«Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια» του Γεώργιου Κεχλιμπάρη - Εκδόσεις Αποστακτήριο (26.5.2025 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών)

Οι Εκδόσεις Αποστακτήριο και ο συγγραφέας – εκπαιδευτικός Γεώργιος Κεχλιμπάρης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο:
«Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια»
Τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2025 στις 19:00 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών
(Ν. Νικολάου 20 – 4ος όροφος).
Η παρουσία σας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα!
Σελίδα του βιβλίου:
https://www.apostaktirio-books.gr/product/υπαίθριες-δραστηριότητες-και-περιβα/
Λίγα λόγια για το βιβλίο…
Στο εγχειρίδιο «Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια», ο συγγραφέας επιδιώκει να παρουσιάσει επί χάρτου δράσεις στο πεδίο, επικαιροποιημένες επιστημονικά, με πληθώρα βιβλιογραφικών πηγών, προσφέροντας με προσηνή τρόπο γραφής και επιστημονική συνέπεια ένα παιδαγωγικό εργαλείο στους εκπαιδευτικούς, στους φοιτητές και στους ερευνητές, οι οποίοι εργάζονται και δραστηριοποιούνται σε υπαίθριες δραστηριότητες περιβαλλοντικού περιεχομένου. Με βιωματικές εμπειρίες και με επιστημονική συνέπεια, ο Γεώργιος Συμ. Κεχλιμπάρης φιλοδοξεί να απευθυνθεί σε ευήκοα ώτα, στοχεύοντας στην υποστήριξη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της καινοτομίας στην εκπαίδευση.
Το εκπαιδευτικό πλαίσιο, η ακριβή θεματολογία και η συγκεκριμένη στοχοθεσία ποικίλει ανάλογα με τη θεματική ενότητα, ενώ παράλληλα τηρείται η διαδραστική και συμμετοχική σκέψη για την εκφραστικότητα και την ωφέλεια των συμμετεχόντων. Οι εμπλεκόμενοι συνοδοιπόροι και συνερευνητές, μέσα από τον αναστοχασμό, κινητοποιούν τις σκέψεις τους σε κοινά συμπεράσματα.
Το παρόν εγχειρίδιο αναδεικνύει το υπαίθριο παιδικό παιχνίδι ως καινοτόμο τεχνική μάθησης, ανάπτυξης, ευαισθητοποίησης για το φυσικό περιβάλλον και τα οφέλη στην υγεία τους. Παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την οργάνωση υπαίθριων δραστηριοτήτων και περιλαμβάνει 32 εικονογραφημένα περιβαλλοντικά παιχνίδια και δραστηριότητες σε υπαίθριο χώρο. Επίσης, είναι συνεπές στην παιδεία για την αειφόρο ανάπτυξη και βιωσιμότητα και ταυτίζεται με τους διεθνείς στόχους της αειφορίας.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…
Ο Κεχλιμπάρης Γιώργος είναι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Κιλκίς. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην «Κινησιολογία» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών). Έχει ασχοληθεί με την προπονητική, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τις υπαίθριες δραστηριότητες.
Το 2016 είχε συμμετάσχει με συγγραφικό έργο στον «Οδηγό δραστηριοτήτων» για την Προσχολική, την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εθνικό θεματικό δίκτυο: «Τα βότανα στη ζωή μας», του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μακρινίτσας, Βόλος. Το 2019 δημοσιεύτηκε στην Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ), άρθρο με κρίση επιστημονικής επιτροπής με θέμα: «Η ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον διαμέσου παιδαγωγικών δράσεων στη φύση και τα οφέλη στο ευ ζην τους». Άλλα έργα του το 2024: Μελέτη με τίτλο: «Η συμβολή των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων διαμέσου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στις στάσεις και στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων». Επιστημονικό περιοδικό «Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός». Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (Ε.Γ.Β.Ε.). και «THE CONTRIBUTION OF OUTDOOR SPORT ACTIVITIES THROUGH AN ENVIRONMENTAL EDUCATIONAL PROGRAM IN ATTITUDES ABOUTAND THE ACQUISITION OF ECOLOGICAL AWARENESS IN PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL STUDENTS». Hellenic Journal of Physical Education & Sport Science. Επίσης, από το 2017, συμμετέχει με εισηγήσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Επιστημονικά συνέδρια σε θεματικά πεδία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στη Φυσική Αγωγή, καθώς και στη υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Latest from apostaktirio team
- ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (25.5.2025)
- Παρουσίαση βιβλίου: «Ευκαιρίες ζωής» του Φίλιππου Ζάχαρη, Εκδόσεις Αποστακτήριο (Λάρισα - 23.5.2025)
- Blank Wall Gallery Παγκόσμιες Εκθέσεις: Η Τρίτη Pop-Up Έκθεση πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη
- "Το Τόξο και η Λέξη" του Αλέκου Βασιλάτου
- Εντυπωσιακό finissage της ομαδικής έκθεσης ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, την Παρασκευή, 16 Μαΐου και παράλληλη έναρξη των 3ήμερων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων του ομώνυμου Πολιτιστικού Φεστιβάλ
- Σεμινάριο Θεατρικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Jocasta M. - Yπό το βλέμμα του Χρώματος - Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου ΚΑΜΙΝΙ
- 4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025
- Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάζεται στις Σέρρες, Κυριακή 18 Μαΐου 2025
- Παρουσίαση συλλογικού έργου "ANTE PORTAS" - Εκδόσεις Αποστακτήριο (17.5.2025 - Αξιούπολη Κιλκίς)
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)
- Παρουσίαση της νέας νουβέλας της συγγραφέα Χάρι Παπαδοπούλου «Θύμησις» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2/5/2025)
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025