Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 11:58

Αφιέρωμα στον ποιητή Δημήτρη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Written by
17
Αφιέρωμα στον ποιητή Δημήτρη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάδειξη του Λόγου και της Διανόησης σε τοπικό επίπεδο διοργανώνει σε συνεργασία με το Περιοδικό «το Κοράλλι» και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου αφιερωματική εκδήλωση στην προσωπικότητα και το έργο του σημαντικού Λέριου ποιητή Δημήτρη Τσαλουμά την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Το ΔΚΣΜΡ είχε την τιμή να στηρίξει την έκδοση της ποιητικής συλλογής του Δ.Τσαλουμά «Δίφορος Καρπός» (εκδόσεις Σοκόλη 2006), καθώς και την παρουσίαση της συλλογής, τότε.

Το περιοδικό το Κοράλλι αφιέρωσε το διπλό τεύχος του 39-40 Οκτώβριος 2023 – Μάρτιος 2024 στον σπουδαίο ποιητή από το νησί της Λέρου, Δημήτρη Τσαλουμά. Οι δύο από τους τρεις επιμελητές της έκδοσης, ο ποιητής Γιάννης Πατίλης και ο συγγραφέας Πέτρος Φούρναρης καθώς και η εικαστικός Ηρώ Νικοπούλου παρουσιάζουν στο κοινό της Ρόδου τα αφιερωματικά τεύχη όπου συγκεντρώνεται ένα σημαντικό μέρος του έργου του Τσαλουμά καθώς και κείμενα σημαντικών ακαδημαϊκών, ποιητών, συγγραφέων, δημιουργών του Λόγου και των Τεχνών, που αναγνωρίζουν τον Δημήτρη Τσαλουμά ως ποιητή διεθνούς εμβέλειας, έναν από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους ποιητές.

Δίνεται, λοιπόν, η ευκαιρία να επαναπροσεγγίσουμε τον ποιητή Δημήτρη Τσαλούμα και το έργο του, να κατανοήσουμε καλύτερα την σημασία και την αξία της ποίησής του, αλλά και να φωτίσουμε καλύτερα την προσωπικότητά του με τη συμβολή και παρουσία ανθρώπων που τον γνώρισαν, συνεργάστηκαν μαζί του και έχουν αφιερώσει σημαντικό χρόνο και αφοσίωση στη μελέτη του έργου του Τσαλουμά

Read 17 times

Latest from apostaktirio team