Passion For Life/ Ατομική έκθεση ζωγραφικής, Μαίρη Στεφάνου / Διάρκεια : 28 Ιουνίου - 4 Ιουλίου / Εγκαίνια : Σάββατο 29 Ιουνίου ώρα 20:00 έως 22:30
Passion For Life/ Ατομική έκθεση ζωγραφικής, Μαίρη Στεφάνου
Το Σάββατο 29 Ιουνίου εγκαινιάζεται στο Δωμάτιο, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαίρης Στεφάνου,"Passion For Life".
Διάρκεια : 28 Ιουνίου - 4 Ιουλίου
Εγκαίνια : Σάββατο 29 Ιουνίου ώρες 20:00 - 22:30
Η ίδια η ζωγράφος σημειώνει:
«Ζωγραφική ... Ο τρόπος μου να εκφράζομαι και να επικοινωνώ. “Παίζοντας” με τα χρώματα και πειραματιζόμενη, το ύφος και η τεχνική μεταλλάσσεται και συνεχώς αναγεννιέται. Με τα χέρια και το σώμα πια, σε άμεση επαφή με τα χρώματα και τον καμβά, δημιουργώ τις φυσικές μου προεκτάσεις. Ακούγοντας μουσική που με εμπνέει και ακολουθώντας την εσωτερική μου φωνή, μέσα στην ροή και τον αυτοσχεδιασμό, έρχεται η δημιουργία. “Στιγμή” έκστασης και απελευθέρωσης.»
Η Ιστορικός Τέχνης Όλγα Λατουσάκη και επιμελήτρια της έκθεσης σημειώνει:
Το έργο της Μαίρης Στεφάνου αποτελεί ένα σύνολο αποσπασματικών γεγονότων της ζωής της, μικρών και μεγάλων, που καθόρισαν την καλλιτεχνική της πορεία και διαμόρφωσαν την προσωπικότητά της. Με αδρό και άμεσο τρόπο, καταφέρνει να παρασύρει το θεατή στον δικό της κόσμο. Γενναιόδωρη, εκφραστική και ασυμβίβαστη, η Στεφάνου έχει το χάρισμα να υπερβαίνει τα όρια της εικαστικής ρουτίνας, αποτυπώνοντας με πληθωρικό τρόπο τη δική της, ρηξικέλευθη ματιά, σπάζοντας με μαεστρία το αναμενόμενο.
Επηρεασμένη από τη ζωντάνια και την κίνηση του έργου του Pollock, αφυπνίζει τις αισθήσεις και το συναίσθημα μέσω του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Μέσα από αλλεπάλληλα στρώματα χρώματος και αντιθέσεων, ο θεατής γίνεται μάρτυρας μικρών εκρήξεων ποικίλων συναισθημάτων, με αποτέλεσμα την άμεση, σχεδόν ακούσια επικοινωνία με το έργο. Κάθε καμβάς της αποτελεί ένα ταξίδι με αφετηρία το απόλυτο μηδέν και προορισμό το μοναδικό ζητούμενο: τη ζωή. Η καλλιτέχνιδα αποκαλύπτει λεπτομερώς την αποσπασματική δημιουργία ενός νέου σύμπαντος, απαλλαγμένου από σκοτεινές σκέψεις, αρνητικά συναισθήματα και φόβο για το άγνωστο.
Για τη Στεφάνου, σημασία δεν έχει το σχέδιο, η ανατομία και η φόρμα, αλλά η ειλικρινής απεικόνιση του πάθους της για ζωή. Οι αναπάντεχοι χρωματικοί της συνδυασμοί μετατρέπουν τον λευκό, άδειο καμβά σε ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας και ενέργειας. Δε διστάζει να ανατρέψει υπάρχουσες συνθήκες, να αμφισβητήσει συμβατικές αρχές και να προχωρήσει με το δικό της, μοναδικό τρόπο στη δημιουργία. Αυτό, άλλωστε, είναι και η ζωγραφική. Η τέχνη που έχει τη δύναμη, αθόρυβα, κι όμως τόσο εκκωφαντικά, να μας τραβά έξω από το τέλμα μιας συνηθισμένης καθημερινότητας, οδηγώντας μας σε φωτεινούς δρόμους, εκεί που το φως συναντά το σκοτάδι.
