Ένα εργαστήρι χορού για όλους από την αριστούχο της Κρατικής Ακαδημίας Χορού της Μόσχας, Εύα Σταυρογιάννη

Αν σας αρέσει ο χορός, ξέρετε ήδη τι μαγική επίδραση έχει στο σώμα και την ψυχή σας.
Αν πάλι δεν έχετε δοκιμάσει, είτε γιατί ντρέπεστε, είτε γιατί θεωρείτε ότι δεν έχετε ρυθμό υπάρχουν χίλιοι δύο λόγοι (κάποιους ίσως δεν τους έχετε καν φανταστεί) για να δώσετε μια ευκαιρία. Σίγουρα, η λέξη-κλειδί είναι: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.
Στο INDAK art lab στο Παγκράτι έχουν σχεδιάσει ένα εργαστήρι που απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ. Γιατί ο χορός είναι για ΟΛΟΥΣ. Ανεξάρτητα από την ηλικία, τις τεχνικές ή τον ρυθμό. Δεν χρειάζεται να γίνεις Fred Astair και να «πετάς» στην πίστα για να τον απολαύσεις.
Υπεύθυνη για τα μαθήματα είναι μια νέα γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στον χορό και ξέρει πώς να σας ξεκλειδώσει: Η Εύα Σταυρογιάννη, αριστούχος της Κρατικής Σχολής Χορού της Μόσχας, με συνεργασίες σε Ρωσία και Αμερική.
ΖΗΣΕ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ
INDAK art lab, Υμηττού 154, Παγκράτι
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ: https://t.ly/mrW76
10 λόγοι για να ξεκινήσεις
▪ Χόρεψε δίνοντας ζωή στο σώμα σου
▪ Ενδυνάμωσε το κέντρο σου
▪ Δώσε πνοή στο μυϊκό σου σύστημα
▪ Βρες τη δύναμη σου
▪ Εκφράσου με το σώμα σου
▪ Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου
▪ Χρωμάτισε τη φαντασία σου
Δημιούργησε και αφηγήσου μια ιστορία μέσα από κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς
▪ Απελευθερώσου από τα κοινωνικά ταμπού, ελευθερώνοντας τη σωματική σου διάσταση
▪ Γειώσου για να απογειωθείς
Ο χορός είναι κίνηση και η κίνηση είναι πράξεις, επικοινωνία, ρυθμός, συντονισμός, επιβίωση, δημιουργικότητα, δηλαδή ζωή.
Χορεύουμε για να πούμε όσα δεν λέγονται με λόγια.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εργαστήρι χορού για όλους
Εισηγήτρια: Εύα Σταυρογιάννη
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Πότε: Από Δευτέρα 8/1 και κάθε Δευτέρα, 19:30-21:00
Πού: ΙNDAK art lab, Υμηττού 154, Παγκράτι
Κόστος: 30 €/4 μαθήματα, 10 €/ drop in
Διάρκεια προγράμματος: 8/1/24-22/6/24
Δηλώσεις συμμετοχής: https://t.ly/mrW76
Πληροφορίες στο: www.indak.gr ή τηλεφωνικά στα 2107565472 & 2117402195
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Εύα Σταυρογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Είναι χορεύτρια/χορογράφος και καθηγήτρια αυτοσχεδιασμού και κίνησης. Στα 13 της έγινε δεκτή από την Κρατική Ακαδημία Χορού της Μόσχας, από όπου και αποφοίτησε με άριστα.
Συνέχισε τις σπουδές της στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στην Ανώτερα επαγγελματική σχολή χορού «Ραλλού Μάνου». Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και είναι κάτοχος του διπλώματος "MASTER OF FINE ARTS".
Μέντορας της στα πρώτα της χρόνια στον κλασσικό χορό ήταν η Maya Mikhailovna Plisetskaya, έκτοτε συνεργάστηκε με χορογράφους όπως Vladimir Viktorovich Vasiliev, Ethan Stiefel, Yury Nikolayevich Grigorovich κ.ά. Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια κλασσικού χορού με τους Vladimir Malakhov, Mikhail NikolayevichBaryshnikov, Sun Hee Kim και Aurora Boch και σύγχρονου χορού στην Martha Graham Dance Company, Lloyd Newson (dv8), Bernard Gaddis (Alvin Ailey) και Σοφία Πάσχου, ενώ έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διεθνή διαγωνισμούς χορού (IBC VARNA, IBC BERLIN IDC ATHENS κ.ά).
Έχει συνεργαστεί με το θέατρο Bolshoi καθώς και με τις ομάδες Whim W'Him, YYDC και Complexions Contemporary Ballet στην Αμερική και με την ομάδα Humanhood Dance CO στην Ισπανία. Χορογράφησε το πρώτο της έργο στην Αθήνα με τίτλο «Platform b, ένας αγώνας σιωπής». Είναι συν-ιδρύτρια του κέντρου παραστατικών τεχνών INDAK art lab.
Latest from apostaktirio team
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025
- Πρόσκληση για Έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Συνάντηση στην Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Η παράσταση «Μαζί» στο θέατρο Altera Pars
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: "Ορατό και Αόρατο" - "Visible and Invisible" 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου 2025, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
- Κυκλοφορία Νέου Μουσικού Άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Μελοποιημένος Σωκρατικός Λόγος» - Ερμηνεία: Μιχαήλ Στέφος
- «Δικηγορία, η μικρή μας πόλη» της δικηγόρου-συγγραφέα Στεφανίας Σουλή παρουσιάζεται στην Αθήνα (3.4.2025)
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Θεσσαλονίκη (5/4/2025, στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσίαση βιβλίου: «ANTE PORTAS» - Συλλογικός τόμος (ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26/3/2025)
- Διήμερο παρουσιάσεων του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή σε εικονογράφηση της Λαρισαίας εικαστικού Στέλλας Κακκάβα (Λάρισα 26-27/3)
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ρήγας ο Βελεστινλής» της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22/3/2025 – Βόλος)
- ''ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ'' - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22.3.2025 - Εύοσμος Θεσσαλονίκης)
- Βίκυ Κυριακίδου "Μαγικό μου Φυλαχτό"
- Ο μονόλογος για την Παλαιστίνη «Πάντοτε ζήλευα τα αποδημητικά πουλιά» επιστρέφει στο H.ug
- ABSƎΝΤ: ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - Το ψυχολογικό δράμα του Γιώργου Αγγελίδη
- Eva Sakellari - Need Him (MCD Remix)
- Φεστιβάλ Ανκόρ - Ένας νέος θεσμός γεννιέται στο «Από Μηχανής» Θέατρο
- Μαρίκα Κλαμπατσέα- «Από του Φεγγαριού το Φως» | 4 & 5 Απριλίου στο Ιδιόμελο