Print this page
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 16:52

Peter Brook - Άκου! | Εκδόσεις Συρτάρι | Νέα Κυκλοφορία

Written by
400
Peter Brook - Άκου! | Εκδόσεις Συρτάρι | Νέα Κυκλοφορία

Peter Brook

Άκου!

Αντανακλάσεις της μουσικής και του ήχου στη θεατρική σκηνή​ 

Μετάφραση: Χριστίνα Μαρκοπούλου​

Εκδόσεις Συρτάρι 

Το τελευταίο σε σειρά βιβλίο του αγαπητού παγκοσμίως σκηνοθέτη Peter Brook δεν ανήκει στην κατηγορία κάποιου θεωρητικού βιβλίου για το θέατρο, ούτε είναι ένα βιβλίο για την εκπαίδευση. Ακροβατεί σε «τεντωμένο σκοινί» μεταξύ μιας ολοζώντανης καταγραφής των προσωπικών του εμπειριών στην όπερα, το θέατρο και τον κινηματογράφο και αλλεπάλληλων στοχασμών για την ουσία του ήχου και της μουσικής. Είναι γραμμένο σε γλώσσα άμεση, γεμάτη από το μοναδικό χιούμορ και τη σοφία του Brook. 

Η συλλογή των κειμένων μάς μεταφέρει στους κύκλους των μιούζικαλ και στα «παρασκήνια» θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών, ακόμα και σε κοσμογονίες για τις απαρχές του Κόσμου και τον ιερό χώρο της «Σιωπής». Άξια παρατήρησης είναι η συνεχής εναλλαγή ρόλων του Brook μέσα στις διηγήσεις του: άλλοτε μιλά σαν performer ή μαέστρος, γίνεται μουσικός, σκηνοθέτης, άλλοτε μονολογεί σαν ακροατής και υπερβαίνει τα όρια του σαφώς συγκεκριμένου. Ο αναγνώστης μπορεί να οδηγηθεί από μια προσωπική κατάθεση εμπειριών σε ένα συλλογικό και πανανθρώπινο συναίσθημα.

Με διαρκή πειράματα και αυτοσχεδιασμούς, σκληρή εργασία και αστείρευτη έμπνευση, το Θέατρο για τον Μπρουκ φτάνει σε δρόμους που μπορεί να ανακαλέσει την αρχαία τελετουργική του διάσταση, μέσα από την ενεργητική φαντασία, το αίσθημα της φευγαλέας ελευθερίας, κάθε φορά που μετουσιωνόμαστε και το άκουσμα της ιερής Σιωπής.

Κωδικός ISBN-13: 978-618-85976-5-5

ΤΙΜΗ : 15€ 

Ο Πήτερ Μπρουκ είναι ένας από τους σημαντικότερους και γνωστότερους σκηνοθέτες του κόσμου. Το έργο του τόσο στο θέατρο όσο και τον κινηματογράφο είναι απαράμιλλο και έχει διευρύνει την έρευνα και συνολικά τη θεατρική πράξη.

 

Read 400 times

Latest from Super User