Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 13:44

Παγίδα ονείρων - Ευαγγελία Αλιβιζάτου

Rate this item
(0 votes)
Παγίδα ονείρων - Ευαγγελία Αλιβιζάτου

 

Είδος: Ποίηση
Συγγραφέας:  Ευαγγελία Αλιβιζάτου
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Λογοτεχνική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ακριτίδης
Επιμέλεια: Παπακώστα Ελένη
Σελίδες: 70
ISBN: 978-618-5625-40-5
Μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος: 14 Χ 21
Έτος Έκδοσης: 2023
Τιμή: 9 ευρώ

 

Άραγε παγιδεύονται τα όνειρα; Μπορεί κάποιος να τα φιλτράρει μέσα του και να κρατήσει στη μνήμη του μόνο τα ευχάριστα, διώχνοντας τους εφιάλτες; Η Ευαγγελία Αλιβιζάτου συνδέει άρρηκτα τα όνειρα με την πραγματική ζωή στην οποία επίσης πρέπει να κρατάμε στην ψυχή μας μόνο τις καλές στιγμές και ν’ αφήνουμε στη λήθη όσες μας πλήγωσαν. Όπως συχνά αφήνει να εννοηθεί, η κοινωνία μας δεν είναι αγγελικά πλασμένη και ο βίος μας εφήμερος. Συνεπώς είναι άσκοπο να εξαντλούμε τον χρόνο μας στον πόνο και τα απωθημένα.

Η «Παγίδα ονείρων» είναι μια παλέτα εννοιών και νοημάτων. Υπαρξιακή, υπέρμαχη της δικαιοσύνης και τη αλήθειας, πολέμια του κατεστημένου και της ματαιοδοξίας. Υπερασπίζεται τη γυναίκα και το παιδί και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο για όλους. Ξεχωριστή θέση σ’ αυτή τη συλλογή κατέχει ο έρωτας. Ένας έρωτας άλλοτε ρεαλιστικός και άλλοτε υπερβατικός. Πότε συμπαραστάτης και πότε υποκριτής, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματική μας ζωή.

Με την αύρα της θάλασσας μέσα της και τον ήχο των κυμάτων να κρατάει σε εγρήγορση την πένα της, η ποιήτρια δημιουργεί τον δικό της λογοτεχνικό κόσμο και σας καλεί να τον γνωρίσετε. Μια αγκαλιά οι λέξεις της και σας περιμένουν…

 

Read 1540 times Last modified on Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 13:48
Super User

Vitae suspendisse ad erat fames at neque, imperdiet curae platea ipsum nec, vehicula elementum curabitur massa lorem. Habitasse facilisis pharetra vitae senectus conubia etiam lacinia, curabitur odio feugiat ultrices pulvinar dictum accumsan.