Print this page
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 09:09

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

Written by
385
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

από τον Ανδρέα Κατσικούδη στο Cinemarian 2022 – 2023

Τα μαθήματα χωρίζονται σε δύο αυτοτελείς τετράμηνους κύκλους. Μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει όποιον κύκλο τον ενδιαφέρει. Προϋπόθεση, επειδή αφορά τμήμα έμπειρων και προχωρημένων φωτογράφων, είναι να στείλει ένα μικρό δείγμα δουλειάς του (15-20 φωτογραφίες) για να δούμε ότι έχει τις δυνατότητες να ακολουθήσει τις απαιτήσεις του τμήματος.

1ος κύκλος: Οκτώβριος 2022 – Ιανουάριος 2023

Εισαγωγή στη δημιουργική φωτογραφία. Ρεύματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας του 19ου και 20ου αι., πώς επιλέγουμε τις καλύτερες φωτογραφίες μας, τεχνικές επεξεργασίας κ.ά. 

2ος κύκλος: Φεβρουάριος – Μάιος 2023

Σύγχρονη δημιουργική και καλλιτεχνική φωτογραφία. 21ος αιώνας. Αισθητικές, τεχνικές, θεωρίες. Τρόποι προβολής της δουλειάς μας (βιβλία, εκθέσεις, διαδίκτυο, πολυμέσα κ.ά.).

Τα μαθήματα αφορούν κυρίως φωτογράφους που γνωρίζουν τη βασική τεχνική της φωτογραφίας και θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να βελτιώσουν την αισθητική τους και να βρουν πηγές έμπνευσης.

Μέσα από θέματα αισθητικής, αναφορές στην ιστορία της φωτογραφίας, τους βασικούς σταθμούς στη σύγχρονη τέχνη και θεωρητικά ζητήματα που αφορούν τη φωτογραφία και γενικότερα την τέχνη, ο νέος, αλλά κι ο έμπειρος φωτογράφος, θα βρουν τις αναφορές που χρειάζονται για να περάσουν στο επόμενο επίπεδο.

Σε κάθε μάθημα γίνεται κριτική των φωτογραφιών των συμμετεχόντων (υπάρχει η άσκηση της βδομάδας και φωτογραφίες με ελεύθερο θέμα – ο καθένας φωτογραφίζει αυτό που αγαπάει).

Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν κι άτομα που αγαπούν την τέχνη (χωρίς να είναι φωτογράφοι ή να έχουν φωτογραφική μηχανή), καθώς αποτελούν μια εισαγωγή στην ιστορία και τη θεωρία της τέχνης.

Ενδεικτικά θέματα που θα εξεταστούν:

Dada, Σουρεαλισμός, Εξπρεσιονισμός, Μινιμαλισμός, Νέα Αντικειμενικότητα, Μοντερνισμός και Μεταμοντέρνο, Φωτογραφία Δρόμου, Εννοιολογική Τέχνη, Φωτογραφία κι Αλήθεια, Ηθική του Φωτογράφου, Δημιουργία Portfolio, Ανάπτυξη Δημιουργικής Σκέψης, Η Φωτογραφία σε σχέση με τις άλλες τέχνες, Τι κάνει μια Φωτογραφία Τέχνη, Προβολή και Εκθέσεις, Η Φωτογραφία Σήμερα, Βγάζοντας Χρήματα από τη Φωτογραφία κ.ά.

Θα δοθεί υλικό για μελέτη και η δυνατότητα έκθεσης των φωτογραφιών, όπως και συμμετοχής στη φωτογραφική μας ομάδα που έχει ιδιαίτερα έντονη παρουσία στην Αθήνα (εκθέσεις, προβολές, εκδρομές, οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων).

Φωτογραφική βιβλιοθήκη (δανειστική υπό προϋποθέσεις)

Φώτα studio που χρησιμοποιούμε σε δημιουργικές ασκήσεις.  

Φωτογραφικές εξορμήσεις. Επισκέψεις σε χώρους τέχνης. Εκδρομές.

Βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες

 Kάθε Δευτέρα 8:00 – 10:00 μ.μ. Έναρξη τον Οκτώβριο:  Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

 Στο  Cinemarian (5 λεπτά με τα πόδια  από το μετρό ΦΙΞ)  -  www.cinemarian.gr

Κόστος: 40 ευρώ το μήνα

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεχόμαστε μαθητές όλο το χρόνο (εφόσον υπάρχουν θέσεις) και τους προετοιμάζουμε να ενταχθούν ομαλά στο τμήμα.

Παρουσίαση μαθημάτων κι εγγραφές (κράτηση θέσης με email):

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ.  (διάρκεια παρουσίασης 45 λεπτά, στη συνέχεια όσοι επιθυμούν μπορούν να γραφτούν στο τμήμα πληρώνοντας τον πρώτο μήνα)

O A.K. διδάσκει φωτογραφία για 18η χρονιά και κινηματογράφο για 11η.  Mαθητές του έχουν διακριθεί στην καλλιτεχνική κι επαγγελματική φωτογραφία. Είναι ιδρυτής της φωτογραφικής ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26. Έχει επιμεληθεί και οργανώσει πλήθος εκθέσεων φωτογραφίας και φεστιβάλ τέχνης. Σύντομο βιογραφικό του εδώ!

www.andreaskatsikoudis.com

Για τα άλλα σεμινάρια που οργανώνουμε (μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους, μαθήματα κινηματογράφου, ιστορία της τέχνης, καλλιτεχνικό γυμνό, φωτογραφία δρόμου κ.ά.), άρθρα για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο και παρουσιάσεις σχετικών βιβλίων:

www.akatsikoudis.blogspot.com

 

Read 385 times

Latest from apostaktirio team