Print this page
Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 08:45

"Η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ" του Δημοσθένη Παπαδόπουλου από τις Εκδόσεις Βακχικόν

Written by
332
"Η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ" του Δημοσθένη Παπαδόπουλου από τις Εκδόσεις Βακχικόν

Σε ένα παλιό ξενοδοχείο, που λειτουργεί ως ένας ιδιόρρυθμος οίκος ανοχής, πολίτες πληρώνουν για να μεταμφιεστούν σε ανθρώπους με υψηλά αξιώματα και να ασκήσουν εξουσία.

Στην πόλη έχει ξεκινήσει εξέγερση. Ο υποκινητής της εξέγερσης αναζητείται. Τα πρόσωπα που πληρώνουν για να υποδυθούν αυτούς τους ρόλους γίνονται τα πραγματικά πρόσωπα μιας κυβέρνησης, που σκοπό έχει να πατάξει κάθε επαναστατική κίνηση ώστε να συνεχίσει να διοικεί ανενόχλητη, παραβιάζοντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και λειτουργώντας υπέρ ενός συστήματος που έχει σαν βάση το χρήμα και το προσωπικό συμφέρον.

Μία αλληγορία για τη φύση του ανθρώπου και τον σύγχρονο δυτικό κόσμο μέσα από την ποιητική γλώσσα και το βρόμικο χιούμορ του Ζαν Ζενέ.

Βιογραφικό

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο και Νομικά. Εργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτης από το 1993. Έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία, με σημαντικότερο το «Κάρολος Κουν» για την ερμηνεία του στον μονόλογο Λήθη του Δ. Δημητριάδη. Από το 2011 ως το 2016 έζησε και δούλεψε ως ηθοποιός στο Βερολίνο και στο Αμβούργο. Μεταφράζει από τα γερμανικά και τα αγγλικά και κάποιες φορές διασκευάζει έργα που σκηνοθετεί. Από τις εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορούν η μετάφρασή του Καζιμίρ και Καρολίνα του Έντεν φον Χόρβατ και η θεατρική διασκευή του Το Στρίψιμο της Βίδας του Χένρι Τζέιμς. Από τις εκδόσεις Ροδακιό κυκλοφορεί η μετάφρασή του Πάρτι Γενεθλίων του Χάρολντ Πίντερ.

Read 332 times

Latest from apostaktirio team