Μια συγκλονιστική περιπέτεια πέρα από τον Χρόνο και τον Χώρο

Μια συγκλονιστική περιπέτεια πέρα από τον Χρόνο και τον Χώρο
Στις «Ρωγµές του Χρόνου» περιγράφεται το χρονικό σηµείο, δυόµισι αιώνες µετά την Ισοπέδωση των Πάντων -αποτέλεσµα ολοκληρωτικού πολέµου το 2250, που µετά τη λήξη του η ανθρωπότητα µετουσιώθηκε σε τερατώδη οντότητα-, όπου ο Άντον και ο Έβιαν, δύο «Τελικοί Εργάτες», δύο προϊόντα του καιρού τους, βιώνουν τη στυγνή καθηµερινότητα ενός δυστοπικού µέλλοντος κάτω από καθεστώς απόλυτου ελέγχου που παίρνει µορφή ακόµα και στη δοµή των πόλεων. Αυτοί οι ασήµαντοι Τελικοί Εργάτες, ό,τι πλησιέστερο στον αγνό άνθρωπο, θα εµπλακούν -χωρίς να το συνειδητοποιούν αρχικά- στην αναζήτηση µιας υπερκόσµιας κατασκευής που εκτοξεύει τους κατόχους της στην ανώτερη κλίµακα Πολιτισµών, ενός γρίφου που περιέχει έξι Παράγοντες και ένα πλανητικό σώµα, και που η ανακάλυψή του, αλλά ταυτόχρονα και η απόκρυψη αυτού, είχε ήδη γίνει κατά τη διάρκεια του πολέµου.
Μερικά καταλυτικά περιστατικά που συνδέονται και µε γεγονότα του πολέµου το 2250, κάποια φαινοµενικά ασήµαντα συµβάντα -όπως, µεταξύ άλλων, ένα ασυνήθιστο όνειρο- αλλά κυρίως η αρωγή µιας µυστηριώδους παρουσίας, οι στρατηγικοί χειρισµοί από τους άπληστους διαφεντευτές της ανθρωπότητας -το Έβδοµο- και η αδηφάγος παρέµβαση µιας εξωγήινης φυλής που έχει προφητικές ικανότητες και οραµατίζεται Συµπαντική κυριαρχία, θα δηµιουργήσουν ρωγµές πάνω στο γυαλί του Χρόνου, όπου µέσω αυτών θα διαρρεύσει ο κρυµµένος στη χρονική άβυσσο γρίφος, και θα πυροδοτήσουν την επανεκκίνηση της αναζήτησης της υπερκόσµιας κατασκευής.
Ο «Πρώτος Παράγοντας» είναι µία περιπέτεια επιστηµονικής φαντασίας που δεν περιγράφει µόνο ένα ταξίδι µε αφετηρία τη Γη, φτάνοντας ακόµα και πέρα από τον Χρόνο και τον Χώρο, µα θα αποκαλύψει, κυρίως στο δεύτερο τµήµα της ιστορίας, τη βασικότερη παράµετρο για την επίλυση του γρίφου, ενώ θα αποκαλυφθεί η φύση και η κρισιµότητα του σηµαντικότερου Παράγοντα, του Πρώτου.
Ο συγγραφέας
Ο Κωνσταντίνος Εµµανουήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε τεχνολόγος ηλεκτρονικός και ειδικεύτηκε στα δίκτυα υπολογιστών. Η επιστηµονική φαντασία, η αστροφυσική και η αστρονοµία κατέχουν σηµαντικό χρονοµερίδιο ενασχόλησής του. Ο «Πρώτος Παράγοντας» είναι αποτέλεσµα αυτής της ενασχόλησης.
Latest from apostaktirio team
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη (Εύοσμος, 11/6)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (Καλαμάτα, 31.5.2025)
- «Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια» του Γεώργιου Κεχλιμπάρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (26.5.2025 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών)
- ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (25.5.2025)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη, Εκδόσεις Αποστακτήριο (Λάρισα - 23.5.2025)
- Blank Wall Gallery Παγκόσμιες Εκθέσεις: Η Τρίτη Pop-Up Έκθεση πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη
- "Το Τόξο και η Λέξη" του Αλέκου Βασιλάτου
- Εντυπωσιακό finissage της ομαδικής έκθεσης ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, την Παρασκευή, 16 Μαΐου και παράλληλη έναρξη των 3ήμερων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων του ομώνυμου Πολιτιστικού Φεστιβάλ
- Σεμινάριο Θεατρικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Jocasta M. - Yπό το βλέμμα του Χρώματος - Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ
- 4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στις Σέρρες, Κυριακή 18 Μαΐου 2025
- Παρουσίαση συλλογικού έργου "ANTE PORTAS" - Εκδόσεις Αποστακτήριο (17.5.2025 - Αξιούπολη Κιλκίς)
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)