Print this page
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 22:13

Η Δήμητρα Γούτση σχολιάζει το βιβλίο «Άρες μάρες πενηντάρες» της Κατερίνας Παπαδημητρίου (Άνεμος Εκδοτική)

Η Δήμητρα Γούτση σχολιάζει το βιβλίο «Άρες μάρες πενηντάρες» της Κατερίνας Παπαδημητρίου (Άνεμος Εκδοτική)

Το βιβλίο «Άρες μάρες πενηντάρες» της Κατερίνας Παπαδημητρίου, που κυκλοφορεί από την Άνεμος Εκδοτική από το τίτλο του και μόνο προμηνύεται ως μια ευχάριστη συντροφιά, όχι μόνο για το ‘’ασθενές φύλο’’,  αλλά και για όλους εμάς που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Στις σελίδες του το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός παρελαύνουν, θίγοντας το φλέγον ζήτημα «γιατί είναι ωραίο να είσαι 50 ετών». Η συγγραφέας με τον πιο έξυπνο τρόπο, παντρεύοντας την ειρωνεία και το εύστοχο λεκτικό παιχνίδι, απορρίπτει τα ‘’χιλιοειπωμένα τσιτάτα’’.

Θα σταθώ, κυρίως, στην προσπάθεια που καταβάλλει ‘’όχι να χρυσώσει το χάπι’’, αλλά να πείσει ότι η σημερινή πενηντάρα κάνει για δύο εικοσιπεντάχρονες! Εντάξει, όχι ακριβώς!!

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι σημερινές πενηντάρες οφείλουν να απολαμβάνουν την ωριμότητά τους, αποδεσμευμένες από τη ‘’δικτατορία’’ του χρόνου και την παγίδα του φαίνεσθαι. Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός, ενώ η πραγματική ηλικία δεν μετριέται με χρόνια.

Η οπτική ματιά της συγγραφέως είναι τόσο φρέσκια, ο λόγος της τόσο πηγαίος – σαν να συνομιλείς σε πραγματικό χωροχρόνο μαζί της - και ο τρόπος σκέψης τόσο αισιόδοξος, που είναι αδύνατον να μην ευθυμήσεις διαβάζοντας το. Άλλωστε το χιούμορ και το γέλιο δεν έχουν ηλικία αλλά είναι αυτά που μπορούν να μας βγάλουν από τη σημερινή κατήφεια και μιζέρια.

Δήμητρα Γούτση, φιλόλογος 

Σελίδα του βιβλίου: http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/penintares.html

 

 

Read 1616 times

Latest from Δήμητρα Γούτση - Φιλόλογος