Βιογραφικό
Η Μαίρη Στεφάνου γεννήθηκε το 1981, με Αγγλική και Ελληνική καταγωγή και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η ενασχόληση της με διάφορες μορφές τέχνης ξεκίνησε από νεαρή ηλικία. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Μαγειρική Τέχνη, Μοντέρνο Τραγούδι, Μουσική αρμονία και Ζωγραφική στο κέντρο τεχνών Vivarte της Ισπανίδας ζωγράφου Sandra Pons Carreras και παρακολούθησε σεμινάρια και εργαστήρια στο Borgias College of Fine art and Design. Έχει εκθέσει έργα της και παρουσιάσει εικαστικά performances σε πλήθος γκαλερί, πινακοθήκες, φεστιβάλ, εικαστικά project, video art, μουσικές σκηνές. Έχει υπάρξει φιναλίστ σε διεθνείς διαγωνισμούς τέχνης και συνεργάζεται με γκαλερί, καλλιτεχνικούς χώρους, γραφεία αρχιτεκτονικά και Interior Design στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Πληροφορίες Έκθεσης :
Οργάνωση /Επιμέλεια : το "Δωμάτιο"
Διεύθυνση: Σολωμού 55,Ομόνοια
7ος όροφος
Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή έως Πέμπτη: 19:00-21:00
Κυριακή 17:00 έως 19:00
Ώρες λειτουργίας την ημέρα των εγκαινίων: 20:00 έως 22:30
Επικοινωνία για την έκθεση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 6944182897
Κείμενο Έκθεσης: Όλγα Λατουσάκη, Ιστορικός Τέχνης
Γραφιστική Επιμέλεια: Γιώργος Καστανάκης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Δημήτρης Λαζάρου // dimitriolazarou@gmail.com
* Η παραγωγή των εκτυπωμένων αντικειμένων τέχνης έχει γίνει από την Apolyto Creative Spot
Latest from Super User
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Λίλας Στεργιοπούλου ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής | Εγκαίνια: Σάββατο, 7 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 – 21:30 | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κηφισιά | Διάρκεια έκθεσης: 3-15 Νοεμβρίου 2026
- Οι BaBa ZuLa, ένα από τα πιο ξεχωριστά σχήματα της σύγχρονης τουρκικής ψυχεδελικής σκηνής, ζωντανά στην Αθήνα Ι Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2026, ARCH CLUB
- Ο Αλέκος Δημητρίου επιστρέφει δισκογραφικά με το : Έχεις Δίκιο
- O EAGLE-EYE CHERRY για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ι Μαζί θα τραγουδήσουμε το ‘Save Tonight’ και άλλες μεγάλες pop rock επιτυχίες Ι Γιος του θρυλικού τζαζίστα Don Cherry και αδελφός της Neneh Cherry I Κυριακή 29 Νοεμβρίου – WE – Θεσσαλονίκη και Δευτέρα 30
- ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΟΡΟΦΟΣ at ΚΑΦΩΔΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
- ΜΟΥΣΙΚΗ - RE:ENDLESS: Breath After Coma, Snake Eyes (UK), Contra Limit live – Το νέο κεφάλαιο του ENDLESS DAZE, αφιερωμένο στον σύγχρονο alternative, grunge και heavy rock ήχο Ι Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026, AUX CLUB
- The Future (Το Μέλλον) ένα MusiCoMedia show του Γιώργου Πατεράκη & της χορωδίας String Theory 6,7,13,14 Νοεμβρίου στις 21:00 Πολυχώρος τέχνης Baumstrasse
- «Παραμονή Πρωτοχρονιάς»: Η βραβευμένη μαύρη κωμωδία του Κώστα Καραφύλλη έρχεται από 11 Νοεμβρίου στο Θέατρο 104 (Blackbox)
- Θέατρο Σκιών στο Μουσείο Νεότερου Πολιτισμού: Ο Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής αναβιώνει μια ξεχασμένη κωμωδία του Καραγκιόζη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
- The Joint Awards Ceremony in Athens for the milestone 20th London Greek Film Festival 2026 and the 5th International Epidaurus Film Festival 2026 concluded with great success.
- ΣΤΑ 250 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ...
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | ΗΧΩ | Ηχ-ώ - Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, Κολωνάκι | Εγκαίνια: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 5-9μ.μ. | Διάρκεια έκθεσης: 20 - 31 οκτωβρίου 2026
- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- Fm Records - «Σε γκρίζους δρόμους» – Ένα σύγχρονο ντουέτο από τη Ζωή Λιαντράκη και τον Γιάννη Ζουγανέλη.
- Anja Huwe (Xmal Deutschland): Live στην Αθήνα την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στο Gazarte Ground Stage
- ΡΟΥΑ ΜΑΤ | 3η χρονιά Το παιχνίδι συνεχίζεται αλλιώς! 21 Νοεμβρίου στο Θέατρο Nous
- ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ «Θα σ’ αγαπώ και του χρόνου» - 3ος χρόνος, στο Θέατρο ARROYO
- 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας 2026
- Το DNA του Dennis Kelly στο θέατρο ΝΕΟΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ για εφήβους | σκην. Μαρία Σαββίδου
- «ΘΥΡΑ ΜΗΔΕΝ»: Το μεγάλο «ραπ» θεατρικό γεγονός της σεζόν με τον Βέβηλο έρχεται – Από 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο Βέμπο