Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 18:36

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ...: ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, Εκδόσεις Παρισιάνου

Written by
855
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ...: ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, Εκδόσεις Παρισιάνου

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ...: ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, Εκδόσεις Παρισιάνου 

Οι Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε. παρουσιάζουν τα πρώτα έξι βιβλία για παιδιά από τη σειρά με τίτλο «Τι να κάνεις όταν…»: Οδηγοί για παιδιά. Είναι η ελληνική μετάφραση και προσαρμογή των βραβευμένων και με μεγάλη διεθνή απήχηση και αποδοχή βιβλίων της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (American Psychological Association). Θα ακολουθήσει η έκδοση και των υπόλοιπων βιβλίων της ίδιας σειράς. Την ευθύνη της μετάφρασης και της προσαρμογής, καθώς και την επιστημονική επιμέλεια των βιβλίων είχε η Ευαγγελία Γαλανάκη, Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γραμμένα από κλινικούς ψυχολόγους και καθηγητές Ψυχολογίας που έχουν πολυετή εμπειρία στην εργασία με παιδιά και γονείς και με πολύ ελκυστική εικονογράφηση, τα βιβλία αυτά πραγματεύονται ένα μεγάλο εύρος ψυχικών δυσκολιών και προβλημάτων των παιδιών, όπως: οι φοβίες, το άγχος αποχωρισμού, το κοινωνικό άγχος, ο φόβος της αποτυχίας και η τελειοθηρία, ο φθόνος και η ζήλια, καθώς και η ονυχοφαγία και άλλες συναφείς συνήθειες.

Τα βιβλία περιλαμβάνουν δοκιμασμένες και αποτελεσματικές στρατηγικές και τεχνικές που βασίζονται στη Γνωστική-Συμπεριφορική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Με οδηγίες βήμα προς βήμα, ιστορίες, μεταφορές, εικόνες, παραστατικά και διασκεδαστικά παραδείγματα, το κάθε βιβλίο έχει στόχο την εκπαίδευση, κινητοποίηση και ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις ψυχικές δυσκολίες και τα προβλήματα. Παράλληλα, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών των δυσκολιών και ενδυναμώνονται οι ίδιοι ώστε να ενισχύουν την ψυχική ευεξία και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των παιδιών. Τίτλος σειράς: «Τι να Κάνεις όταν...»: Οδηγοί για Παιδιά Συγγραφείς: FREELAND C. - HUEBNER D. - LAVALLEE K. - SCHNEIDER S. - TONER J.

 Τα βιβλία της σειράς αυτής αξιοποιούνται με ποικίλους τρόπους: (α) ως βιβλία/οδηγοί αυτοβοήθειας για παιδιά, (β) ως διαδραστικά βιβλία για από κοινού ανάγνωση με γονείς και εκπαιδευτικούς και (γ) ως θεραπευτικά βιβλία κατάλληλα για χρήση από ειδικούς ψυχικής υγείας κατά την ψυχοθεραπευτική εργασία τους με παιδιά και οικογένειες. Είναι κατάλληλα για παιδιά 8 ετών και άνω. Τα βιβλία της σειράς αυτής είναι: Claire A. B. Freeland & Jacqueline B. Toner, Τι να κάνεις όταν φοβάσαι πολύ: Πώς αντιμετωπίζουμε τις φοβίες (εικονογράφηση: Janet McDonnell) Kristen Lavallee & Silvia Schneider, Tι να κάνεις όταν είσαι χωρίς τους άλλους: Πώς αντιμετωπίζουμε το άγχος αποχωρισμού (εικονογράφηση: Janet McDonnell) Claire A. B. Freeland & Jacqueline B. Toner, Τι να κάνεις όταν είσαι ντροπαλό παιδί: Πώς αντιμετωπίζουμε το κοινωνικό άγχος (εικονογράφηση: Janet McDonnell) Claire A. B. Freeland & Jacqueline B. Toner, Τι να κάνεις όταν τα λάθη σου σε κάνουν να τρέμεις: Πώς αντιμετωπίζουμε την αποτυχία (εικονογράφηση: Janet McDonnell) Jacqueline B. Toner & Claire A. B. Freeland, Τι να κάνεις όταν είναι άδικο: Πώς αντιμετωπίζουμε τον φθόνο και τη ζήλια (εικονογράφηση: David Thompson) Dawn Huebner, Τι να κάνεις όταν οι κακές συνήθειες σε κυριεύουν: Πώς αντιμετωπίζουμε την ονυχοφαγία και τις άλλες συνήθειες (εικονογράφηση: Bonnie Matthews)

Read 855 times

Latest from apostaktirio team