«Ζει της Άρτας το Γιοφύρι;»,θέατρο «Έαρ Βικτώρια», πρεμιέρα 17 Ιανουαρίου

«Ζει της Άρτας το Γιοφύρι;»: Μια σατιρική παράσταση στα πρότυπα του Μποστ. Πρεμιέρα 17 Ιανουαρίου στο ανακαινισμένο Έαρ Βικτώρια
Η εταιρεία θεάτρου «Θεά Ίρις» στεγάζεται στο ιστορικό θέατρο «Βικτώρια» του Γιώργου Θεοδωσιάδη που έχει ανακαινιστεί ριζικά. Το όνομα του νέου θεάτρου «Έαρ Βικτώρια». Αυτόν τον χώρο επιλέξαμε για να γίνει το ξεκίνημα μιας ανοιξιάτικης αναγέννησης του Ελληνικού Έργου και της προβολής των Ελλήνων Συγγραφέων. Στην κεντρική σκηνή του είναι έτοιμο να υποδεχθεί μια αυθεντικά λαϊκή παράσταση του Λεωνίδα Τσίπη«Ζει της Άρτας το Γιοφύρι; Ολημερίς το χτίζανε 300 το γκρέμιζαν», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Διαμαντόπουλου.
Πρόκειται για μια παρωδία του γνωστού θρύλου του Γεφυριού της Άρτας, γραμμένη σε σατυρικό δεκαπεντασύλλαβο. Ακολουθεί τη λογική και την αισθητική του μεγάλου δασκάλου Μέντη Μπονσταντζόγλου (Μπόστ), στη μνήμη του οποίου άλλωστε είναι αφιερωμένη. Το κείμενο έχει αναφορές στα σημερινά πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, δοσμένες με ακραία κωμικά στοιχεία.
Μια θεότρελη κωμωδία παρεξηγήσεων με ζωντανή μουσική, τραγούδια, φανταχτερά κοστούμια και έντονα διαδραστικά στοιχεία. Μια χιουμοριστική αλληγορία, όπου η Ελλάδα της γενικευμένης κρίσης παρομοιάζεται με το ξακουστό γεφύρι που την ημέρα το έχτιζαν και την ίδια νύχτα το γκρέμιζαν.
Ένα έργο λαϊκό στα πρότυπα των μπουλουκιών, που σατιρίζει με οξύτητα αλλά και τρυφερότητα τις αιώνιες αντιφάσεις του Έλληνα, τα καλά και τα κουσούρια του: Γλεντζές, φιλόξενος, κουβαρντάς, δοτικός αλλά και εγωιστής, συμφεροντολόγος...
Ταυτότητα παράστασης
Ζει της Άρτας το Γιοφύρι;
Ολημερίς το χτίζανε 300 το γκρεμίζαν
Κείμενο: Λεωνίδας Τσίπης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος
Μουσική: Αρετή Κοκκίνου
Πιάνο: Φωτεινή Μπονταΐτη
Χορογραφίες: Σίντυ Τριάντη
Σκηνικά-κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Εκτέλεση κοστουμιών: Αγγελική Τσαβδαρίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Celestine Μαργαρώνη
Σχεδιασμός φωτισμού: Σπύρος Καρδάρης
Μηχανικός σκηνής: Γιώργος Παναγόπουλος
Ηλεκτρολόγος: Κώστας Ματσιούλας
Φωτογραφίες: Τζωρτζίνα Πιτιανούδη
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Έαρ Βικτώρια: Γιώργος Χριστοδούλου, Θοδωρής Κωνσταντόπουλος
Υπεύθυνη θεάτρου: Celestine Μαργαρώνη
Παραγωγή: Εταιρεία Θεά Ίρις
Προβολή-Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου- We Will
Παίζουν με σειρά εμφάνισης
Γιώργος Χριστοδούλου, Ιωάννης Ζωγράφος, Δήμητρα Ζέρβα, Τρύφωνας Παπουτσής, Γιάννος Θεοδούλου, Σπύρος Κατηφόρης, Σοφιάνα Φωτίδη.
Πού: Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Έαρ Βικτώρια, Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132, Αθήνα.
Πότε: Από 17 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια: 14 € (γενική είσοδος), 12 € (φοιτητές/σπουδαστές/κάτοχοι κάρτας Πολυτέκνων/ ΑμΕΑ/ κάτοχοι κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)
Προπώληση: 10 € Ticketplus (τηλ.: 210 220 3000)
Πληροφορίες-κρατήσεις στα τηλέφωνα: 210 8820008 και 698 8441991
Διάρκεια: 1 ώρα και 50'
Latest from apostaktirio team
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025
- Πρόσκληση για Έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Συνάντηση στην Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Η παράσταση «Μαζί» στο θέατρο Altera Pars
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: "Ορατό και Αόρατο" - "Visible and Invisible" 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου 2025, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
- Κυκλοφορία Νέου Μουσικού Άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Μελοποιημένος Σωκρατικός Λόγος» - Ερμηνεία: Μιχαήλ Στέφος
- «Δικηγορία, η μικρή μας πόλη» της δικηγόρου-συγγραφέα Στεφανίας Σουλή παρουσιάζεται στην Αθήνα (3.4.2025)
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Θεσσαλονίκη (5/4/2025, στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσίαση βιβλίου: «ANTE PORTAS» - Συλλογικός τόμος (ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26/3/2025)
- Διήμερο παρουσιάσεων του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή σε εικονογράφηση της Λαρισαίας εικαστικού Στέλλας Κακκάβα (Λάρισα 26-27/3)
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ρήγας ο Βελεστινλής» της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22/3/2025 – Βόλος)
- ''ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ'' - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22.3.2025 - Εύοσμος Θεσσαλονίκης)
- Βίκυ Κυριακίδου "Μαγικό μου Φυλαχτό"
- Ο μονόλογος για την Παλαιστίνη «Πάντοτε ζήλευα τα αποδημητικά πουλιά» επιστρέφει στο H.ug
- ABSƎΝΤ: ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - Το ψυχολογικό δράμα του Γιώργου Αγγελίδη
- Eva Sakellari - Need Him (MCD Remix)
- Φεστιβάλ Ανκόρ - Ένας νέος θεσμός γεννιέται στο «Από Μηχανής» Θέατρο
- Μαρίκα Κλαμπατσέα- «Από του Φεγγαριού το Φως» | 4 & 5 Απριλίου στο Ιδιόμελο