύθι»
Από τη συγγραφέα Μαρίνα Πετρή
στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

«Μαρία Κάλλας, μια ζωή σαν παραμύθι» είναι το θέμα της παρουσίασης του έργου της ζωγράφου και συγγραφέα Μαρίνας Πετρή που οργανώνεται υπό την αιγίδα της λέσχης Lions - Κέντρο Πειραιά, στις 3 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (παλαιό Ταχυδρομείο). Με τη συνεργασία της λέσχης Lions ο εκδοτικός οίκος Μυκόνιο Φως εγκαινιάζει την πρώτη εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της μεγάλης σοπράνο. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία διαφόρων φορέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το 2023.

Η Μυκονιάτισσα Μαρίνα Πετρή ζει στον Πειραιά όπου και εκεί δημιούργησε ένα post modern βιβλίο λίγο πριν από την περίοδο του κορωνοϊού με σκοπό τη διάδοση της βιογραφίας της Μαρίας Κάλλας στις νεότερες γενιές, στο οποίο βασίζεται η εκδήλωση. Τα κείμενα απορρέουν από μια πλούσια βιβλιογραφία και χαρίζουν στις 80 σελίδες του βιβλίου τα μυστικά και τις άγνωστες πτυχές της Κάλλας και των ανθρώπων που την περιέβαλλαν.

Η pop art εικονογράφηση της πολυτελούς έκδοσης προβάλλει καθαρά τη μορφή της ντίβας με τη χρήση φωτογραφικού υλικού και μεταφέρει την ταυτότητα της περσόνας της. Αν και το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 5-15 ετών, διαβάζεται ευχάριστα και από έναν ενήλικα. Πρόκειται για την πρώτη έκδοση της βιογραφίας της Μαρίας Κάλλας από Έλληνα συγγραφέα, ύστερα από ενδελεχή μελέτη.

Η παρουσίαση θα γίνει με μια πρωτότυπη περφόρμανς με οπτικοακουστικό σύστημα, το οποίο έχει δημιουργήσει, σκηνοθετήσει και θα παρουσιάσει η Μαρίνα Πετρή. Τα βίντεο της προβολής είναι ένα χρονολόγιο από τη μετανάστευση των γονιών της στην Αμερική μέχρι τον θάνατό της, με μουσική υπόκρουση που χαρακτηρίζει την εποχή και σε συγκεκριμένα σημεία ακούγεται μουσική ή άριες που τραγούδησε η σοπράνο.

Η επίσημη καλεσμένη της βραδιάς είναι η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, που θα ανοίξει την εκδήλωση με ομιλία για τη Μαρία Κάλλας και θα τραγουδήσει άριες.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η πρόεδρος της Λέσχης Laions L Ρίτα Σιδεράκη Χριστοδούλου.

Χορηγός επικοινωνίας: Κανάλι 1 Πειραιά.

Χορηγοί: Δήμος Πειραιά, ανθοπωλείο Σαρρής.

Ώρα εκδήλωσης 7 μ.μ.

Διεύθυνση: Φίλωνος 29, Πειραιάς 185 31. Τηλέφωνο: 210 4101402.

Τηλέφωνο πληροφοριών 6978064528.

 

 

Read 346 times

Latest from apostaktirio team